Ο Ποπάι ήξερε τι έτρωγε
Ένα πιάτο σπανάκι την ημέρα κάνει τους μύες πιο αποδοτικούς άρα και πιο δυνατούς υποστηρίζουν οι ερευνητές του Τμήματος Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη.Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τους η κατανάλωση 300γρ. σπανακιού καθημερινά μειώνει έως και 5% την ποσότητα οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την τροφοδοσία και την ενεργοποίηση των μυών όταν ασκείται κανείς. Άρα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για το ίδιο αποτέλεσμα.
Πίσω από αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης σπανακιού «κρύβονται» τα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία και οι ερευνητές τα παρομοιάζουν σε ένα «βελτιωμένο καύσιμο για τους μύες» που τους κάνει να τρέχουν πιο ομαλά και αποδοτικά.
Η «μυστική δύναμη» του σπανακιού αρχικά είχε θεωρηθεί ο σίδηρος όμως όπως αποκαλύφθηκε τα νιτρικά άλατα είναι αυτά που το καθιστούν «σούπερ τροφή». Πλούσια σε νιτρικά άλατα είναι και άλλα πράσινα λαχανικά που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι δεν έχουν κάποια σπουδαία θρεπτικά αξία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=247539
Πίσω από αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης σπανακιού «κρύβονται» τα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία και οι ερευνητές τα παρομοιάζουν σε ένα «βελτιωμένο καύσιμο για τους μύες» που τους κάνει να τρέχουν πιο ομαλά και αποδοτικά.
Η «μυστική δύναμη» του σπανακιού αρχικά είχε θεωρηθεί ο σίδηρος όμως όπως αποκαλύφθηκε τα νιτρικά άλατα είναι αυτά που το καθιστούν «σούπερ τροφή». Πλούσια σε νιτρικά άλατα είναι και άλλα πράσινα λαχανικά που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι δεν έχουν κάποια σπουδαία θρεπτικά αξία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=247539
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου