Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Οι μύθοι γύρω από το σεξ - Το μέγεθος μετράει;

Γύρω από το σεξ υπάρχουν πολλοί μύθοι που μερικές φορές μας εμποδίζουν να το χαρούμε όπως πρέπει. Ποιοί είναι αυτοί;
Σύμφωνα με το περιοδικό Women's Health υπάρχουν επτά βασικοί μύθοι τους οποίους συχνά έχουμε στο μυαλό μας.
Ο πρώτος μύθος έχει να κάνει με την ηλικία που φτάνουμε στη σεξουαλική μας ωριμότητα. Αναφέρεται συχνά ότι για τους άνδρες είναι τα 18 και για τις γυναίκες τα 28.Αυτό είναι παντελώς λάθος.
Η ηλικία δεν παίζει ρόλο στο πόσο καλό είναι το σεξ μεταξύ ενός ζευγαριού και ο συγχρονισμός στο ζευγάρι είναι θέμα εξάσκησης και θέλησης. Για παράδειγμα. Ο θεραπευτής Ίαν Κέρνερ που μιλά στο περιοδικό αναφέρει ότι “το σεξ είναι σαν τις βιταμίνες για τη σχέση” και παροτρύνει τα ζευγάρια να προκαλούν το σεξ ακόμη και αν δεν είναι σε μεγάλη διάθεση ο ένας ή ο άλλος. Όπως λέει, όσο πιο πολύ το κάνουμε, τόσο πιο πολύ μας ανοίγει η όρεξη για περισσότερο.
Ο δεύτερος μύθος είναι ότι οι άνδρες απωθούνται από τα σεξουαλικά παιχνίδια που μπορεί να έχει μία γυναίκα. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Indiana οι άνδρες αντιθέτως βρίσκουν ερεθιστική την εικόνα μίας γυναίκας που ικανοποιείται με κάποια συσκευή όπως είναι ο δονητής. Παράλληλα, τέτοια παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους άνδρες, οι οποίοι περιγράφουν τη δόνηση στο δικό τους μόριο ως ερεθιστική.
Ένας τρίτος μύθος έιναι ότι το σημείο G δεν υπάρχει σύμφωνα με το περιοδικό.Όπως αναφέρεται μία έρευνα βρήκε αποδείξεις στη μορφολογία του κόλπου για την ύπαρξη αυτής της ερωτογενούς ζώνης. Μάλιστα προκύπτει ότι οι γυναίκες που είχαν συχνότερο κολπικό οργασμό είχαν πιο έντονα σχηματισμένη αυτή την περιοχή. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Μπέβερλι Γουίπλ το σημείο αυτό μπορεί να διεγερθεί και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα – βρίσκεται στο μπροστιμό μέρος της εισόδου του κόλπου – αλλά και με τη στάση “γυναίκα από πάνω”.
Τρίτος μύθος είναι ότι οι άνδρες μπορούν να έχουν μόνο έναν οργασμό. Η πραγματικότητα είναι ότι μόλις εκσπερματίσουν πρέπει να ακολουθήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορεί αυτό να ξανασυμβεί. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, οι άνδρες μπορούν με τη σωστή τεχνική να έχουν την αίσθηση του οργασμού κατά τη διάρκεια του σεξ, καθυστερώντας την εκσπερμάτιση.
Εδώ το κόλπο είναι μόλις ο άνδρας νιώσει ότι θέλει να ολοκληρώσει η γυναίκα να καθυστερήσει τραβώντας τον έξω και πιάνοντας το “κεφάλι” του πέους απαλά. Στη συνέχεια μπορούν να αφοσιωθούν στα χάδια και ξανά στη διείσδυση για όσες φορές... μέχρι την τελική ολοκλήρωση που σίγουρα θα είναι καλύτερη.
Ο τέταρτος μύθος αφορά το μέγεθος του πέους. Στην πραγματικότητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο αν χρησιμοποιούμε τις σωστές στάσεις. Για παράδειγμα η ιεραποστολική στάση είναι ιδανική, ενώ ο άνδρας μπορεί να χρησιμοποιεί την κυκλική και όχι την μέσα - έξω κίνηση κατά τη διείσδυση. Αν πάλι το πέος είναι υπερβολικά μεγάλο τότε η στάση γυναίκα από πάνω είναι η καλύτερη για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της διείσδυσης.
Ο μύθος νο 5 είναι ότι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν μας προσβάλουν αν κάνουμε σεξ στο νερό. Για την ακρίβεια τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες καθώς το νερό απομακρύνει τα φυσικά λιπαντικά υγρά του σώματος τα οποία προκαλούν λιγότερη τριβή και αμυχές από όπου μπορούν να μπουν στον οργανισμό βακτήρια και ιοί.
Μύθος νο 6 είναι ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να μέινει έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό δεν είναι εντελώς σίγουρο καθώς τα σπερματοζωάρια ζουν στη γυναικειά μήτρα ως και για μία εβδομάδα, που σημαίνει ότι όταν ξεκινήσει η ωορηξία μπορεί να υπάρξει γονιμοποίηση των ωαρίων.
Ένας ακόμη μύθος είναι ότι οι ερωτικές ταινίες είναι ανδρικό προνόμιο. Αυτό δεν είναι αλήθεια λένε ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου. Οι γυναίκες ερεθίζονται εξίσου με τους άνδρες παρακολουθώντας τις ενώ είναι πολύ καλός “οδηγός” για να δείξουν τί θέλουν στο κρεβάτι.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=73751&catid=5&la=1

«Ασπίδα» για την καρδιά τα μανταρίνια

Σε σούπερ-τρόφιμο αναδεικνύονται τα ταπεινά μανταρίνια, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη, μπορούν να μας προστατεύσουν από το έμφραγμα, τον διαβήτη, το εγκεφαλικό αλλά και από την παχυσαρκία.
Όλα αυτά, οφείλονται στην νομπιλετίνη – μια ουσία που προσδίδει στην φλούδα τους το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και η οποία φαίνεται ότι είναι 10 φορές πιο ισχυρή, από την αντίστοιχη ουσία που υπάρχει στο γκρέιπ φρουτ.
Την σχετική μελέτη, που διεξήχθη σε πειραματόζωα, πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, στον Καναδά.
Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Diabetes», χορήγησαν σε δύο ομάδες ποντικιών διαιτολόγια πλούσια σε λίπη και απλά σάκχαρα, προσθέτοντας όμως στο φαγητό της δεύτερης ομάδας ποσότητα νομπιλετίνης που προερχόταν από μανταρίνια.
Τα ζώα της πρώτης ομάδας πάχυναν πολύ και ανέπτυξαν όλες εκείνες τις διαταραχές που ανοίγουν τον δρόμο για διαβήτη και καρδιοπάθεια.
Σε αντίθεση, τα ζώα της δεύτερης ομάδας, πάχυναν πολύ λίγο και δεν παρουσίασαν αύξηση στην χοληστερόλη, στο σάκχαρο ή στην ινσουλίνη τους. Επιπλέον, το ήπαρ τους συσσώρευσε πολύ λιγότερο λίπος, ενώ δεν διαταράχθηκε η αντοχή στην ινσουλίνη (είναι δείκτης επαπειλούμενου σακχαρώδους διαβήτη).
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάρεϊ Χαφ, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η ουσία των μανταρινιών προστάτευσε τα ζώα από την παχυσαρκία και – μακροπρόθεσμα – από την αθηροσκλήρωση, δηλαδή από την στένωση των αρτηριών που τελικά οδηγεί στο έμφραγμα ή στο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Προγενέστερη μελέτη του δρ Χαφ, είχε δείξει ότι ανάλογες ιδιότητες έχει και η ουσία ναρινγενίνη, που προέρχεται από το γκρέιπ φρουτ. Εντούτοις, «η νομπιλετίνη φαίνεται πως είναι 10 φορές πιο ισχυρή», διευκρίνισε.

Πηγή: tanea.gr