Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Ιδανική για τους μαύρους κύκλους η βιταμίνη Κ

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο βιταμινών ανάλογα με τις ανάγκες σας
Μέχρι τώρα ήξερες ότι η βιταμίνη Ε κάνει καλό στο δέρμα και η βιταμίνη C προλαμβάνει το κρυολόγημα. Μπορούν, όμως, να βοηθήσουν και αλλού.

Βιταμίνη Ε για ενίσχυση της γονιμότητας

H βιταμίνη E, αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα κύτταρα του αίματος και ενισχύει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα και στα δύο φύλα.

Ψευδάργυρος για αποδοτική προπόνηση

Μελέτη που έγινε από το κέντρο έρευνας ανθρώπινης διατροφής του υπουργείου Γεωργίας έδειξε ότι ο ψευδάργυρος βοηθά στη σωματική άσκηση.

Μαγνήσιο κατά του μεταβολικού συνδρόμου

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Νορθγουέστερν, το μαγνήσιο μπορεί να σε προστατέψει από το μεταβολικό σύνδρομο. Το συγκεκριμένο σύνδρομο αφορά μία ομάδα συμπτωμάτων (υψηλή πίεση, ανεβασμένα λιπίδια) που αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσεις καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.

Βιταμίνη D για το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών γιατρών, η διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D μπορεί να σε ανακουφίσει ή και να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου.

Βιταμίνη C για το άγχος

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν τις φυσικές και τις ψυχολογικές επιδράσεις του άγχους, σύμφωνα με μελέτες.

Βιταμίνη Κ κατά των μαύρων κύκλων

Ανεξάρτητα από τα αίτια που προκαλούν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Βιταμίνη B12 για γερό ανοσοποιητικό

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β προωθούν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και «κρατούν» τη μνήμη δυνατή.

Σίδηρος για την αϋπνία

Τα χαμηλά ποσοστά σιδήρου στον οργανισμό φαίνεται πως είναι, εκτός των άλλων, και η βασική αιτία για την ατονία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία τις περισσότερες φορές οδηγεί σε ανήσυχο ύπνο τη νύχτα.

Πηγή: shape

Οι κίνδυνοι που κρύβει το ροχαλητό

Τι συνιστούν οι ειδικοί
Ουκ ολίγες φορές το θέμα του ροχαλητού γίνεται αντικείμενο αστείων συζητήσεων ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί είναι οι αϋπνίες του (της) συντρόφου.

Κι όμως, το ροχαλητό είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αφού πίσω από αυτό ενδεχομένως να κρύβονται διάφορα νοσήματα που είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας, ακόμη και τη ζωή μας.

Υπάρχουν πολλές παθήσεις που προκαλούν ροχαλητό. Η υπνική άπνοια είναι μια από τις σοβαρότερες καθώς συνδέεται με την παχυσαρκία, την υπέρταση, την καρδιακή ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι βαριές άπνοιες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε ποσοστό που αγγίζει το 46%.

Γενικότερα, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή όσων ροχαλίζουν δυνατά κάθε νύχτα και τους συνιστούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να έχουν υψηλή πίεση ή να πάσχουν από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Επιπλέον, το ροχαλητό μπορεί να συνδέεται με το ρινικό διάφραγμα, τις μεγάλες αμυγδαλές, το κάπνισμα, το άγχος και την κατάθλιψη.
newsbeast.gr