Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Ποια τρόφιμα «ανεβάζουν» τη διάθεση


Περιορισμένη η επίδραση τους σε περιπτώσεις σοβαρών ψυχικών νόσων
Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορούν να μας επηρεάσουν όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Οι ακόλουθες ουσίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της διάθεσης:

-Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στο σολομό, το λιναρόσπορο και τα καρύδια.
-Τρυπτοφάνη, που περιέχεται στη γαλοπούλα, τη σόγια, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
-Μαγνήσιο, που βρίσκεται στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
-Φυλλικό οξύ, που περιέχεται στα φρούτα και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
-Βιταμίνη B-12, που μπορούμε να βρούμε στα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα οστρακοειδή και το ψάρι.

Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών, τονίζει ωστόσο ότι αλλαγές στη διατροφή δεν είναι αρκετό υποκατάστατο της επαγγελματικής ιατρικής φροντίδας σε περιπτώσεις κατάθλιψης και άλλων σοβαρών ψυχικών νόσων.

Πηγή: iatronet

Αμύγδαλα για λαμπερή επιδερμίδα


Είναι πλούσια σε βιταμίνη B2
Ευεργετική είναι η δράση των αμυγδάλων στην επιδερμίδα μας. Τα αμύγδαλα ανά 100 γραμμάρια προσφέρουν 0,78 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Β2. Η βιταμίνη αυτή είναι η καταλληλότερη βιταμίνη για προβλήματα στο δέρμα και στους βλεννογόνους.

Το αμυγδαλέλαιο επίσης αποτελεί ένα εναλλακτικό γαλακτοκομικό προϊόν που εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων μαγνησίου, μαγγανίου, σεληνίου, ασβεστίου και βιταμίνης Ε βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει λαμπερή και νεανική. Επιπλέον, το αμυγδαλέλαιο δεν περιέχει τη λακτόζη (που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Ετσι, αποτρέπεται η θαμπάδα των μαλλιών, τα οποία παραμένουν λαμπερά και απαλά για περισσότερο χρόνο.
newsbeast.gr