Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Φρέσκα κρεμμυδάκια: Ένα θαυματουργό λαχανικό για τα μάτια σου με πολλά οφέλη

Τα πράσινα κρεμμύδια είναι χαμηλά σε θερμίδες, αφού 6 μικρά, φρέσκα κρεμμυδάκια αντιστοιχουν σε μόλις 25 θερμιδες.  Η πλειοψηφία αυτών των θερμίδων προέρχονται από τους υδατάνθρακες αφού ένα φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχει 4 γραμ. υδατανθράκων αλλά και 1,3 γραμ. φυτικών ινών. Αυτοί οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια στους ιστούς σου για μια 24ωρη φυσιολογική λειτουργία ενώ οι φυτικές ίνες προάγουν την υγιή πέψη.

Προστατεύουν τα μάτια σου

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχουν καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Η βιταμίνη Α παίζει κεντρικό ρόλο στην υγιή όραση ενώ η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη συνεργάζονται και αυτές για να κρατήσουν τα μάτια σου υγιή. Η κατανάλωση τους προστατεύει τα κύτταρα σου από τη φθορά και καταπολεμά εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, αναφέρουν έρευνες που έγιναν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο του Maryland
.
Για την ακρίβεια κάθε φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχει 2.840 μονάδες και 609 μικρογραμμάρια λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεται το 95% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α για τους άνδρες και το σύνολο της ημερήσιας πρόσληψης για τις γυναίκες
.

Γερά οστά

Οι βιταμίνες C και Κ που περιέχονται στα κρεμμυδάκια προάγουν την υγεία του σκελετού σου. Η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να συνθέσει το κολλαγόνο που κρατά τα οστά σου δυνατά, ενώ η βιταμίνη Κ βοηθά το σώμα σου να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η οστική πυκνότητα. Η βιταμίνη Κ ελέγχει επίσης την πήξη του αίματος, ενώ η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τους ιστούς σου από τη φθορά. Ένα φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια περιέχει 111 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ, δηλαδή το 89% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τους άνδρες και το σύνολο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τις γυναίκες.
Κάθε μερίδα φρέσκα κρεμμυδάκια διαθέτει επίσης 10 mg βιταμίνης C , δηλαδή το 11% και το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τους άνδρες και τις γυναίκες, αντίστοιχα.

Για την υγεία της καρδιάς σου

Η βιταμίνη C και βιταμίνη Α έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αναφέρει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Αυτό σημαίνει ότι οι βιταμίνες αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της φθοράς του DNA και στις βλάβες του κυτταρικού ιστού με αναστολή της δραστικότητας των ενώσεων των ελευθέρων ριζών. Μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα με υψηλή αντιοξειδωτική συγκέντρωση συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Extra tips:

  • Όταν επιλέγεις κρεμμυδάκια, επίλεξε αυτά που έχουν πράσινες, φρέσκες τραγανές κορυφές και είναι τρυφερά. Η βάση τους πρέπει να λευκίζει σε μήκος 5-7 εκατοστά. Απόφυγε αυτά που έχουν μαραμένες ή κίτρινες κορυφές.
  • Τα πράσινα κρεμμυδάκια θα πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο μέσα σε πλαστικό σακουλάκι και να διατηρούνται για μια εβδομάδα. Όλα τα κρεμμύδια θα πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από τις πατάτες, καθώς θα απορροφήσουν την υγρασία και το αιθυλένιο, που προκαλεί την πιο γρήγορη αποσύνθεση τους.

Πόσα οφέλη έχουν τα μανταρίνια; Το χειμερινό φρούτο που σε γεμίζει ασβέστιο!

Το μικρό του μέγεθος είναι αντιστρόφως ανάλογο με την… πολλά οφέλη του για την υγεία σου.  Η θερμιδική αξία του μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό. Και καθώς τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι αναρίθμητα, το μανταρίνι αποτελεί ιδανικό σνακ για το γραφείο, μοναδικό επιδόρπιο μετά το φαγητό, αλλά και εξαιρετική επιλογή βραδινής λιχουδιάς, καθώς καταπολεμά με τον καλύτερο και τον πιο φυσικό τρόπο την βασανιστική αϋπνία!

Γερό ανοσοποιητικό

Η συχνή κατανάλωσή του, προστατεύει τον οργανισμό από τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη ενώ η ισχυρή δράση του, καταπολεμά και σοβαρότερες ασθένειες. Σύμφωνα με μελέτες, που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, η κατανάλωση μανταρινιού, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη, αρτιοσκλήρυνση ή διάφορα είδη καρκίνου.

Φυσικό ηρεμιστικό

Έχει αποδειχθεί, πως το μανταρίνι επιταχύνει τις λειτουργίες της πέψης και γι’ αυτό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο ενώ η δράση του είναι και ηρεμιστική-καταπραϋντική και γι’ αυτό καταπολεμά τις αϋπνίες και χαρίζει έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. 

Καταπολεμά τον καρκίνο

Τα μανταρίνια, όπως και τα πορτοκάλια, αποτελούν πολύτιμες πηγές σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, όπως νεραντζινίνη, νερανζίνη, εσπερετίνη, βιταμίνη Α, καροτένια, ξανθίνη και λουτεΐνη. Όμως στην πραγματικότητα, παρέχουν αρκετές φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών από ό, τι τα πορτοκάλια.

Περιορίζει την πρωινή ναυτία στην εγκυμοσύνη

Το μανταρίνι ανακουφίζει από τους πόνους, είναι στυπτικό και αποχρεμπτικό, ενώ είναι ιδανικό και για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας κατά την κύηση. 

Είναι γεμάτο φυτικές ίνες

Κάθε φλιτζάνι μανταρίνια (περίπου 2 μέτρια μανταρίνια) παρέχει 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Το σώμα δεν διασπά τις φυτικές ίνες σε ενέργεια όπως συμβαίνει με άλλους υδατάνθρακες. Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν την παχυσαρκία και επίσης βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στη μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου. Κάθε φλιτζάνι (μερίδα) μανταρίνια παρέχει 14% και 9% αντίστοιχα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών για άνδρες και γυναίκες.

Πλούσιο και σε ασβέστιο

Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε ασβέστιο, καθώς κάθε 100g του συγκεκριμένου φρούτου παρέχει 37 mg ασβεστίου. Το ασβέστιο προάγει την υγεία των οστών και μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Νutrition, το ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με κάποια δίαιτα μειωμένων θερμίδων.

Εναλλακτική χρήση

Το έλαιο του μανταρινιού είναι εξαιρετικό και προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας των καρπών του και έχει ένα έντονο, γλυκό και δροσερό χαρακτηριστικό άρωμα. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως χαλαρωτικό καταπραϋντικό, κατασταλτικό, αντιρυτιδικό, αντισηπτικό και ηρεμιστικό. Επίσης ενδείκνυται για έναν ήρεμο και ευχάριστο ύπνο, για πεπτικές διαταραχές και για περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, λιπαρού δέρματος, παχυσαρκίας, ακμής και δυσπεψίας. 

Θρεπτική αξία

  • 53 θερμίδες
  • 0,2 γρ. λιπαρά
  • 12 γρ. υδατάνθρακες
  • 0,6 γρ. πρωτεΐνες
  • 1,7 γρ. φυτικές ίνες

Η έκθεση στη νικοτίνη προκαλεί προβλήματα ακοής σε έμβρυα και μωρά

Η έκθεση στη νικοτίνη του τσιγάρου πριν και μετά τη γέννα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ακοής σε ένα παιδί, λόγω αφύσικης ανάπτυξης της περιοχής του εγκεφάλου που ελέγχει αυτή την αίσθηση, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε σε πειράματα σε ποντίκια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ούρσουλα Κοχ του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσιολογίας "Journal of Physiology", πρόσθεσαν νικοτίνη στο νερό που έπιναν έγκυα πειραματόζωα, έτσι ώστε το επίπεδο της νικοτίνης στο αίμα τους να είναι ανάλογο με εκείνο ενός τακτικού καπνιστή.
Τα ποντικάκια εκτέθηκαν στη νικοτίνη τόσο ως έμβρυα, όσο και ως μωρά μέσω του γάλατος που έπιναν από τη μητέρα τους εωσότου γίνουν τριών εβδομάδων, μια ηλικία η οποία αντιστοιχεί στην ηλικία που τα παιδιά πάνε στο δημοτικό.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες μελέτησαν τους εγκεφάλους των νεαρών πειραματόζωων και έκαναν συγκρίσεις με ποντίκια που δεν είχαν εκτεθεί σε νικοτίνη.
Διαπιστώθηκε ότι στα πρώτα δεν λειτουργούσαν εξίσου καλά οι νευρώνες που μετέφεραν τα νευρικά ακουστικά σήματα από τον κοχλία του αυτιού στο ακουστικό κέντρο του εγκεφάλου, ενώ και τα ίδια τα σήματα μεταδίδονταν με μικρότερη ακρίβεια. Η συνέπεια ήταν να δημιουργούνται προβλήματα ακοής.
«Δεν γνωρίζουμε πόσα ακόμη μέρη του ακουστικού συστήματος επηρεάζονται από τη νικοτίνη. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα πάνω στις σωρευτικές επιπτώσεις της έκθεσης στη νικοτίνη», δήλωσε η Κοχ.
Πρόσθεσε ότι «αν οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη τους και τα παιδιά τους εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο, θα πρέπει να εξετασθούν για τυχόν ακουστικά ελλείμματα».
Η έκθεση στη νικοτίνη, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, βλάπτει την ανάπτυξη του εμβρύου. Οι έγκυες που καπνίζουν συμβατικό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό, για γέννηση λιποβαρούς μωρού, ακόμη και για αιφνίδιο θάνατο του παιδιού.
Η νέα μελέτη, για πρώτη φορά, δείχνει ότι το ακουστικό εγκεφαλικό στέλεχος, η εγκεφαλική περιοχή που παίζει ρόλο-κλειδί για την ανάλυση των ακουστικών σημάτων, μπορεί να αναπτυχθεί με μη φυσιολογικό τρόπο στο παιδί, αν η μητέρα είχε εκτεθεί η ίδια -και είχε εκθέσει το παιδί της- στη νικοτίνη. Τα παιδιά αυτά είναι πιθανό να έχουν αργότερα μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα λόγου.

Μου αρέσουν τα γλυκά, τι να κάνω;

Δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένοι μαρτυρούν πως  δεν μπορούν να αποχωριστούν τη γλυκιά γεύση  από το διαιτολόγιό τους. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που κάποιοι δεν ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής σκεπτόμενοι ‹‹Η δίαιτα απαιτεί αποχή από τα γλυκά, δε θα τα καταφέρω… συνεπώς δεν υπάρχει νόημα››. 
 Η πεποίθηση πως η  δίαιτα  πρέπει να είναι στερητική και να απέχει από τα γλυκά, καλά κρατεί! Μια   ισορροπημένη διατροφή  , όμως, που έχει στόχο την απώλεια βάρους, επιτυγχάνει όταν στηρίζεται σε  όλες τις ομάδες τροφίμων,  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποσότητα, στη συχνότητα, αλλά και στον τρόπο παρασκευής του τροφίμου. 
  μπάρες δημητριακών   Τι εναλλακτικές με γλυκά μπορείτε να έχετε στο πρόγραμμα διατροφής;   
 Αρχικά στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες  μπάρες δημητριακών  με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, οι οποίες είναι γλυκές με χαμηλές θερμίδες. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε εύκολα  σπιτικές μπάρες δημητριακών  με μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, κακάο προσφέροντας πλούσια θρεπτικά συστατικά και  λιγότερες θερμίδες  , αφού μπορείτε εσείς να επιλέξετε την ποσότητα των υλικών που θα βάλετε περιορίζοντας τα υλικά που έχουν περισσότερες θερμίδες! 
 Το  φρουί ζελέ   αποτελεί μια καλή εναλλακτική για αυτούς που προτιμούν πιο δροσιστικές γεύσεις. Μια μερίδα των  120γρ. περιέχει 64 θερμίδες,  ενώ αν επιλέξετε να καταναλώσετε φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη τότε η μερίδα έχει  μόνο 10 θερμίδες.  Οι κομπόστες με γεύση ανανά, ροδάκινο ή κομπόστα φρουτοσαλάτα αποτελεί εξαιρετική επιλογή όλες τις εποχές, με τη μερίδα των  100γρ. να αποδίδει 65 θερμίδες.   
 Νόστιμη και υγιεινή επιλογή αποτελούν το  ρυζόγαλο και οι κρέμες.  Το ρυζόγαλο με γεύση βανίλια ή πολίτικο στα 100γρ. περιέχει  100–120 θερμίδες.  Η κρέμα χωρίς ζάχαρη, μους με γεύση σοκολάτα, έχει στη μερίδα των 100γρ. μόλις  100 θερμίδες  , ενώ κρέμα με φυσικό γλυκαντικό και χαμηλά λιπαρά έχει  68 θερμίδες  η μερίδα στα 100γρ. ζελέ  
 Για τους λάτρεις της σοκολάτας θα ήταν ωφέλιμο να καταναλώνουν  σοκολάτες με γλυκαντικά.  Προσοχή στη ποσότητα! Αυτό δε σημαίνει ότι αυτές οι σοκολάτες δεν έχουν θερμίδες λόγω των γλυκαντικών, αφού η θερμιδική διαφορά τους δεν είναι αξιόλογη. Αποτελεί, όμως, αξιοσημείωτο γεγονός το ότι οι συγκεκριμένες ουσίες  δεν επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης  στο αίμα. 
 Όσοι προτιμούν να καταναλώνουν τις  μαρμελάδες  αντί για μέλι, θα ήταν προτιμότερο να επιλέγουν μαρμελάδες οι οποίες  δεν περιέχουν ζάχαρη  , έχουν παρασκευαστεί από φρούτα και δεν έχουν συντηρητικά. Μια μερίδα των 15γρ. περιέχει περίπου 33 θερμίδες, ποσοστό πολύ λιγότερο από τις κοινές μαρμελάδες. 
 Χρησιμοποιώντας  γλυκαντικά, αντί για ζάχαρη  , και περιορίζοντας τα λιπαρά, μπορείτε να έχετε ένα γευστικό γλυκό με λίγες θερμίδες το οποίο μπορεί εύκολα να συμπεριληφθεί στο διαιτολόγιο που ακολουθείται. 
   Ευγενία Λάζου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος  www.diatrofi.gr   

Χάστε κιλά τρώγοντας πατάτες

Τις θεωρούμε απαγορευτικές για τη δίαιτα και ίσως φταίει το ότι όταν ακούμε 'πατάτες ' το μυαλό μας πηγαίνει στις τηγανιτές πατάτες... Ωστόσο, η πατάτα είναι ένα πολύτιμο συστατικό της διατροφής μας, με μεγάλη διατροφική αξία και έχει τη θέση της ακόμη και σε μια δίαιτα για απώλεια βάρους.
Ο τρόπος μαγειρέματος προφανώς επηρεάζει τη διατροφική αξία της πατάτας, ωστόσο η πατάτα από μόνη της ndash;όπως και τα ζυμαρικά και το ψωμί- δεν ανήκει σε αυτά που αποκαλούμε παχυντικά τρόφιμα! Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε δίαιτα, μπορεί η πατάτα να γίνει ένα από τα βασικά σας φαγητά.
Θέλετε μερικούς καλούς λόγους για να βάλετε τις πατάτες στη διατροφή σας αν θέλετε να αδυνατίσετε ή να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας;
Οι πατάτες δεν έχουν λιπαρά
Όταν οι πατάτες είναι βραστές ή ψητές δεν περιέχουν λιπαρά. Το κύριο θρεπτικό συστατικό των πατατών που παρέχει ενέργεια είναι οι υδατάνθρακες, που είναι σε μορφή αμύλου. Οι υδατάνθρακες αποτελούν την πρωταρχική πηγή ενέργειας για το σώμα και θα πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον τις μισές ημερήσιες θερμίδες. Όταν παίρνουμε τους υδατάνθρακες που μας χρειάζονται από τις πατάτες έχουμε άλλο ένα πλεονέκτημα, ότι προσλαμβάνουμε ταυτόχρονα μια αξιόλογη ποσότητας απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών. Οι πατάτες περιέχουν μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης: περίπου 3 γραμμάρια ανά μία μέτρια μερίδα 180 γραμμαρίων βραστής πατάτας, αλλά κυρίως αποτελούν καλή πηγή των αμινοξέων λυσίνη και τρυπτοφάνη και, όταν συνδυάζονται με γάλα ή αβγά, δίνουν ένα τρόφιμο με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.
Οι πατάτες χορταίνουν
Η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλει στην αίσθηση κορεσμού και ενισχύει την υγιή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Μία μερίδα 180 γραμμαρίων βραστής πατάτας παρέχει περίπου 3 γρ. ινών, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περισσότερο από 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, η οποία είναι 25 γρ. ινών ανά ημέρα, ενώ αν καταναλωθεί με τη φλούδα αυξάνεται η κατανάλωση φυτικών ινών.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό, οι πατάτες είναι μια ιδανική επιλογή. Μία μέτρια μερίδα βραστής, καθαρισμένης πατάτας (180 γρ.) περιέχει περίπου 140 θερμίδες, ενέργεια πολύ χαμηλότερη από το ενεργειακό περιεχόμενο στην ίδια ποσότητα βραστών ζυμαρικών (286 θερμίδες) ή βραστού ρυζιού (248 θερμίδες).
Οι πατάτες είναι σημαντική πηγή καλίου
Το κάλιο επιτελεί πολλές λειτουργίες, που συμπεριλαμβάνουν τη μυϊκή λειτουργία και συστολή, τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Δεν είναι όμως πολύτιμο μόνο για την υγεία μας αλλά το κάλιο συμβάλει στην απομάκρυνση της κατακράτησης υγρών ndash; διώχνει το φούσκωμα με άλλα λόγια ώστε να νιώθουμε και να δείχνουμε πιο αδύνατοι!

Αν τρώμε καυτερές τροφές θα ζήσουμε περισσότερο;

Αν μέχρι τώρα δεν παρουσιάζατε μεγάλη ανοχή στην  καυτερή γεύση  , καλό θα ήταν να αρχίσετε να τη συνηθίζετε, βάζοντάς τη σταδιακά στο διατροφικό σας πλάνο, μετά τα ευρήματα νέας μελέτης από το Κολλέγιο Ιατρικής Larner του   Πανεπιστημίου του Βερμόντ των Η.Π.Α.  Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι καταναλώνουν τακτικά καυτερές πιπεριές, παρουσιάζουν μέχρι και  13% μείωση θνητότητας.   
 Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μελέτη που κάνει τον ισχυρισμό ότι τα  καυτερά  οδηγούν σε μακροζωία, η οποία είναι πιο εκτεταμένη και λεπτομερής από προηγούμενες, χρησιμοποιώντας δεδομένα από  16 χιλιάδες Αμερικανούς  , οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για μέχρι και  23 χρόνια.   πικάντικες πιπεριές τσίλι  
 Τα ευρήματα έδειξαν ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε καυτερές τροφές, όπως  πιπεριές τσίλι  , μείωναν τα ποσοστά θνητότητας σε όσους έλαβαν μέρος στη μελέτη, μειώνοντας τους θανάτους που σχετίζονταν με υψηλή  αρτηριακή πίεση  και εγκεφαλικά. 
 Παρά την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, μένει να βρεθεί το  γιατί   μια τέτοια διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε μακροζωία, αν και οι επικεφαλής της μελέτης,  Benjamin Littenberg, MD και ο φοιτητής Ιατρικής Mustafa Chopan,  δήλωσαν ότι η  καψαϊκίνη  , ενεργό συστατικό στις πιπεριές τσίλι, μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στους κυτταρικούς και μοριακούς μηχανισμούς που αποτρέπουν την παχυσαρκία και ελέγχουν τη στεφανιαία αιματική ροή. Ακόμη, αναφέρουν ότι οι πιπεριές έχουν  αντιμικροβιακές ιδιότητες   που ενδέχεται να βελτιώσουν την εντερική χλωρίδα.