Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Δύο έξτρα μέθοδοι να χάσετε κιλά που δεν τους φαντάζεστε

Καλή είναι η μέτρηση θερμίδων. Καλό είναι να πίνετε πολύ νερό. Καλό είναι και να γυμνάζεστε τακτικά. Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως ακόμα δύο "μυστικά" για να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά και τα οποία είναι πανεύκολο να εφαρμόσετε.


Πρώτα απ' όλα φροντίστε, όταν γευματίζετε, να έχετε την προσοχή σας στραμμένη στο φαγητό. Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να τρώτε, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση ή εργάζεστε: Δεν με συγκεντρώνεστε στο φαγητό σας και αυτό καθιστά εύκολο το να ξεχάσετε ό,τι έχετε φάει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, αλλά και με πιο αργό ρυθμό, σύμφωνα με 24 ξεχωριστές έρευνες που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.


Δεύτερον, μπορείτε να "ξεγελάσετε" τον εγκέφαλό σας να αγαπήσει τροφές που ίσως δεν προτιμάτε, όπως το μπρόκολο ή το σπανάκι, με το να κοιτάτε φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας φαγητά (όπως πίτσα, μακαρόνια, σοκολάτα) όσο τις τρώτε. Σύμφωνα με έρευνα Ελβετών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PLOS ONE, αυτό το "κόλπο" ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου σας που αναμεταδίδει μηνύματα για την γεύση και σας λέει πως ό,τι τρώτε εκείνη τη στιγμή είναι πιο ευχάριστο και νόστιμο από ό,τι το θεωρείτε κανονικά!


Πηγή:www.onmed.gr

Πότε το τρέξιμο θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία

Τι πρέπει να προσέχουμε σύμφωνα με τους ειδικούς

Ερευνητές από τις ΗΠΑ αναφέρουν σε πρόσφατη έρευνά τους, ότι το τρέξιμο (σε υπερβολικό βαθμό) αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.Οι αμερικανοί ερευνητές βρήκαν, ότι εκείνοι που ζουν περισσότερο είναι όσοι ακολουθούν ένα μέτριο πρόγραμμα γυμναστικής.

Αυτό σημαίνει το πολύ δύο με τρεις ώρες τρέξιμο την εβδομάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Health Day.Η ίδια έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που τρέχουν πολύ και αυτοί που δεν τρέχουν καθόλου, έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, όμως δηλώνουν ότι δε φαίνεται να σχετίζεται με την υγεία της καρδιάς.Οι επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών στο Lehigh Valley Health Network της Πενσιλβάνια εξέτασαν περισσότερους από 3.800 δρομείς.

Στην έρευνα συμμετείχαν τόσο άντρες, όσο και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 46 έτη.

Σχεδόν το 70% των των εθελοντών ανέφερε ότι έτρεχε πάνω από 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα.Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους κι άλλους παράγοντες, όπως το αν οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν κάποια φαρμακευτική αγωγή, καθώς επίσης και τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης, τα επίπεδα χοληστερόλης τους και το αν είχαν ιστορικό καπνιστή.Διαπίστωσαν ότι κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που έτρεχαν περισσότερο, εμφάνιζαν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Dr James O’Keefe, που αξιολόγησε την έρευνα, συνιστά να μην τρέχει κανείς πάνω από 2,5 ώρες την εβδομάδα με μέτριας έντασης ρυθμό. «Αν θέλετε να τρέξετε σε μαραθώνιο, κάντε το μία φορά και... μετά σβήστε το από τη λίστα σας» κατέληξε ο ίδιος.
newsbeast.gr

4 παθήσεις που μπορείτε να νικήσετε μέσω της άσκησης

Πώς μπορεί η άσκηση να μας βοηθήσει να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε 5 συχνές παθήσεις και τι πρέπει να προσέχουμε σε κάθε περίπτωση; Ποια είναι η ιδανική μορφή άσκησης στην περίπτωση που υποφέρουμε από κάποια πάθηση όπως π.χ. άσθμα ή διαβήτη; Τι πρέπει να αποφεύγουμε και πώς θα γυμναστούμε με ασφάλεια; Οι απαντήσεις ακολουθούν...

1. Αρθρίτιδα

Τα οφέλη: Η άσκηση σας βοηθάει να ελέγξετε το βάρος σας γεγονός πολύ σημαντικό στην περίπτωση που πάσχετε από αρθρίτιδα. Επίσης συμβάλλει στην μείωση των πόνων και τη βελτίωση της ικανότητας σας να ανταποκρίνεστε στις καθημερινές σας κινήσεις ευκολότερα. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει την κινητικότητα.
Τι να προσέξετε: Αρχίστε σταδιακά με ήπιες δραστηριότητες που δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις σας και μην ξεκινήσετε αν δεν συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Κάντε συχνά διαλείμματα μόλις νιώθετε ότι κάποια άσκηση σας κουράζει. Το περπάτημα, οι ασκήσεις στο νερό, το κολύμπι και το ποδήλατο είναι ιδανικές για την περίπτωση που κάποιος πάσχει από αρθρίτιδα επειδή δεν ασκούν μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις.


2. Άσθμα

Τα οφέλη: Δεν σημαίνει ότι επειδή έχετε άσθμα πρέπει να αποκλείσετε την γυμναστική από τη ζωή σας. Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση σας καθώς δυναμώνει το αναπνευστικό σύστημα και προάγει την υγεία της καρδιά σας. Επιπλέον η άσκηση σας βοηθάει να διατηρήστε στα κιλά σας (ή να χάσετε βάρος στην περίπτωση που έχετε περιττά κιλά) και να διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Με τον τρόπο αυτό βοηθάει έμμεσα να αποφύγετε ασθματικές κρίσεις αφού ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος συνδέεται με την εκδήλωση συμπτωμάτων άσθματος.
Τι να προσέξετε: Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μια κρίση άσθματος. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να διακόψετε αμέσως την άσκηση. Αποφύγετε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους την περίοδο της ανθοφορίας αν είστε αλλεργικοί στη γύρη. Αν ασκήστε με κρύο καιρό φοράτε χειρουργική μάσκα για να μην εισπνέετε τον παγωμένο αέρα. Μην ξεχνάτε το ζέσταμα πριν ξεκινήσετε κάποια έντονη δραστηριότητα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνετε πριν την άσκηση ή στην περίπτωση που σας εκδηλωθεί μια κρίση άσθματος.


3.Υπέρταση

Τα οφέλη: Η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και η ιδιότητα αυτή είναι πολύ χρήσιμη για κάποιον που έχει υπέρταση. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες έρευνες η άσκηση είναι το ίδιο αποτελεσματική με τα φάρμακα που μειώνουν την πίεση. Επιπλέον η σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για την υπέρταση που ίσως ήδη λαμβάνετε, αλλά και να συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης στην περίπτωση που είστε υγιείς. Τέλος η άσκηση σας βοηθάει να χάσετε βάρος αν έχετε περιττά κιλά και αυτό είναι σημαντικό στον έλεγχο της υπέρτασης.
Τι να προσέξετε: Επιλέξτε αεροβικές ασκήσεις που είναι πιο αποτελεσματικές όσον αφορά στην μείωση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης, όπως το τζόκινγκ, το περπάτημα το ποδήλατο ή το κολύμπι. Ιδιαίτερα αν εκτός από την υπέρταση έχετε και άλλα προβλήματα υγείας (καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνιες παθήσεις κτλ) ή είστε παχύσαρκοι μην ξεκινήστε κάποιο πρόγραμμα άσκησης, αν δεν συμβουλευτείτε πρώτα γιατρό.


4. Διαβήτης

Τα οφέλη: Η άσκηση και ιδιαίτερα η αεροβική μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη. Σύμφωνα με έρευνα από το Medical College of Georgia τα υπέρβαρα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή κατάφεραν να μειώσουν τον κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο με την άσκηση. Οι ερευνητές από το Medical College of Georgia διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά ασκούνταν είχαν μεγαλύτερη μείωση στην αντίσταση στην ινσουλίνη σε σχέση με παιδιά στην ομάδα ελέγχου. Παρουσίασαν επίσης μεγαλύτερη μείωση στο γενικό λίπος του οργανισμού και στο κοιλιακό λίπος που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου. Επιπλέον η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε χαμηλότερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τι να προσέξετε: Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για να αρχίσετε. Ελέγξτε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας πριν ξεκινήσετε την άσκηση. Εάν είναι χαμηλά θα πρέπει να αναβάλετε την άσκηση έως ότου αυξηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Σταματήστε την άσκηση αν νιώσετε δυσφορία ή ζάλη κτλ.

www.pathfinder.gr

ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ Εκτέλεσε τις παρακάτω 5 απλές ασκήσεις και θα δεις το σώμα σου να γραμμώνει.

Μερικές φορές παρακολουθώ μερικούς αθλητές, όπως τον 37χρονο Martin Rooney, όταν προπονούνται. Το ζέσταμά του είναι τόσο δύσκολο, που θα εξαντλούσε τους περισσότερους άντρες.O Rooney είναι ένας από τους κορυφαίους γυμναστές φυσικής κατάστασης στον κόσμο. Εχει συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ολυμπιονίκες και αθλητές του NBA, NFL αλλά και μπέιζμπολ.
Tώρα γυμνάζει διαφορετικούς αθλητές, οι οποίοι είναι περισσότερο μαχητές. Μην πάει το μυαλό σου σε αυτούς που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στην τηλεόραση. Στην ομάδα του είναι μαχητές του βραζιλιάνικου ζίου-ζίτσου, πρωταθλητές του τζούντο και μαχητές του Ultimate fighting. O Rooney είναι πολύ γνωστός για την άψογη σωματική και πνευματική προετοιμασία των αθλητών του και γι’ αυτόν το λόγο τον προτιμούν αθλητές του ρινγκ. 
Μετά από 45 λεπτά ζεστάματος, το οποίο περιέχει ασκήσεις ευλυγισίας, κοιλιακών και ταχύτητας, οι αθλητές είναι έτοιμοι για το κυρίως πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά δυσκολεύει. Η μέθοδος που ακολουθεί ο Rooney ονομάζεται «τυφώνας» και αποτελείται από πεντάλεπτους γύρους 5 διαφορετικών ασκήσεων, διάρκειας 1 λεπτού για κάθε άσκηση. Οι πέντε ασκήσεις που αποτελούν το πρόγραμμα είναι οι εξής:
1. Κουβάλημα ρόδας 150 κιλών
2. Ασκήσεις για γρήγορα πόδια σε σκάλα
3. Σπρώξιμο έλκηθρου με βάρη
4. Ταχύτητα με αντίσταση
5. Χτύπημα ρόδας με βαριοπούλα
Κάνε το γρήγορα, σκληρά. Κάνε το για 1 λεπτό και συνέχισε στην επόμενη άσκηση, συνέχισε για 5 λεπτά. Οταν τελειώσεις τον πρώτο κύκλο, ξεκουράσου και προσπάθησε να ηρεμήσεις για να κατέβουν οι παλμοί σου. Μετά εκτέλεσε ακόμα έναν κύκλο. « Αν ο αντίπαλός σου στο ρινγκ δεν μπορεί να αντέξει την προπόνηση που εσύ κάνεις κάθε μέρα, τότε τον έχεις του χεριού σου» λέει ο Rooney. 
«Γι’ αυτόν το λόγο, πρέπει να αντέχεις τη μέθοδό μου, αλλιώς θα έχεις  πρόβλημα στο ρινγκ».
Δοκίμασε κι εσύ τη μέθοδο-«τυφώνα» του Rooney. Δεν έχει σημασία αν είσαι αθλητής ή μονομάχος ή απλώς ένας ερασιτέχνης. Η συγκεκριμένη προπόνηση θα σε δυναμώσει, θα βελτιώσει την αντοχή σου και σίγουρα θα αλλάξει το κορμί σου.
menshealth.gr