Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ Βάλε πλάτη στην προπόνηση σου με αυτή την άσκηση και δες την αλλαγή σε όλο σου το σώμα.

Συνδυάζει δύο κλασικές ασκήσεις που ευνοούν την αύξηση της μυϊκής μάζας -άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια και οπίσθιες προβολές- κι έτσι δημιουργείται η ιδανική άσκηση. Επίσης, ενισχύει τους μυς που ξεκινούν από το κάτω μέρος της πλάτης και φτάνουν μέχρι τις κνήμες. «Κάνε τη, λοιπόν, 2 φορές την εβδομάδα μετά τις προγραμματισμένες προπονήσεις σου. Η συγκεκριμένη άσκηση για την πλάτη θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον μεταβολικό ρυθμό σου» λέει ο John Romaniello, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.
Πως θα την Κάνεις
Κράτα τους αλτήρες μπροστά στους μηρούς χρησιμοποιώντας 1η λαβή με τα γόνατά σου ελαφρώς λυγισμένα. Αυτή είναι η αρχική θέση. Χωρίς να αλλάξεις τη θέση των γονάτων, χαμήλωσε τον κορμό μέχρι να βρεθεί σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Επίστρεψε στην αρχική θέση. Μετά σπρώξε προς τα πίσω το δεξί πόδι μέχρι ο αριστερός μηρός να έρθει παράλληλα με το έδαφος. Μείνε σ’ αυτήν τη θέση και μετά επίστρεψε στην αρχική θέση. Αυτή είναι 1 επανάληψη. Κάνε 3 σετ των 12-16 επαναλήψεων, εναλλάσσοντας τα πόδια που εκτελείς τις οπίσθιες προβολές.
http://www.menshealth.gr/

ΠΙΑΣΕ ΚΟΥΠΙ Διώξε το λίπος από την κοιλιά σου χωρίς να κάνεις ούτε έναν κοιλιακό.

Η όρθια κωπηλατική δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. «Μπορεί να μην κουνάς τον κορμό σου, αλλά μετά  θα αισθάνεσαι τους κοιλιακούς σου πέτρα» υποστηρίζει ο Tony Gentilcore, γυμναστής.
Το πλεονέκτημά σου
Οι πιο πολλοί άντρες προσπαθούν να γραμμώσουν τους κοιλιακούς τους εκτελώντας ροκανίσματα, πλάγιους κοιλιακούς ή ανυψώσεις ποδιών. Ο Gentilcore αναφέρει ότι αυτή η προσέγγιση είναι λανθασμένη. «Η πρωταρχική λειτουργία του κορμού είναι να αποτρέπει την κίνηση». Η κωπηλατική από όρθια θέση σε πλάγια θέση βελτιώνει την ισορροπία του κορμού και την ικανότητα να φέρνει αντίσταση στις δυνάμεις που προσπαθούν να τον κινήσουν.
Η σωστή τεχνική
Με τα δύο χέρια πιάσε τη λαβή του καλωδίου μίας ψηλής τροχαλίας. Στάσου  πλάγια στην τροχαλία και άνοιξε τα πόδια ελαφρώς. Η απόσταση από την τροχαλία να είναι τέτοια ώστε τα χέρια να είναι τεντωμένα. Κράτα τη λαβή κοντά στο στήθος και σφίξε τους κοιλιακούς σου.  Με αργή κίνηση τέντωσε τα χέρια σου και παράλληλα προσπάθησε να μην κινείς τον κορμό σου. Κάνε τρία σετ των οκτώ επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.
Βάλε τα σωστά κιλά
«Οι άντρες συνήθως βάζουν πολλά κιλά σε αυτήν την άσκηση» λέει ο Gentilcore. «Ο στόχος είναι να εμποδίζουν οι κοιλιακοί την κίνηση του κορμού. Οταν κουνάς τους γοφούς, τους ώμους ή τη μέση, σημαίνει ότι τα κιλά είναι υπερβολικά». Κράτα το στήθος σταθερό και κούνα τα χέρια με αργό ρυθμό.
http://www.menshealth.gr/