Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Γνωρίστε τη διατροφική αξία των μούσμουλων

Ο Μάιος είναι ο μήνας που κυρίως κάνουν την εμφάνιση τους τα μούσμουλα. Πρόκειται για φρούτα με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν μια πληθώρα βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Ξεχωρίζουν ωστόσο για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο καθώς και τις πολύτιμες για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος φυτικές ίνες.
 Ένα μπολάκι με περίπου 100 γραμμάρια θα μας δώσει γύρω στις 42 θερμίδες.

 Κάτι που θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί είναι ότι όπως και όλα τα φρούτα, όταν καθαρίζουμε τα μούσμουλα θα πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως.
 Επίσης, καλό είναι να μην τα φυλάμε καθαρισμένα (χωρίς τη φλούδα τους), γιατί η έκθεση στο φώς και τον αέρα μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.
neadiatrofis.gr

Kαθοριστική για τις διατροφικές επιλογές του άντρα η σχέση του ζευγαριού

Συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή
Η υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της σωματικής υγείας. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να κρατήσουν τους συζύγους τους προσανατολισμένους στις υγιεινές επιλογές, η πλειοψηφία των παντρεμένων αντρών φαίνεται να καταναλώνουν ανθυγιεινά τρόφιμα και πόσο μάλλον όταν τρώνε εκτός σπιτιού.

Ο Derek Griffith, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Michigan, εξηγεί ότι το κλειδί για να υιοθετήσει ένας παντρεμένος άντρας πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές είναι η συζήτηση και η διαπραγμάτευση του ζευγαριού σε σχέση με το νέο υγιεινό μενού. Ουσιαστικά, το να δουλεύει το ζευγάρι σαν ομάδα και να παίρνει από κοινού αποφάσεις για τη διατροφή του φαίνεται να αυξάνει τη διάθεση του άντρα να υιοθετεί τις αλλαγές αυτές. Μάλιστα, η γυναίκα θα μπορούσε να επισημάνει την ανάγκη υιοθέτησης των παρόντων αλλαγών για την έκθεση και εκπαίδευση των παιδιών σε μια υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα ακόμα και εάν ο γιατρός συστήσει μια περισσότερο υγιεινή διατροφή οι άντρες τείνουν να την υιοθετούν παρά τη θέλησή τους εάν είναι να αποφύγουν τον τσακωμό στο σπίτι και να εξασφαλίσουν την οικογενειακή ηρεμία. Ουσιαστικά, οι άντρες είναι διατεθειμένοι να υιοθετούν αλλαγές αλλά θα πρέπει για τη διατήρησή τους αυτές να τους βρίσκουν σύμφωνους και να είναι περισσότερο ευχάριστες.

Έτσι, λοιπόν ακόμα και σε θέματα υγείας και διατροφής φαίνεται ότι η συζήτηση και η άρτια επικοινωνία του ζευγαριού παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να προωθήσουν από κοινού θετικές επιλογές. Η διπλωματία της γυναίκας είναι σημαντική στο να βοηθήσει το σύντροφό της να κάνει περισσότερο υγιεινές επιλογές με τη θέλησή του.

Πηγή: neadiatrofis.gr