Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Πώς να χρησιμοποιείτε την κρεατίνη αποτελεσματικά

Πολλοί είναι οι αθλούμενοι που παίρνουν κρεατίνη. Θα την χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την άλιπη σωματική μάζα και να αποκομίσετε καλύτερα αποτελέσματα σε αθλήματα και ασκήσεις, όπως η προπόνηση με βάρη, που απαιτούν πολλή μυϊκή δύναμη.

Ορισμένοι ειδικοί συνέστησαν τη λήψη κρεατίνης σε κύκλους. Χρησιμοποιώντας την δηλαδή για κάποιο χρονικό διάστημα, και μετά διακόπτοντας την προσωρινά έτσι ώστε να μην διαταραχτεί η φυσική παραγωγή κρεατίνης του σώματος.

Τα μυϊκά σας κύτταρα, όπου αποθηκεύεται το 95% περίπου της συνολικής κρεατίνης του σώματος, μπορεί να κρατήσουν μόνο ένα περιορισμένο ποσό κρεατίνης. Εφόσον έχουν κορεστεί (όπως συμβαίνει μετά την «φόρτωση» κρεατίνης), λαμβάνοντας περισσότερη κρεατίνη από όση απαιτείται για να διατηρηθεί ο μυϊκός κορεσμός, είναι σπατάλη, καθώς δεν είναι δυνατή η αποθήκευση της επιπλέον κρεατίνης. Απλά  θα καταλήξετε να εκκρίνετε το πλεόνασμα.

Η κρεατίνη μεταφέρεται στα μυϊκά κύτταρα, μέσω ενός μεταφορέα. Για να λειτουργήσει, αυτός ο μεταφορέας απαιτεί ο ίδιος ενέργεια, καθώς και ορισμένα μέταλλα (νάτριο, χλωρίδιο-πιθανός μαγνήσιο, ασβέστιο).

Η κρεατίνη μέσα στο σώμα σας, μετατρέπεται σε φωσφοκρεατίνη (PC) για την αποθήκευση και τη μεταφορά. Καθώς τα μυϊκά κύτταρα γεμίζουν με φωσφκρεατίνη, η δράση του μεταφορέα μειώνεται. Αυτή η «κατηφορική ρύθμιση» μπορεί να γίνει πιο έντονη στα μυϊκά κύτταρα ταχείας συστολής, αλλά επηρεάζει όλους τους τύπους μυϊκών κυττάρων. Για να αποφευχθεί η κατηφορική ρύθμιση του μεταφορέα κρεατίνης, ο Dr. Theo Wallimann προτείνει την κατανάλωση κρεατίνης για όχι περισσότερο από 3 μήνες κάθε φορά, ακολουθώντας με 1 μήνα διακοπή.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι δεν έχουν γίνει μελέτες για να αποδειχτεί η ανωτερότητα μίας μεθόδου κύκλου κρεατίνης από μια άλλη. Ο Wallimann φαίνεται να βασίζει τις γνώσεις του σε μελέτες με τρωκτικά, μελέτες κυττάρων, και μελέτες μεταφορέων κρεατίνης.

Μια εναλλακτική λύση για λήψη κρεατίνης θα μπορούσε να είναι απλώς η κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων κρεατίνης καθημερινά, έτσι ώστε να οικοδομηθούν σταδιακά τα επίπεδα κρεατίνης των μυών μέχρι το σημείο κορεσμού. Στη συνέχεια, καταναλώστε λίγη κρεατίνη, όση χρειάζεστε για να διατηρήσετε τα μυϊκά σας κέρδη.

Πόση είναι η ποσότητα αυτή; Περίπου 2 γραμμάρια κρεατίνης την ημέρα. Μια μελέτη έδειξε ότι τα 2 γραμμάρια είναι ανεπαρκείς για την αποτροπή της μείωσης των επιπέδων φωσφοκρεατίνης στις προ-συμπληρωματικές αξίες στη φάση της φόρτωσης. Ωστόσο, τα μυϊκά κέρδη της σωματικής μάζας και των επιδόσεων της άσκησης είχαν διατηρηθεί.

Μην ξεχνάτε: Τουλάχιστον στις πρώτες 24 ώρες χρήσης, η μεταφορά της κρεατίνης στους μύες σας μπορεί να επιταχυνθεί καταναλώνοντας την κρεατίνη σας με υδατάνθρακες (π.χ. δεξτρόζη, χυμό φρούτου).

Πηγή: Nutritionexpress.com

Σημαντικοί λόγοι για να τρώτε μπανάνες

Δεν θα ξαναδείτε την μπανάνα με τον ίδιο τρόπο αφού ανακαλύψετε τα πολλά της οφέλη για την υγεία αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να την προσθέσετε στη διατροφή σας. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και σε τρία φυσικά σάκχαρα – γλυκόζη, σακχαρόζη και φρουκτόζη – δίνοντας τους σχεδόν μαγικές δυνάμεις για να σας παρέχουν μια τεράστια ώθηση ενέργειας. Οι μπανάνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, στην επικέντρωση, θεραπεύει τους πονοκεφάλους από το ποτό της προηγούμενης νύχτας, ανακουφίζει από την πρωινή ναυτία, προστατεύει από τον καρκίνο των νεφρών, το διαβήτη, την οστεοπόρωση και την τύφλωση. Η μπανάνα μπορεί να θεραπεύσει τη φαγούρα από ένα τσίμπημα κουνουπιού και να δώσει λάμψη στα παπούτσια σας. Αν λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε τις μπανάνες στη διατροφή σας, ξανασκεφτείτε το.

- Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης λόγω των υψηλών επιπέδων τρυπτοφάνης, η οποία μετατρέπεται σε σεροτονίνη – ο νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου για την καλή διάθεση.

- Φάτε μπανάνα πριν από μια έντονη προπόνηση για να συσσωρεύσετε ενέργεια και να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

- Οι μπανάνες σας προστατεύουν από μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

- Αντισταθμίζουν τις απώλειες ασβεστίου κατά την ούρηση και διατηρούν τα οστά σας γερά.

- Βελτιώστε τη διάθεση σας και μειώστε τα συμπτώματα του PMS τρώγοντας μια μπανάνα, η οποία ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και παράγει μία χαλάρωση.

- Οι μπανάνες μειώνουν το πρήξιμο, προστατεύουν από το διαβήτη τύπου 2, ενισχύουν την απώλεια βάρους, ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα, και βοηθούν στην παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Όλα αυτά λόγω των υψηλών επιπέδων σε Βιταμίνη Β6.

- Ενισχύουν το αίμα σας και ανακουφίζουν από την αναιμία λόγω του σιδήρου που περιέχουν.

- Η μπανάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, και είναι επίσημα αναγνωρισμένη από το FDA ως ικανή να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να προστατεύσει από τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.


Μπανάνες και πέψη

- Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε πηκτίνη, και έτσι βοηθούν στην πέψη καθώς και στην αποβολή τοξίνων και βαρέων μετάλλων από το σώμα.

- Λειτουργούν ως προβιοτικό, διεγείροντας την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο, και παράγουν επίσης πεπτικά ένζυμα για να βοηθήσουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

- Έχετε δυσκοιλιότητα; Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσουν στην ομαλοποίησης της κινητικότητας του εντέρου.

- Έχετε διάρροια; Οι μπανάνες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταπραϋντικό για το πεπτικό σας σύστημα, βοηθώντας στην αποκατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών μετά από διάρροια.

- Οι μπανάνες είναι ένα φυσικό αντιόξινο, παρέχοντας ανακούφιση από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και την καούρα.

- Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς κίνδυνο για ανακούφιση του έλκους του στομάχου, επικαλύπτοντας το βλεννογόνο του στομάχου και προστατεύοντας το από τα διαβρωτικά οξέα.


Φυσικές θεραπείες με μια μπανάνα

- Τρώγοντας μπανάνες βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του νεφρού, προστατεύει τα μάτια από τον εκφυλισμό της κηλίδας και χτίζει γερά οστά αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.

- Οι μπανάνες μπορούν να σας βοηθήσουν με την εκμάθηση κάνοντας σας πιο προσεκτικούς. Φάτε μια μπανάνα πριν από μία εξέταση ή ένα διαγώνισμα για να επωφεληθείτε από τα υψηλά επίπεδα καλίου.

- Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, παρέχοντας ελεύθερες ρίζες και προστασία από χρόνιες ασθένειες.

- Τρίψτε ένα δάγκωμα από έντομο ή ένα εξάνθημα με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας για ανακούφιση από τη φαγούρα και τον ερεθισμό.

- Ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και αποφύγετε τα τσιμπήματα μεταξύ των γευμάτων σας τρώγοντας μια μπανάνα.

- Τρώγοντας μια μπανάνα μπορεί να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος όταν έχετε πυρετό ή κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας.

- Ο φυσικός ενισχυτής της διάθεσης, τρυπτοφάνη, βοηθά στην ανακούφιση από την Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή.

- Κόβετε το κάπνισμα; Οι μπανάνες περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών συμπλέγματος Β, καθώς και κάλιο και μαγνήσιο που βοηθούν στη γρήγορη ανάκτηση από τις επιπτώσεις της διακοπής.

- Αφαιρέστε τα κονδυλώματα τοποθετώντας πάνω το εσωτερικό κομμάτι της φλούδας μιας μπανάνας.

- Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας στα δερμάτινα σας παπούτσια ή τσάντες και γυαλίστε τα με ένα στεγνό πανί για γρήγορη λάμψη.


Πηγή: Naturalnews.com

Κάψτε το λίπος σε μια εβδομάδα

Έρχεται μια ειδική περίσταση σε μια εβδομάδα; Πρέπει οπωσδήποτε να είστε και δείχνετε στην καλύτερή σας φόρμα; Μη φοβάστε! Διαβάστε αυτές τις συμβουλές για εξπρές «κόψιμο» και σύσφιξη που εγγυώνται να χάσετε 2 έως 3 κιλά λίπους ή/και νερού μέσα σε μία μόνο εβδομάδα!
Ρίξτε τις θερμίδες (λίγο όμως)
Το να κόψετε περίπου 700 από τις ημερήσιες θερμίδες σας θα σας βοηθήσει να ρίξετε 2-3 κιλά από την μέση σας σε μία εβδομάδα, με την λιγότερη ζημιά στους μύες που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να χτίσετε. Θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη λίπους και υδατανθράκων στο μίνιμουμ , διατηρώντας παράλληλα την πρόσληψη πρωτεϊνών σε υψηλά επίπεδα. Κόψτε τους υδατάνθρακες μετά από 2 μ.μ. για καλύτερα αποτελέσματα!
Μην αγνοήσετε τα βάρη
Θα θέλετε να διατηρήσετε μυς για να φαίνεστε όσο πιο σφιχτοί γίνεται. Γι' αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να ασκείστε με βάρη 5 έως 6 ημέρες για αυτή την εβδομάδα. Βαριές σύνθετες ασκήσεις όπως βαθειά καθίσματα, πιέσεις πάγκου, και άρσεις θανάτου θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ασκήσεών σας για την συγκεκριμένη εβδομάδα.
Αποκτήστε μαύρισμα
Κάθε «κόψιμο» και γωνία στο σώμα σας φαίνεται πιο βαθύ όταν είστε μαυρισμένοι. Ένα φυσικό μαύρισμα κάτω από τον ήλιο φαίνεται καλύτερο, αλλά αν δεν είστε από αυτούς που δεν φοβούνται τις λάμπες, προτείνουμε τη γρήγορη λύση του σολάριουμ. Θέλει περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί, και αναλόγως τον τύπο δέρματος θα χρειαστείτε 2 έως 4 συνεδρίες.
Πιείτε περισσότερο νερό
Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο γρήγορα απομακρύνεται από τον οργανισμό σας. Η στέρηση του νερού το μόνο που θα κάνει είναι να αναγκάσει το σώμα σας να κρατήσει περισσότερο από αυτό. Μείνετε αδύνατοι και «κομμένοι» πίνοντας μέχρι 3 λίτρα νερό την ημέρα, κατανεμημένα σε 1-2 ποτήρια ανά ώρα.
Πολύ πρασινάδα
Τρώγοντας μια μεγάλη ποσότητα χόρτων και ινών καθαρίζετε το έντερό σας και ξεπρήζετε την κοιλίτσα ως δια μαγείας! Η περιφέρειά σας θα φαίνεται μικρότερη και θα αισθάνεστε «ξεφούσκωτοι» και ανάλαφροι όλη μέρα.
30 λεπτά αερόβιας άσκησης
Έξι ημέρες για αυτή την εβδομάδα. Κάντε ότι σας ευχαριστεί περισσότερο, είτε αυτό λέγεται διάδρομος, είτε ποδήλατο. Τα ελλειπτικά μηχανήματα και τα stepper είναι οι καλύτεροί σας φίλοι!
Σίγουρα, αν το τωρινό σας ποσοστό λίπους είναι κάπου στο 30% και μεταφέρετε καμιά 20 παραπανίσια κιλά, μια εβδομάδα δεν πρόκειται να κάνει θαύματα, όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε. Αυτό θα χρειαστεί μια διαφορετική προσέγγιση και αρκετή υπομονή. Αν όμως είστε περίπου στο 12% με 15% σωματικού λίπους και αναζητάτε έναν γρήγορο τρόπο να «κόψετε» πριν ένα γάμο, μια φωτογράφιση, μια εκδρομή ή ίσως μια συνέντευξη για δουλειά, τότε ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα είστε έτοιμοι για το καλύτερο!
  ifitnessbook.com

4 βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη στασιμότητα στην προπόνησή σας

Οι πλείστοι bodybuilders σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της προπονητικής τους πορείας συνήθως φτάνουν σε ένα οροπέδιο – σταθεροποίηση – δύναμης. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, η αύξηση της αντοχής και της δύναμης είναι ελάχιστη και το σώμα εργάζεται απλά για να διατηρήσει μόνο το βασικό επίπεδο δύναμης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στασιμότητα της μυϊκής ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για έναν bodybuilder μειώνοντας δραματικά το κίνητρό του για προπόνηση. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μια σειρά από στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε την αύξηση της δύναμης σας ώστε να αρχίσετε να βλέπετε ξανά τα επιθυμητά αποτελέσματα.


1. Προσθέστε Drop-Sets στο πρόγραμμα σας

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε το εμπόδιο της δύναμης σας είναι να προσθέσετε τα Drop-sets στο πρόγραμμα προπόνησης σας. Για να το επιτύχετε αυτό, απλά επιλέξτε το αγαπημένο σας μηχάνημα άσκησης και δουλέψτε τους μύες σας μέχρι εξάντλησης. Μόλις φτάσετε στο σημείο όπου δεν μπορείτε να εκτελέσετε περισσότερες επαναλήψεις, μειώστε το βάρος κατά 2 πλάκες και συνεχίστε ξανά την άσκηση μέχρι εξάντλησης. Συνεχίστε με αυτή τη μέθοδο αφαιρώντας βάρος μετά από κάθε σημείο κόπωσης μέχρι να φτάσετε στην τελευταία πλάκα βάρους και να μην είστε σε θέση να εκτελέσετε άλλες επαναλήψεις.


2. Τροποποιήστε τη συχνότητα της προπόνησης σας

Μια άλλη τακτική που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για να αυξήσετε τη δύναμη σας είναι να μειώσετε τη συχνότητα των προπονήσεων σας. Η καθημερινή προπόνηση αντίστασης είναι εξαντλητική για το σώμα σας, και για να συνεχίσετε να κερδίζετε μυϊκή μάζα, θα πρέπει να περνούν τουλάχιστον 48 ώρες ανάπαυσης μεταξύ των προπονήσεων σας. Αν δεν ξεκουράζεστε αρκετά, τότε το σώμα σας δεν ανακάμπτει πλήρως και δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες.


3. Ρυθμίστε τον αριθμό των σετ σας

Το τρίτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την δύναμη σας είναι να αλλάξετε τον αριθμό των σετ που κάνετε για την κάθε άσκηση. Αλλάζοντας τον αριθμό των σετ, δίνετε στο σώμα σας κάτι καινούριο το οποίο δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά. Αν κάνετε 3 σετ ανά άσκηση, δοκιμάστε 2 ή 4. Αν κάνετε 1 σετ, δοκιμάστε 2 ή 3. Οποιαδήποτε μεταβολή στα σετ μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την τόνωση των μυών σας δημιουργώντας νέα αύξηση δύναμης.


4. Αρνητική προπόνηση

Η αρνητική προπόνηση περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση ενός βάρους το οποίο είναι ελαφρώς βαρύτερο από ότι έχετε συνηθίσει. Κατά την εκτέλεση της άσκησης κατεβάζετε το βάρος αργά κατά τη φάση χαλάρωσης της κάθε επανάληψης. Αυτό δουλεύει ένα διαφορετικό μέρος του μυός και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στη διέγερση νέας δύναμης και μυϊκής ανάπτυξης.Πηγή: Muscletech.com

Άσκηση VS Κατάθλιψη

Του Νίκου Μουσταϊρα

Η σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και τελευταίως η οικονομική ύφεση έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική διάθεση και υγεία όλων μας. Ο μέσος άνθρωπος καλείται να τα βγάλει πέρα μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Επαγγελματική αβεβαιότητα, και προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις μπορούν σε μηδενικό χρόνο να μας οδηγήσουν στο δρομολόγιο καναπές – κρεβάτι, καθηλωμένους μπροστά από μια οθόνη. Η κατάθλιψη είναι ένα «θηρίο», που μπορεί μεν να γεννιέται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά στην ουσία τρέφεται από εμάς, αρχικά επιτίθεται στους μηχανισμούς άμυνας μας, καταστρέφοντας την όποια επιθυμία μας για ζωή και εν συνεχεία οδηγεί στην καθημερινή φθορά του εαυτού μας.

Προφανώς κάποιες από τις αιτίες δεν μπορούμε να τις αναχαιτίσουμε, αν για παράδειγμα κάποιος έχει χάσει την δουλειά του ή είναι στα πρώτα στάδια ενός επώδυνου χωρισμού, αναπόφευκτα θα περάσει μια περίοδο θλίψης. Το να βρει μια ικανοποιητική δουλειά ή τον σύντροφο των ονείρων του δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο και σίγουρα δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Υπάρχει όμως πάντα μια πιο εύκολή λύση σε μια γωνία του σπιτιού σου ή σε ένα ντουλάπι, τα αθλητικά σου παπούτσια, φόρα τα λοιπόν!

Παίρνω μια βαθιά ανάσα και αρχίζω, τρέξιμο, βάρη, κολύμβηση, τένις, ποδόσφαιρο μπάσκετ, aerobics, ποδήλατο και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Όλα αρχίζουν από μια βασική αρχή: σήκω όρθιος και βγες από το σπίτι! Και ο στόχος δεν είναι να ξημεροβραδιάζεσαι στα γυμναστήρια, απλά βγες έξω και τρέχα, περπάτα έστω! Η καθημερινή άσκηση τονώνει τον οργανισμό και «ξυπνάει» το σύνολο των ζωτικών οργάνων μας. Και ενώ οι περισσότεροι επικεντρώνονται στα οφέλη πάνω στο χτίσιμο του σώματος και την καλλίγραμμη σιλουέτα, η επίδραση της εκγύμνασης στην ψυχική μας υγεία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντική. Βγες λοιπόν να σε χτυπήσει ο αέρας τώρα που καλοκαιριάζει και προσπάθησε να πιέσεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω. Ο ήλιος στο πρόσωπο σου, το χώμα στις κάλτσες σου και ο ιδρώτας στα μαλλιά σου θα σου θυμίσουν ότι είσαι ζωντανός. Γνώρισε ξανά την πραγματική σου φύση, γεννηθήκαμε για να τρέχουμε, να κάνουμε άλματα και να σηκώνουμε αντικείμενα, οπότε κάθε φορά που αξιοποιούμε το μυοσκελετικό μας σύστημα για τον λόγο για το οποίο σχεδιάστηκε, αντλούμε την χαρά της επαφής με την ύπαρξή μας. Το ότι εν έτη 2013 θεωρείται πιο φυσιολογικό το να κάνεις κλικ σε μια οθόνη σουλατσάροντας στο facebook από το να αθλείσαι, καθιστά σε ουσιαστική αχρηστία ένα σύνολο μυών, οστών και νευρώνων τα οποία έχουν το DNA σου. Κοινώς αχρηστεύεις μέρος του «είναι» σου, η πραγματική λοιπόν πηγή ευεξίας μετά από την άθληση είναι το ότι έχεις αξιοποιήσει τα χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης που οδήγησαν σε εσένα, έχεις αξιοποιήσει εσένα.

Αποδεδειγμένα η άσκηση παράγει ουσίες και ενεργοποιεί κέντρα του εγκεφάλου μας, προκαλώντας μας αίσθηση χαράς, βελτιώνοντας την διάθεσή μας και αυξάνοντας ακόμα και την σεξουαλική μας επιθυμία. Άσε που γυμνασμένος αρέσεις πιο πολύ στον εαυτό σου, πιθανότατα και στους άλλους, σημασία έχει όμως ότι αρέσεις σε εσένα και αυτό μπορείς να το εκπέμψεις στον περίγυρό σου αργότερα. Σβήσε λοιπόν από το μυαλό σου για μια ωρίτσα ότι σε καταπιέζει, κλείσε το PC σου και βάλε λίγη δράση στο απόγευμα σου, μόνος ή με παρέα. Και σταμάτα να διαβάζεις αυτό το άρθρο, κλείσε το, ντύσου και έφυγες!
 .fit-blaster.com

Μαριάννα Καλλέργη: Killing me softly… "Diamond Lady"


Η Μαριάννα Καλλέργη, με την παρουσία της αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πώς μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός σε ένα δυναμικό άθλημα όπως το Muay Thai με την απόλυτη θηλυκότητα. Η πανέμορφη  αθλήτρια   μίλησε στο iFitnessbook.com για την συμμετοχή της στο The Battle V την 1η Ιουνίου, τη συνεργασία της με τους Παύλο Καπώνη, Τάσο Μισαηλίδη και Στέφανο Κωνσταντινίδη, τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα αντίπαλο της Μεριέμ  Ουσλού αλλά και την μεγάλη της επιθυμία για νίκη μπροστά στο ελληνικό κοινό.
 
- Μαριάννα ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Muay Thai από τα 13 σου και επαγγελματικά από 15 ετών. Στα 21 σου θεωρείσαι μία από τις πιο ανερχόμενες  αθλήτριες. Ποιος ήταν εκείνος που σε ανακάλυψε και σε βοήθησε να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο;
Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο άθλημα. Εκείνος που με ανακάλυψε και μου έμαθε τα μυστικά του αθλήματος είναι ο Παύλος Καπώνης. Αυτός είναι ο δάσκαλος μου.
 
 
Ταυτόχρονα σπουδάζεις στην Γυμναστική Ακαδημία, εργάζεσαι ως εκπαιδεύτρια στην αλυσίδα γυμναστηρίων "Diamond Camp", συμμετείχες στο τηλεοπτικό σόου Dancing on Iceχρόνος υπάρχει, τα προλαβαίνεις όλα;
Μου αρέσει πάρα πολύ το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι, το αγαπάω πραγματικά και όταν αγαπάς κάτι πολύ βρίσκεις χρόνο και τα προλαβαίνεις όλα. Ταυτόχρονα ασχολούμαι και με άλλες δραστηριότητες.
 
Σε βοήθησε η φυσική σου κατάσταση και οι βάσεις που έχεις πάρει από το Muay Thai στο Dancing on Ice, μίλησε μας για την εμπειρία σου στο σόου και αν σου γινόταν και πάλι αντίστοιχη πρόταση θα πήγαινες;
Οι βάσεις που έχω πάρει από το άθλημα με βοήθησαν πολύ να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του σόου, ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και θα απαντούσα θετικά σε περίπτωση αντίστοιχης πρότασης, με την προϋπόθεση οτι θα έπαιρναν μέρος τα ίδια άτομα, οι ίδιοι συντελεστές. 
 
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι όλοι περιμένουμε να σε δούμε απέναντι στην Τουρκάλα Μεριέμ Ουσλού από την οποία είχες ηττηθεί στην πρώτη σας συνάντηση, τι έχει αλλάξει από τότε;  Είσαι έτοιμη για τη ρεβάνς;
Με είχε νικήσει στο παρελθόν στα σημεία, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, τώρα γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να  πάρω την ρεβάνς .Είναι πολύ έξυπνη και έμπειρη αθλήτρια και χρειάζεται προσοχή.  Όσον αφορά το δικό μου παιχνίδι το δυνατό μου στοιχείο είναι ότι είμαι απρόβλεπτη και προσαρμόζω την στρατηγική μου ανάλογα με τον αντίπαλο, είμαι «χαμαιλέων».
 
Το γεγονός ότι θα γίνει ο αγώνας αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος αλλάζει τις ισορροπίες;
Σίγουρα, το γεγονός ότι θα αγωνιστώ σε ελληνικό έδαφος μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι για την ελληνική σημαία μέσα στην έδρα σου.
 
 
Είσαι μία πολύ όμορφη αθλήτρια… υπάρχει κάποιο μυστικό στη διατροφή σου ή στην καθημερινότητα σου που κάνει τη διαφορά;
Γενικά προσέχω πολύ την φυσική μου κατάσταση και τη διατροφή μου  ειδικα τον τελευταίο καιρό είχα πάρει λίγα κιλά. Το Muay Thai είναι ένα άθλημα άγριο όμως ταυτόχρονα προσπαθώ να διατηρώ και τη θηλυκότητα μου. Είμαι από τις αθλήτριες που προσπαθούν «καθαρά», δεν παίρνω φάρμακα. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό είναι η σκληρή προπόνηση.
 
Θα σου αναφέρω τρία ονόματα και θα ήθελα να μας πείς λίγα λόγια για τον καθένα: Παύλος  Καπώνης, Τάσος Μισαηλίδης, Στέφανος Κωνσταντινίδης.
Ο Παύλος Καπώνης είναι ο δάσκαλος μου και ο άνθρωπος που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα από τα 13 μου. Τώρα το δύσκολο είναι οτι  προετοιμάζεται και εκείνος ταυτόχρονα για κάποιους αγώνες στο   Χονγκ Κονγκ. Όσον αφορά τον κύριο Μισαηλίδη είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης που με έχει βοηθήσει πολύ στο κομμάτι της διατροφής. Για τον Στέφανο Κωνσταντινίδη έχω να πω ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.   
Επιμέλεια: Γρηγόρης Βακιρλης
ifitnessbook.com