Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Δυόμισι λεπτά έντονης γυμναστικής είναι αρκετά

 6B3F2F022A9A141C9EBC4E678C9FCE1F.jpg

Η έντονη άσκηση μπορεί να «κάψει» μέχρι και 200 θερμίδες παραπάνω
Δεν έχετε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο ή απλά δε θέλετε να βγείτε από το σπίτι, τώρα ειδικά που έχει αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία και προτιμάτε τον καναπέ του σαλονιού σας και την κουβερτούλα σας;

Τέρμα οι δικαιολογίες!

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο 2,5 λεπτά πολύ έντονης άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που σας ενοχλούν.

Η έντονη και εστιασμένη άσκηση μπορεί να «κάψει» μέχρι και 200 θερμίδες παραπάνω, με την προϋπόθεση ότι ο αθλούμενος θα κάνει τα απαραίτητα διαλείμματα επαναφοράς.

Ο Kyle Sevits υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα HIT (High Intensity Training) μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με την παραδοσιακή γυμναστική.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ένα πρόγραμμα γυμναστικής αλλά στην πορεία δεν το ακολουθούν. Ο κυριότερος παράγοντας που συμβαίνει αυτό είναι η έλλειψη χρόνου. Εμείς πιστεύουμε ότι αν ένα πρόγραμμα μπορεί να “χωρέσει” σε μικρότερο χρόνο μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα» είπε ο ίδιος.

Στην τριήμερη έρευνα συμμετείχαν πέντε υγιείς άντρες ηλικίας 25 έως 31 ετών. Τις πρώτες δύο ημέρες ακολουθούσαν ένα «καθιστικό» πρόγραμμα, την περισσότερη ώρα μπροστά από έναν υπολογιστή ενώ μετρήθηκαν τα επίπεδα οξυγόνου, διοξειδίου του άνθρακα και υγρών στο σώμα τους, για να μετρήσουν οι ειδικοί πόσες θερμίδες «καίνε».

Την τελευταία ημέρα τους ζητήθηκε να κάνουν σπριντ 30 δευτερολέπτων με μεγάλη αντίσταση σε στατικό ποδήλατο.
Μετά από κάθε σετ μεσολαβούσε «διάλειμμα» τεσσάρων λεπτών κατά τη διάρκεια του οποίου οι ασκούμενοι έκαναν πεντάλ με πολύ μικρή αντίσταση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι με αυτόν τον τρόπο έκαψαν μέχρι και 200 θερμίδες παραπάνω.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι καλύτερο να ζητηθεί ιατρική συμβουλή προτού κανείς επιλέξει αυτή τη μέθοδο, ειδικά αν πάσχει από κάποια ασθένεια.
newsbeast.gr

Τα μυστικά της μακροζωίας

 D54802468617427D55CAD9DA76BA2926.jpg

Μυστικά που αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής
Κερδίστε επιπλέον χρόνια ζωής, ακολουθώντας τα απλά μυστικά και συμβουλές που ακολουθούν...

Κερδίστε 2 χρόνια τρώγοντας σαλάτες

Ιταλική έρευνα βρήκε ότι η κατανάλωση μίας κούπας ωμών λαχανικών καθημερινά μπορεί να προσθέσει δύο χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής σας.

Γιατί να τα προτιμήσετε ωμά; Διότι το μαγείρεμα εξατμίζει έως και το 30% των αντιοξειδωτικών που περιέχουν τα λαχανικά.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να τρώτε πάντα σαλάτα με το γεύμα σας ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να αυξήσετε την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Κερδίστε 3 χρόνια μειώνοντας το λίπος σας

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το Δείκτη Μάζα Σώματός σας (το πηλίκον του βάρους σας σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σας σε μέτρα) μεταξύ στις τιμές 18 -25.

Αν ο Δ. Μ. Σ. παραμένει στο 25-35 μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής έως και τρία χρόνια (το περιττό λίπος σώματος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπαθειών, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου του παχέος εντέρου).

Εάν δεν γυμνάζεστε ξεκινήστε σήμερα κιόλας και ακολουθήστε μια πιο άλιπη διατροφή.

Κερδίστε 3 χρόνια καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς

Καταναλώνετε ξηρούς καρπούς, χωρίς να ξεχνάτε τα καρύδια που περιέχουν ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα. Προσπαθήστε να τρώτε 55 γραμμάρια ανάλατους ξηρούς καρπούς καθημερινά ως σνακ ή μέσα στη σαλάτα σας.

Κερδίστε 7 χρόνια κάνοντας φίλους

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έχουν πολλούς φίλους, εμφανίζουν και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Το να έχετε σταθερούς και καλούς φίλους γύρω σας μπορεί να σας προσθέσει έως κι επτά χρόνια ζωής.

Προσπαθήστε να γίνετε κοινωνικοί στη δουλειά σας, στη γειτονιά σας, παντού. Φοβάστε τη γήρανση; Αντιμετωπίστε το θετικά και θα ζήσετε επτά χρόνια περισσότερο από εκείνους που αντιμετωπίζουν τα γηρατειά ως μία μαύρη περίοδο.

Πηγή: omorfamystika.gr