Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν γεύεστε καθημερινά μια κουταλιά ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Τα οφέλη του ελαιολάδου είναι πολύ γνωστά, όπως και οι χρήσεις του λεμονιού ως σπιτικό γιατροσόφι είναι σχεδόν αμέτρητες. Αυτοί οι δύο στυλοβάτες της μεσογειακής διατροφής μπορούν να κάνουν θαύματα….
Ένα ισχυρό μείγμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. (με 2 υλικά) Τα οφέλη του ελαιολάδου είναι πολύ γνωστά, όπως και οι χρήσεις του λεμονιού ως σπιτικό γιατροσόφι είναι σχεδόν αμέτρητες. Αυτοί οι δύο στυλοβάτες της μεσογειακής διατροφής, οι οποίοι βρίσκονται συχνά μαζί σε σαλάτες και σε άλλα νόστιμα και υγιεινά γεύματα, μπορούν επίσης να θεραπεύσουν, να προστατεύσουν και να καθαρίσουν το συκώτι σας. Είτε χρησιμοποιούνται χωριστά (για παράδειγμα νερό με λεμόνι) είτε μαζί, οι θεραπείες με λεμόνι και λάδι είναι υγιεινές και ένας φυσικός τρόπος για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας ώστε να αποδίδει το μέγιστο κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό αποτοξινωτικό ποτό για το συκώτι σας.
Η σπουδαιότητα του ήπατος Το συκώτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και είναι το κύριο αποτοξινωτικό όργανο-καθαρίζει τον οργανισμό μας όχι μόνο από περιβαλλοντικές τοξίνες, αλλά και από τα απόβλητα του μεταβολισμού. Έτσι, μπορείτε να διακρίνετε πως η υγεία του σώματός μας σχετίζεται άμεσα με το ήπαρ και τη σωστή λειτουργία του. Όταν το συκώτι καταπονείται, μπορείτε να καταλήξετε έχοντας δερματικά ξεσπάσματα. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε να κάνετε με δερματικάεξανθήματα, θυμηθείτε ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινάει από μέσα.
Δείτε πόσο απόλυτα συνδεδεμένη είναι η υγιεία του ήπατός μας με την καθολική μας υγιεία:
Το συκώτι μας, μας εξομολογείται και μας συμβουλεύει… Τα οφέλη του λεμονιού στην αποτοξίνωση του ήπατος σας Τα λεμόνια είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. Μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι να αποτοξινωθεί με διαφορετικούς τρόπους: -Τόνωση δύναμης ενζύμων Σύμφωνα με το Δρ Alexander F. Beddoe, το συκώτι μπορεί να εκκρίνει περισσότερα ένζυμααπό φρέσκο χυμό λεμονιού σε σχέση με κάθε άλλο διατροφικό στοιχείο. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται από την κατανάλωση του λεμονιού, διότι το λεμόνι διαθέτει πολλές από τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία. -Λιπώδης νόσος του ήπατος Η φλούδα των λεμονιών αποδείχτηκε, σε μια μελέτη του 2002 που εκτελέστηκε από μια ομάδα ερευνών της Ολλανδίας, ότι μειώνει τα επίπεδα ηπατικής χοληστερόλης. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο European Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα λεμόνια, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο ήπαρ και στο αίμα. Αν και η μελέτη διεξήχθει σε ζώα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση φλούδας λεμονιού θα μπορούσε να είναι επωφελής για εκείνους που πάσχουν από λιπώδη νόσο του ήπατος. –Βιταμίνη C για εξάλειψη τοξινών Μονάχα ένα λεμόνι περιέχει 88 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την παρασκευή της γλουταθειόνης. Η γλουταθειόνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στο σώμα σας και θεωρείται «η μητέρα όλων των αντιοξειδωτικών». Βρίσκεται σε κάθε κύτταρο στο σώμα και προστατεύει το μηχανισμό του κυττάρου, δηλαδή τα μιτοχόνδρια, από βακτήρια και ιούς, καθώς και από τις τοξίνες.
Χαμηλά επίπεδα γλουταθείου σας αφήνουν ευπαθή σε ανεξέλεγκτη κυτταρική διάλυση που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες, τις ελεύθερες ρίζες, τις λοιμώξεις και τον καρκίνο. Με αποτέλεσμα, το συκώτι σας να υπερφορτώνεται και να καταστρέφεται, καθιστώντας αδύνατη τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. -Προστατευτικές ιδιότητες εσπεριδίνης Τα λεμόνια, όπως και άλλα εσπεριδοειδή, περιέχουν μια ένωση που ονομάζεταιεσπεριδίνη. Σε μια ινδική ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC φαρμακολογίας το 2005, αυτή η ένωση βρέθηκε να έχει προστατευτικές ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δόθηκε στους συμμετέχοντες μια τοξίνη εφόσον πρώτα τους είχε δοθεί ένωση εσπεριδίνης, έπειτα παρατήρησαν και μελέτησαν τα αποτελέσματα: Το συκώτι τους είχε υποστεί λιγότερες ζημίες σε σύγκριση με το να μην είχαν λάβει καθόλου την εσπεριδίνη, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό επιχείρημα για τις προστατευτικές ιδιότητες του λεμονιού. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εσπεριδίνη καταδεικνύει μια προστατευτική επίδραση στο ήπαρ. Πώς το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στο να καθαρίσει το συκώτι σας; Τα λεμόνια δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν τα αποβάλλουν από το συκώτι σας τις βλαβερές τοξίνες.
Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. «Τροφή»: Απαραίτητο για να έχει όλα τα οφέλη το ελαιόλαδο, είναι να είναι ψυχρής έκθλιψης: Ελαιόλαδο, συχνές ερωτήσεις. Πως να ξεχωρίζετε το καλό ελαιόλαδο. Μια μελέτη του 2010 που εκτελέστηκε από μια πολυ-εθνική ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από τις τοξίνες που προκαλούν οξειδωτικό στρες και βλάβη στο ήπαρ. Τα αποτελέσματα αυτά, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Nutrition andMetabolism (Διατροφή και Μεταβολισμός) , δείχνουν ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά υποσχόμενο ως ένας παράγοντας αποτοξίνωσης για ένα κατεστραμμένο ήπαρ. Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας με ελαιόλαδο & χυμό λεμονιού Συστατικά: – Χυμός από 1/2 λεμόνι – 1 – 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Οδηγίες: Αναμείξτε τα συστατικά σε ένα μικρό ποτήρι και καταναλώστε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα. «Τροφή»: Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή. Ενώ μία άλλη καλή ιδέα είανι να προσθέτετε το λαδάκι σας στο πρωινό σας ΧΛΙΑΡΟ λεμονόνερο Επίσης σημαντική βελτίωση στην υγιεία του ήπατος, αλλά και γενικότερα θα δείτε και με επιπλέον χρήση γαϊδουράγκαθου. Σας διαθέτω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής, όπως αναφέρει το Fanpage.
http://www.medicalland.gr/

ΔΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ! Οι ορμόνες που μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά

Εάν κάποιος έχει υπόνοια για ορμονική ανισορροπία καλό θα ήταν να επισκεφτεί κάποιον ενδοκρινολόγο και στη συνέχεια κάποιο διαιτολόγο που θα τον βοηθήσει να έχει την επιθυμητή απώλεια κιλών
Οι ορμόνες μεγαλώνοντας μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά και να έχουμε το σώμα που επιθυμούμε. Ποιες είναι αυτές οι ορμόνες; Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά;
Με την πάροδο των χρόνων η μεταβολική λειτουργία του οργανισμού μειώνεται, με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερες καύσεις κι έτσι να υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, κάποια άτομα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να έχουν την επιθυμητή απώλεια κιλών ακόμη και με αλλαγές στη διατροφική τους συμπεριφορά. Αυτό οφείλεται κάποιες φορές σε ορμονικούς λόγους όπως είναι:
Θυροξίνη: μια ορμόνη υπεύθυνη για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Σε κατάσταση υποθυρεοειδισμού ο θυροειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ποσότητα θυροξίνης με αποτέλεσμα να παρατηρείται πιθανή αύξηση βάρους λόγω μειωμένων μεταβολικών καύσεων.
Κορτιζόλη: μια ορμόνη που αυξάνεται όταν το άτομο αντιμετωπίζει καταστάσεις που του προκαλούν άγχος. Η Κορτιζόλη, προκαλεί την αποδέσμευση γλυκόζης από το συκώτι για να δώσει ενέργεια στο άτομο ούτως ώστε να αντιμετωπίσει τις αγχώδης καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζει, ενώ παράλληλα προκαλεί την αύξηση της όρεξης και την επιθυμία για τρόφιμα με ζάχαρη.
Λεπτίνη και Γκρελίνη: Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που στέλνει σήμα στον εγκέφαλο για να σταματήσει κάποιος να τρώει όταν είναι πλήρης. Η «αντίπαλος» της λεπτίνης, είναι η γκρελίνη η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της όρεξης.
Οιστρογόνα: ορμόνες που παράγονται στις ωοθήκες των γυναικών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ωορρηξίας κάθε μήνα. Πιθανή μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους και την γρήγορη μετατροπή των θερμίδων σε λίπος.
Επίσης, με την πάροδο των χρόνων η μεταβολική λειτουργία του οργανισμού μειώνεται, με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερες καύσεις κι έτσι να υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.
Εάν κάποιος έχει υπόνοια για ορμονική ανισορροπία καλό θα ήταν να επισκεφτεί κάποιον ενδοκρινολόγο και στη συνέχεια κάποιο διαιτολόγο που θα τον βοηθήσει να έχει την επιθυμητή απώλεια κιλών
http://www.medicalland.gr/