ΔΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ! Οι ορμόνες που μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά

Εάν κάποιος έχει υπόνοια για ορμονική ανισορροπία καλό θα ήταν να επισκεφτεί κάποιον ενδοκρινολόγο και στη συνέχεια κάποιο διαιτολόγο που θα τον βοηθήσει να έχει την επιθυμητή απώλεια κιλών
Οι ορμόνες μεγαλώνοντας μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά και να έχουμε το σώμα που επιθυμούμε. Ποιες είναι αυτές οι ορμόνες; Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά;
Με την πάροδο των χρόνων η μεταβολική λειτουργία του οργανισμού μειώνεται, με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερες καύσεις κι έτσι να υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, κάποια άτομα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να έχουν την επιθυμητή απώλεια κιλών ακόμη και με αλλαγές στη διατροφική τους συμπεριφορά. Αυτό οφείλεται κάποιες φορές σε ορμονικούς λόγους όπως είναι:
Θυροξίνη: μια ορμόνη υπεύθυνη για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Σε κατάσταση υποθυρεοειδισμού ο θυροειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ποσότητα θυροξίνης με αποτέλεσμα να παρατηρείται πιθανή αύξηση βάρους λόγω μειωμένων μεταβολικών καύσεων.
Κορτιζόλη: μια ορμόνη που αυξάνεται όταν το άτομο αντιμετωπίζει καταστάσεις που του προκαλούν άγχος. Η Κορτιζόλη, προκαλεί την αποδέσμευση γλυκόζης από το συκώτι για να δώσει ενέργεια στο άτομο ούτως ώστε να αντιμετωπίσει τις αγχώδης καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζει, ενώ παράλληλα προκαλεί την αύξηση της όρεξης και την επιθυμία για τρόφιμα με ζάχαρη.
Λεπτίνη και Γκρελίνη: Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που στέλνει σήμα στον εγκέφαλο για να σταματήσει κάποιος να τρώει όταν είναι πλήρης. Η «αντίπαλος» της λεπτίνης, είναι η γκρελίνη η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της όρεξης.
Οιστρογόνα: ορμόνες που παράγονται στις ωοθήκες των γυναικών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ωορρηξίας κάθε μήνα. Πιθανή μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους και την γρήγορη μετατροπή των θερμίδων σε λίπος.
Επίσης, με την πάροδο των χρόνων η μεταβολική λειτουργία του οργανισμού μειώνεται, με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερες καύσεις κι έτσι να υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.
Εάν κάποιος έχει υπόνοια για ορμονική ανισορροπία καλό θα ήταν να επισκεφτεί κάποιον ενδοκρινολόγο και στη συνέχεια κάποιο διαιτολόγο που θα τον βοηθήσει να έχει την επιθυμητή απώλεια κιλών
http://www.medicalland.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις