Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Και ο Θεός έπλασε την Adriana Lima! Μάθε τα fitness μυστικά της. Τι τρώει; Πώς γυμνάζεται;


Άλλη μία βραζιλιάνα που μας κόβει την ανάσα με την ομορφιά της και τις αναλογίες της...

Η ομορφιά της πραγματικά σου κόβει την ανάσα. Τα χαρακτηριστικά της σε αφήνουν στήλη άλατος. Όσο για το σώμα της τι να πει κανείς; Αρκεί να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις του αντρικού πληθυσμού όταν τη βλέπουν...

 Ωραία, λοιπόν. Η φύση ήταν με το μέρος της. Ο Θεός είχε σαφέστατα κέφια. Από εκεί και πέρα όμως τι κάνει; Γιατί δεν παχαίνει; Τι τρώει; Τι γυμναστική κάνει;

 Ας αγγίξουμε λίγο κι εμείς τα φτερά του αγγέλου της Victoria's Secret...

Τι τρώει;
 Πριν ακόμη γίνει μανούλα, το super model της Victoria's Secrets ακολουθούσε ένα και μόνο έναν χρυσό κανόνα: “Όσο περνάει η μέρα, μικραίνω τις ποσότητες των φαγητών που τρώω”.

Μια τυπική μέρα της ήταν

Ο Άγγελος της Victoria's Secret μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει το διαιτολόγιό της πολλές φορές. "Αλλάζω το διαιτολόγιο μου συνεχώς! Κάθε χρόνο κάνω κάτι διαφορετικό και ειδικά όταν γέννησα. Είχα πάρει παραπάνω κιλά, αλλά και το σώμα μου ήταν εντελώς διαφορετικό – ένιωθα σαν να άλλαξε ο σκελετός μου τελείως. Έπρεπε πραγματικά να δουλέψω με διαφορετικό τρόπο, για αυτό έκανα διαφορετικά πράγματα" αναφέρει σε συνέντευξή της.

 Βέβαια η Adriana δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να κάνει εξαντλητικές δίαιτες ή προγράμματα διατροφής που υπόσχονται απώλεια κιλών. "Ό, τι κι αν κάνω γίνεται πάντα με τη συμβουλή ενός γιατρού. Δεν κάνω ό, τι μου κατέβει. Ο διαιτολόγος μου θα αποφασίσει το πρόγραμμά μου ύστερα από εξετάσεις, τεστ και ό, τι άλλο χρειαστεί" αναφέρει χαρακτηριστικά.Και μπορεί να είναι κι αυτή, όπως και κάθε μοντέλο, λάτρης της υγιεινής διατροφής, η Adriana όμως δεν κρύβει πως κάνει και... "ζαβολιές"! "Το θέμα είναι να τρώω με σύνεση. Τρώω οτιδήποτε είναι πράσινο, ψητά λαχανικά και ψητά κρέατα για μεσημεριανό ή βραδινό. Στο ενδιάμεσο θα δοκιμάσω ένα milkshake με πολλή πρωτεΐνη ή μια μπάρα δημητριακών. Κλέβω όμως και κάποιες φορές..." αναφέρει με νόημα, υπονοώντας φυσικά τα γλυκά στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η γυμναστική καθημερινό κομμάτι της ζωής της
 Για να δικαιολογήσει τις ατασθαλείες της με τους γλυκούς πειρασμούς, το όμορφο μοντέλο αναφέρει πως χρειάζεται την γλυκιά ενέργειά τους για να κάνει γυμναστική: "Γυμνάζομαι πάρα πολύ και σε καθημερινή βάση. Κάνω σχοινάκι, box και έχω ανάγκη από 1000 θερμίδες καθημερινά. Λογικό είναι να χρειάζομαι και ένα μικρό γλυκάκι" αναφέρει η ίδια.

 Το υπόλοιπο πρόγραμμά της περιλαμβάνει κοιλιακούς, καθίσματα. "Κάνω κοιλιακούς, μερικά καθίσματα, αλλά δεν σηκώνω καθόλου βάρη. Οτιδήποτε κάνω είναι αποκλειστικά και μόνο με το βάρος του σώματός μου. Το μόνο “όργανο” γυμναστικής είναι ένα σχοινάκι" εξηγεί η όμορφη Adriana.
Υπάρχουν και φορές που κάνει γυμναστική με τον άνδρα της... "Κάποιες φορές κάνω yoga με τον άνδρα μου. Νομίζω πως το σχοινάκι με βοήθησε πολύ να κάνω yoga. Είχα δοκιμάσει να κάνω yoga στο παρελθόν, αλλά δεν τα κατάφερνα. Ξεκίνησα σχοινάκι ξανά μετά από πολλά χρόνια και μετά αποφάσισα να κάνω Bikram Yoga, Hot Yoga. Εξεπλάγην με το πόσο εύκολο μου φάνηκε..." λέει σε συνέντευξή της στο fitsugar!
newsit.gr

Νεο “θαυματουργό” φάρμακο για το μελάνωμα

ΠροσθήκΝεο “θαυματουργό” φάρμακο για το μελάνωμαη λεζάντας

Νέο φάρμακο για το μελάνωμα υποστηρίζουν ότι βρήκαν αμερικανοί  ερευνητές. Έχει αποτέλεσμα ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο της νόσου.

 

 Το μελάνωμα είναι σε άνοδο. Υπήρχαν 68.000 νέα κρούσματα και 8.700 θάνατοι από αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο χρόνο.

 Μια νέα ουσία, που φαίνεται να κατέχει ξεχωριστή θέση στην αντιμετώπιση των μελανωμάτων, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή.

 Η πρώτη φάση η μελέτη, έδειξε  οτι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί με επιτυχία να αντιμετωπισθεί η νόσος, ακόμη και σε προχωρημένο στάδιο.

 Το φάρμακο, vemurafenib, στοχεύει στη μετάλλαξη του γονιδίου που βρέθηκε στο ήμισυ περίπου του συνόλου των μελανωμάτων.

 Η δεύτερη φάση εξέτασε την επίδραση του φαρμάκου στους νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με μελάνωμα, και διαπίστωσε ότι σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των ετών επιβίωσης (επιπλέον τουλάχιστον τρία έτη).Οι νέες μελέτες  παρουσιάστηκαν την Κυριακή στο ετήσιο συνέδριο της ογκολογίας στο Σικάγο και δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine.

 Το πειραματικό φάρμακο, vemurafenib, απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη γονιδιακή μετάλλαξη, που αποτελεί την πρώτη λεγόμενη στοχευμένη θεραπεία για την ασθένεια. Στις έρευνες που έγιναν, το 70% των ατόμων που είχαν εμφανίσει μετάλλαξη του γονιδίου της νόσου ανταποκρίθηκε επιτυχώς.

 Στην μελέτη αυτή συμμετείχαν 675 ασθενείς σε όλο τον κόσμο με ανεγχείρητο, προχωρημένο μελάνωμα και τη μετάλλαξη γονιδίου.

 Έλαβαν vemurafenib χάπια δύο φορές την ημέρα ή εγχύσεις (ως χημειοθεραπεία) κάθε τρεις εβδομάδες.

 Μετά από έξι μήνες, το 84% των ατόμων που ακολούθησαν την θεραπεία με vemurafenib είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερα χρόνια,  έναντι του 64%των υπολοίπων (εκτός θεραπείας).Οι παρενέγειες του φαρμάκου ήταν:

 Λιγότερο από το 10% υπέστη κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, κυρίως στο δέρμα, όπως εξανθήματα, πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση, διάρροια και απώλεια των μαλιών τους.

 Περίπου το 20% έως 30% των ασθενών ανέπτυξαν μια λιγότερο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος.

 Η μελέτη συνεχίζεται, και πολλοί συνεχίζουν να παίρνουν το φάρμακο.

 Μέσα σε μια εβδομάδα ή το πολύ δύο, από την έναρξη του φαρμάκου, παρατηρήθηκε μια αρκετά σημαντική βελτίωση και συρρίκνωση του καρκίνου. Αυτό, αναφέρουν οι επιστήμονες, οτι "ήταν απλά ένα θαύμα."

 Η μελέτη είναι ένα ορόσημο και τα αποτελέσματα είναι «πολύ εντυπωσιακά» σε άτομα που ιστορικά δεν έχουν πάει πολύ καλά, είπε ο Δρ Salama, ένας ειδικός στο κέντρο του μελανώματος του Duke University.
iatropedia.gr