Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΠΑΛΑ

Αν η μπάλα δεν βρίσκεται μόνιμα σε κίνηση, κάνεις κάτι λάθος. Εξασφάλισε τη μέγιστη μυϊκή ενδυνάμωση, χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο διαχρονικά και αποτελεσματικά όργανα γυμναστικής.  
1. Κάνε Θόρυβο
Η μπάλα πρέπει να χτυπά στο έδαφος σε κάθε επανάληψη. «Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι εκρηκτικές» λέει ο Sean De Wispelaere, προπονητής. Μην αρχίσεις με υψηλή ένταση, αλλά αύξησε τη δύναμη σταδιακά, ώστε να προετοιμάσεις τους μυς σου για τη μέγιστη δύναμη.  
2. Εστίασε στους Κοιλιακούς σου
Οι περισσότεροι άντρες πετούν την μπάλα, κουνώντας απλώς τα χέρια τους. «Η πραγματική δύναμη έρχεται από τον κορμό» προσθέτει. «Σφίξε τους κοιλιακούς σου και μη χαλαρώσεις μέχρι να ολοκληρώσεις το σετ».
3. Ανέβασε τη Δυσκολία, Οχι τα Κιλά
Δεν είναι δύσκολο να βρεις ιατρική μπάλα που να έχει μεγάλο βάρος, αλλά για την προπόνησή σου δεν χρειάζεσαι πάνω από 2-4 κιλά. «Για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, αύξησε την ταχύτητα και την ένταση της άσκησης, όχι το βάρος της μπάλας» προτείνει ο De Wispelaere. 
ΤΡΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΥΪΚΗ ΟΜΑΔΑ
1/ Περιστρεφόμενη Ρίψη
Στάσου με την αριστερή πλευρά 1 ½ μέτρο από τον τοίχο και κράτα την μπάλα μπροστά στο στήθος. Στρίψε προς τα δεξιά και πέτα γρήγορα την μπάλα προς τα αριστερά. 
2/ Πέταγμα Ιατρικής Μπάλας
Κράτα την μπάλα πάνω από το κεφάλι σου με τα πόδια να έχουν άνοιγμα ίσο με των ώμων. Πέτα την μπάλα στο έδαφος όσο πιο δυνατά μπορείς. Πιάσε την κι επανάλαβε. 
3/ Πάσα Στήθους από Γονατιστή Θέση
Γονάτισε απέναντι από τον τοίχο και κράτα την μπάλα στο ύψος των κοιλιακών σου. Φέρε τους γοφούς σου πίσω και μετά σπρώξε τους προς τα εμπρός, πετώντας την ιατρική μπάλα στον τοίχο. Πιάσε την κι επανάλαβε. 
ΟΙ 3 ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ 
Α/ Παράλληλα (εύκολο): Το άνοιγμα των ποδιών να είναι ίσο με των ώμων και οι μύτες να κοιτούν προς τα εμπρός. 
Β/ Χωριστά (μέτριο): Εχε το ένα πόδι 30 εκ. μπροστά από το άλλο.
Γ/ Σε ευθεία (δύσκολο): Τα δάχτυλα του πίσω ποδιού να είναι κοντά στη φτέρνα του μπροστινού.
menshealth.gr