Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Squash: το άθλημα που θα σας συνθλίψει

Με την καλή έννοια, βεβαίως.

Είστε τύπος αθλητικός αλλά η ιδέα του γυμναστηρίου σας φαίνεται βαρετή. Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι σας δεν ενδείκνυται για τζόκινγκ, τα ομαδικά αθλήματα απαιτούν πολύ οργάνωση για να μαζευτείτε όλοι. Η γιόγκα και το pilates σας φαίνονται πολύ «ήρεμα» για τα γούστα σας, χιόνι δεν έχει για να πάτε για σκι, βρέχει και δεν μπορείτε να παίξετε τένις. Τι μπορείτε να κάνετε για να «λιώσετε» στη γυμναστική, με παρέα για να υπάρχει και λίγος ανταγωνισμός, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών; Να παίξετε σκουός (squash)!
Το σκουός (που σε ακριβή μετάφραση σημαίνει συνθλίβω και όχι άδικα) είναι ένα είδος αντισφαίρισης  εσωτερικού χώρου(το γήπεδο είναι περίπου 60τμ) για δύο ή τέσσερα άτομα (σε ζευγάρια).Τι χρειάζεστε για να παίξετε; Ρακέτες (συγκεκριμένες για σκουός), μπαλάκι (με μία ή δύο έγχρωμες κουκίδες ανάλογα πόσο γρήγορα θέλετε να αναπηδά), αθλητικά ρούχα και παπούτσια καθώς επίσης και ειδικά γυαλιά για να προστατεύετε τα μάτια σας.
Επίσης, θα πρέπει να έχετε αντοχές στο τρέξιμο(μην σας ξεγελάνε τα 60τμ), γερές αρθρώσεις (θα τρακάρετε με τους τοίχους συχνά) και πετσέτα γιατί θα χύσετε πολύ ιδρώτα!    
http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/FITNESS-EYEXIA/item/1830-Squash

Σεξ για καλά γεράματα

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, οι άνδρες από 75 έως 90 ετών επιθυμούν πολύ περισσότερο σεξ από ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.
Όπως προκύπτει, ένας στους τρεις άνδρες ηλικίας από 70 έως 90 ετών είναι σεξουαλικά ενεργός. Μάλιστα, δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να κάνει πολύ περισσότερο σεξ και αρκετά πιο συχνά.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ανδρική ορμόνη «τεστοστερόνη», συνδέεται άμεσα με το πόσο συχνά ένας ηλικιωμένος άνδρας διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις.
Η Zoe Hyde από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και οι συνεργάτες της μελέτησαν περισσότερους από 2.700 άνδρες ηλικίας από 75 έως 95 χρόνων, προκειμένου να συλλέξουν τις πληροφορίες για τη σεξουαλική τους ζωή.
Οι ερευνητές υπέβαλαν μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την υγεία, τις σχέσεις και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένας στους τρεις ερωτηθέντες είναι σεξουαλικά ενεργός, δηλαδή έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά σεξ τον περασμένο χρόνο.
πηγή: newsbomb.gr