Squash: το άθλημα που θα σας συνθλίψει

Με την καλή έννοια, βεβαίως.

Είστε τύπος αθλητικός αλλά η ιδέα του γυμναστηρίου σας φαίνεται βαρετή. Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι σας δεν ενδείκνυται για τζόκινγκ, τα ομαδικά αθλήματα απαιτούν πολύ οργάνωση για να μαζευτείτε όλοι. Η γιόγκα και το pilates σας φαίνονται πολύ «ήρεμα» για τα γούστα σας, χιόνι δεν έχει για να πάτε για σκι, βρέχει και δεν μπορείτε να παίξετε τένις. Τι μπορείτε να κάνετε για να «λιώσετε» στη γυμναστική, με παρέα για να υπάρχει και λίγος ανταγωνισμός, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών; Να παίξετε σκουός (squash)!
Το σκουός (που σε ακριβή μετάφραση σημαίνει συνθλίβω και όχι άδικα) είναι ένα είδος αντισφαίρισης  εσωτερικού χώρου(το γήπεδο είναι περίπου 60τμ) για δύο ή τέσσερα άτομα (σε ζευγάρια).Τι χρειάζεστε για να παίξετε; Ρακέτες (συγκεκριμένες για σκουός), μπαλάκι (με μία ή δύο έγχρωμες κουκίδες ανάλογα πόσο γρήγορα θέλετε να αναπηδά), αθλητικά ρούχα και παπούτσια καθώς επίσης και ειδικά γυαλιά για να προστατεύετε τα μάτια σας.
Επίσης, θα πρέπει να έχετε αντοχές στο τρέξιμο(μην σας ξεγελάνε τα 60τμ), γερές αρθρώσεις (θα τρακάρετε με τους τοίχους συχνά) και πετσέτα γιατί θα χύσετε πολύ ιδρώτα!    
http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/FITNESS-EYEXIA/item/1830-Squash

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις