Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Ένα χάπι την ημέρα, κάνει το μεθύσι πέρα!

Αυστραλός ερευνητής ελπίζει ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα κυκλοφορεί στην αγορά χάπι για εκείνους που δεν είναι... γερά ποτήρια.
Ο Μαρξ Χάτσισον, του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας πιστεύει ότι σε τρία χρόνια θα διατίθεται στην αγορά χάπι που θα απευθύνεται κυρίως στα άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες "αντοχές" στο αλκοόλ και μεθάνε εύκολα και γρήγορα.
 Το χάπι που θα χορηγείται με ιατρική συνταγή, θα περιορίζει τις επιπτώσεις του αλκοόλ στα κύτταρα.
 Σε πειράματα που διεξήγαγαν Αυστραλοί και Αμερικανοί ερευνητές σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι όσα έπαιρναν το χάπι και είχαν προηγουμένως καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ παρέμεναν νηφάλια και δεν αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, όπως π.χ. απώλεια ισορροπίας.
newsit.gr

Μετά τα 60 είναι τα καλύτερα χρόνια!

Τα γηρατειά είναι …ευτυχία! Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από μια νέα έρευνα που έγινε στην Αυστραλία από την Just Better Care και σύμφωνα με την οποία το 25% των ερωτηθέντων, άνω των 60 ετών, δήλωσε ότι τώρα ζει τα καλύτερά του χρόνια.
 Οι ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι μετά τα εξήντα ζουν άνετα και καλά με πλήρη ανεξαρτησία, χωρίς παιδιά στο σπίτι.
 Όμως ένα ποσοστό 24% της ίδιας ηλικίας δήλωσε ότι τα καλύτερά του χρόνια ήταν ανάμεσα στα 20 και στα 30 και δεν θα τα άλλαζε με τίποτα.
 Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαλάτα του μερακλή

Η σαλάτα νομίζετε ότι είναι μια απλή υπόθεση.  Κι’ όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.  Στη φωτογραφία βλέπετε μια σαλάτα ιδιαίτερα επιμελημένη.  Οι ντομάτες είναι ξεφλουδισμένες, από το μαρούλι έχει κρατηθεί μόνο η καρδιά και τα τρυφερά φύλλα, τα ραπανάκια είναι όμορφα καθαρισμένα και γεμάτα.  Οπωσδήποτε πιπεριές τουρσί, ελίτσες θρούμπες, αλλά και πράσινες τσακιστές, άγρια ρόκα, φρέσκο εστραγκόν, χοντρό αλάτι, ελάχιστο εκλεκτό ξύδι.Είναι αυτό που λέμε «μπουκιά και συχώριο».