Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Η διατροφη όγκου που ακολουθεί ο πρωταθλητής Βοdybuilding Iωάννης Αναγνώστου

Το πρόγραμμα αυτό είναι του Ανάργυρου Τσοπουρίδη ιδρυτή της Νabba Ηellas και παγκόσμιο πρωταθλητή και το χρησιμοποιεί στην προετοιμασία του ο πρωταθλητής Ιωάννης Αναγνώστου στον όγκο.

1ο γευμα
150 γρ βρώμη με 2 σκουπ πρωτεϊνη, 3 κουταλάκια μέλι ολα σε ένα μπλέντερ με νερό. 6 ασπράδια βρασμένα.

2ο γεύμα
2 σκουπ whey σε νερό

3ο γεύμα
150 γρ ρύζι ή μακαρόνια ή 700 γρ. πατάτα βραστή ή 150 γρ. φακές-φασόλια ή ρεβύθια. Συνοδεύονται με 300 γρ. κότα ή μοσχάρι άπαχο ή συκώτι, ή 400 γρ. ψάρι. Μια σαλάτα εποχής με ελαιόλαδο.

4ο γεύμα
2 σκουπ whey

5ο γεύμα -μετα τη προπονηση
2 σκουπ whey

6ο γεύμα-μέσα σε μία ώρα
Ιδιο με το 3ο

7ο γεύμα
2 γιαουρτάκια 0-2% και 2 φρούτα

8ο γεύμα- πριν τον υπνο
2 σκουπ whey

* Δυο φορες την εβδομαδα τρώω ότι θελω.
* Η διατροφή περιέχει συμπληρώματα όπως αμινοξέα, λιπαρά οξέα, πολυβιταμίνη, κρεατίνη.

Καλή σας επιτυχία!

Κωπηλατική από όρθια θέση

Η άσκηση της κωπηλατικής από όρθια θέση είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των αθλητών του bodybuilding, επειδή βελτιώνει τον όγκο των δελτοειδών, του τραπεζοειδή και των δικέφαλων. Εάν η άσκηση δεN γίνει με το σωστό τρόπο, τότε το στρες στην περιοχή είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να δημιουργήσει χρόνιο πρόβλημα στον ώμο. Περίπου το 75% των ανθρώπων που είναι ενεργοί στη ζωή τους θα εμφανίσουν πρόβλημα στην περιοχή, όπως θυλακίτιδα και το σύνδρομο πρόσκρουσης. Αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται όταν ο αγκώνας ξεπεράσει τη γωνία των 90 μοιρών χωρίς παράλληλα να περιστρέφονται οι ώμοι. Η άσκηση της κωπηλατικής από όρθια θέση μπορεί να δημιουργήσει τραυματισμούς στον ώμο εξαιτίας της πρόσκρουσης των ιστών κάτω από την κλείδα και την απόφυση του ακρώμιου στην ωμοπλάτη. Η πραγματοποίηση της άσκησης της κωπηλατικής από όρθια θέση θα πρέπει να γίνεται χωρίς οι αγκώνες να ξεπερνούν τη γωνία των 90 μοιρών και έχο- ντας τη μπάρα κοντά στο σώμα. Η πραγμα- τοποίηση της άσκησης με αυτόν τον τρόπο θα μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού.
 ifitnessbook.com