Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Οι σωστές αναπνοές απαραίτητη προϋπόθεση για πιο αποτελεσματική γυμναστική

Μπορεί το είδος της γυμναστικής να είναι σημαντικό, μια απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να γυμναζόμαστε σωστά είναι και οι σωστές αναπνοές.


Ας δούμε λοιπόν πώς πρέπει να είναι οι σωστές αναπνοές όταν γυμναζόμαστε :

- Παίρνουμε μικρές και «ρηχές» ανάσες. Ο γενικότερος κανόνας λέει ότι οι μεγάλες και βαθιές αναπνοές μας δυσκολεύουν στο να καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις, γι’ αυτό και καλό είναι να τις αποφεύγουμε. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως όταν βρισκόμαστε σε απότομο και επικλινές έδαφος π.χ. ένα λόφο και καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Τότε, αν νιώσουμε ότι δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε, μία (ή και περισσότερες) βαθιές ανάσες θα μας φέρουν ξανά σε ισορροπία.- Αναπνέουμε από το στόμα. Χρησιμοποιώντας το στόμα – κι όχι τη μύτη- για να πάρουμε ανάσες, επιτρέπουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου να εισρεύσει στον οργανισμό μας και αντίστοιχα μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα να απελευθερωθεί.- Χρησιμοποιούμε την κοιλιά μας. Πρέπει να αναπνέουμε από την κοιλιά ή το διάφραγμα, και όχι από το στήθος.- Αναπνέουμε ρυθμικά. Το βασικό που πρέπει να εφαρμόζουμε στις αναπνοές μας, είναι ο ρυθμός. Τι σημαίνει αυτό; Ανεξαρτήτως του πόσο γρήγορα κινούμαστε, πρέπει να κάνουμε τις εισπνοές και τις εκπνοές μας διατηρώντας ένα σταθερό μέτρο.- Ακούμε την αναπνοή μας. Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά τον έλεγχο της αναπνοής μας μπορούμε να τον αποκτήσουμε με τα αυτιά μας! Αν ακούμε τον εαυτό μας να αναπνέει βαριά ενώ τρέχουμε με χαμηλή ή μέτρια ταχύτητα, σημαίνει ότι τρέχουμε γρηγορότερα από αυτό που μπορούμε να αντέξουμε.
Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr

Τρι- σετ….. για απόλυτη μυϊκή ανάπτυξη!

Τα τρι σετ είναι μια παραλλαγή στην προπόνηση με αντιστάσεις  και βοηθάει στο να αναπτύξουμε αποτελεσματικά κάθε μυϊκή μας ομάδα.

Αυτή η τεχνική προπόνησης μοιάζει πολύ με τα σουπερ σετ με τη διαφορά πως εκτελούμε  3 ασκήσεις της ίδιας μυϊκής ομάδας.

Παράδειγμα τρι-σετ δικεφάλων:
  1. Κάμψεις δικεφάλων  με ίσια μπάρα
  2. Κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες
  3. Κάμψεις δικεφάλων με ημιπρηνή λαβή (σφυριά)


Μεταξύ  των ασκήσεων δεν κάνουμε καθόλου διάλειμμα  και αφού ολοκληρώσουμε το τρι σετ , μετά κάνουμε διάλειμμα  για  1.30- 2 λεπτά.

Αυτή την μέθοδο προπόνησης μπορούμε να την ακολουθήσουμε για 2 έως 3 εβδομάδες επειδή είναι εξίσου απαιτητική με αυτή των σούπερ σετ.

Δώστε νέες προκλήσεις στο σώμα σας, ενισχύστε το μυϊκό σας σύστημα και απολάυστε το αποτέλεσμα!


Καλή σας προπόνηση!
Fitnesspulse.gr