Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Οι κίνδυνοι από τις δίαιτες γιο-γιο

Η επαναπρόσληψη βάρους μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα
Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να χάσουν βάρος πρέπει να προσέξουν πολύ καθώς η απόφασή τους αυτή θα μπορούσε να τους κάνει περισσότερο κακό από καλό, αν δεν καταφέρουν να μείνουν πιστές στη δίαιτά τους.

Έρευνα του πανεπιστημίου Wake Forest της Βόρειας Καρολίνας αποκάλυψε ότι οι γυναίκες άνω των 50 ετών που έχασαν βάρος και μετά το ξαναπήραν είχαν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή πάθηση.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιακά προβλήματα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Βρήκαν ότι παρότι η κακή χοληστερόλη, η πίεση του αίματος, τα τριγλυκερίδια και το σάκχαρο βελτιώθηκαν με την απώλεια βάρους, επέστρεψαν στα προ της δίαιτας επίπεδα και σε μερικές περιπτώσεις σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα όταν το άτομο έπαιρνε ξανά κιλά.

«Σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ στις γυναίκες η απώλεια του βάρους και η διατήρησή του προσφέρει τα καλύτερα δυνατά οφέλη στην υγεία τους. Όμως η επαναπρόσληψη βάρους μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Daniel Deavers.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή επιθεώρηση Journal of Gerontology: Medical Sciences.
newsbeast.gr

Τα χάπια του σεξ δεν είναι... μόδα

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι τα παίρνουν
Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μία επανάσταση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας καθώς 3 νέα φαρμακευτικά σκευάσματα σε μορφή χαπιού, έκαναν πολλούς άνδρες διεθνώς να ξεχάσουν τα προβλήματα στο κρεβάτι.

Παρά την επιτυχημένη δράση τους, η λήψη τους, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Τα φάρμακα αυτά στις μέρες μας δεν λαμβάνονται μόνο από όσους πραγματικά τα χρειάζονται αλλά και από ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη στύση τους, αλλά νομίζουν ότι με τη λήψη τους, θα γίνουν ακόμα καλύτεροι εραστές.

Καταρρίπτοντας τους μύθους και αναδεικνύοντας την αλήθεια για την λήψη αυτών των φαρμάκων, καλό είναι να γνωρίζουμε τα εξής:

- Τα χάπια πρέπει να χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού, γιατί είναι φάρμακα με ενδείξεις, αντενδείξεις και παρενέργειες.

- Οι νέοι που τα παίρνουν πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση τους δεν αυξάνει τις επιδόσεις τους στο σεξ.

- Κάθε άνδρας με καλή σεξουαλική υγεία δεν χρειάζεται τα φάρμακα για να έχει επαναληψιμότητα στην σεξουαλική πράξη.

- Η συχνή χρήση τους, απ όσους δεν τα χρειάζονται, δημιουργεί ένα είδος ψυχολογικού εθισμού. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι εάν δεν πάρουν το χάπι, δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σεξουαλική πράξη και τελικά δεν τα καταφέρνουν λόγω του έντονου άγχους επίδοσης.

- Δεν προκαλούν ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία και η διέγερση πρέπει να υπάρχουν έτσι ώστε ο εγκέφαλος να στείλει το μήνυμα στις στυτικές δεξαμενές του πέους, όπου τα φάρμακα αυτά δρουν βιοχημικά.

- Απαγορεύεται η λήψη τους σε συνδυασμό με τοξικές ουσίες , όπως τα ναρκωτικά τα διεγερτικά κ.α, καθώς μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

- Όσοι πάσχουν από ασταθή στηθάγχη και από βαριά καρδιακή ανεπάρκεια απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα φάρμακα αυτά αν δεν μιλήσουν με τον γιατρό τους.

- Δεν επιτρέπεται η λήψη περισσότερου από ένα χάπι ημερησίως.

- Η αγορά τους μέσω διαδικτύου, είναι μέγα λάθος, καθώς στην πλειονότητα τους είναι πλαστά και δεν έχουν ελέγχει, αποθηκευτεί και διακινηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.

- Σε ανθρώπους με χρόνια νοσήματα πρέπει να χορηγούνται με ιδιαίτερη προσοχή και κατόπιν συνεννοήσεως με τον γιατρό, γιατί μπορεί να προκληθεί επικίνδυνη αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα όπως τα αντιυπερτασικά .

- Καλό είναι το άτομο που χρησιμοποιεί αυτά τα φάρμακα, να ενημερώνει την σύντροφο του για να απαλλαγεί από το άγχος που προκαλεί η λήψη τους στα ...κρυφά!
newsbeast.gr

Αγάπη, το τέλειο «φάρμακο»!

Πολλαπλά τα οφέλη της για την υγεία
Τις εορταστικές μέρες η αγάπη αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή όμως ακόμα και αν σβήσουν τα φώτα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα οφέλη του συγκεκριμένου συναισθήματος είναι πολλά, όπως η ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης, αλλά και η μακροζωία.

Μερικά από τα οφέλη της είναι τα ακόλουθα:

Bοηθά στη μακροζωία
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στη σχέση ή το γάμο τους είναι πολύ λιγότερες απ ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση.

Μειώνει την πίεση
Οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό σας κατεβάζουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν την οκυτοκίνη, μια ορμόνη η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα.

Συμβάλει στην υγεία
Το δέσιμο του δεσμά, αυτή η αίσθηση, ότι γινόμαστε ένα και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, αποκαλείται «συνεκτικότητα». Έρευνά αποδεικνύει ότι αυτή η «συνεκτικότητα» κάνει πολύ καλό στην υγεία μας.

Μας κάνει ευτυχισμένους
Νέα βρετανική έρευνα ανακάλυψε ότι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που αναφέρουν ότι αισθάνονται ευτυχισμένοι επειδή αγαπούν και αγαπιούνται είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και ζουν περισσότερα χρόνια από τους άλλους.

Πηγή: omorfamystika.gr