Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Πώς θα αυξήσετε τις πιθανότητες ενός καλού ύπνου

Πέντε μυστικά που θα σας βοηθήσουν να δείτε «όνειρα γλυκά»
Είναι τρεις τα ξημερώματα κι εσείς ακόμη να κλείσετε μάτι. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο, που επηρεάζουν όχι μόνο τη διάθεση, αλλά και την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Τα παλιά χρόνια ο οργανισμός του ανθρώπου λάμβανε τα κατάλληλα μηνύματα από το περιβάλλον του, που τον βοηθούσαν να… παραδοθεί σε έναν ξεκούραστο ύπνο. Ο ήλιος έδυε και σιγά σιγά ερχόταν το σκοτάδι. Δεν υπήρχε τεχνητό φως να τρεμοπαίζει στους τοίχους» εξήγησε η ειδική σε θέματα ύπνου Dr. Rachel Salas, από τη σχολή ιατρικής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, στο Business Insider.

Στις μέρες μας έχουμε «απογυμνώσει» το περιβάλλον μας από όλα τα πρωταρχικά μηνύματα που ενημερώνουν το σώμα μας πότε έχει έρθει η ώρα για… την αγκαλιά του Μορφέα και έχουμε προσθέσει πληθώρα σημάτων που μας «λένε» να μείνουμε ξύπνιοι!

«Πολλοί ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου δε φαντάζονται καν ότι ο περιβάλλον χώρος μπορεί να έχει τόσο αρνητική επίδραση στον ύπνο τους» πρόσθεσε η ειδικός.

Δείτε παρακάτω μερικά «κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να… δείτε όνειρα γλυκά (το απονήρευτα το αφήνουμε στην κρίση σας!):

1. Μειώστε το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας

• Αποφύγετε τη χρήση νυχτερινών λαμπτήρων μέσα στην κρεβατοκάμαρα.

• Προτιμήστε τη χρήση μικρών φωτιστικών, αντί για τις λάμπες στο ταβάνι, που «μιμούνται» τον ήλιο.

• Χρησιμοποιήστε dimmer στο μπάνιο, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε να ρυθμίσετε το φως σε πιο χαμηλή ένταση.

• Μην κοιμάστε με αναμμένη τηλεόραση ή άλλη συσκευή που εκπέμπει φως.

2. Έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας

• Φροντίστε να μπαίνει φυσικό φως στο χώρο σας για να «ρυθμίζει» το βιολογικό σας ρολόι.

• Κάνεε διαλείμματα από τη δουλειά σας και βγείτε έξω να σας «χτυπήσει» ο ήλιος.

3. Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν πέσετε για ύπνο

• Ο ήχος και το φως από τα γραπτά μηνύματα, τις ειδοποιήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.ά. μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας.

4. Τηρήστε ένα πρόγραμμα

• Ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, έτσι ώστε ο οργανισμός σας να «μπει σε πρόγραμμα».

• Ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας με έναν υπνάκο, αρκεί να μην ξεπερνά τα 30 λεπτά σε διάρκεια και να μην είναι μετά τις 3 το μεσημέρι, γιατί διαφορετικά θα επηρεάσει τον ύπνο σας το βράδυ.

5. Ακολουθήστε ένα «τελετουργικό ύπνου»

• Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

• Φορέστε τις πιτζάμες σας, για να στείλετε το μήνυμα στον οργανισμό σας ότι είναι ώρα για ύπνο.

• Δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό ή γιόγκα.

newsbeast.gr

Να γιατί δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ κάθε μέρα

Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και η προειδοποίηση των επιστημόνων
Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ σε συνεχόμενες ημέρες, εάν θέλουν να αποκρούσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις ή κίρρωση του ήπατος.

Οι κατευθυντήριες γραμμές καταρτίζονται σε ένα έγγραφο 92 σελίδων από το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας που έχουν προωθηθεί από μια ομάδα που έχει συσταθεί για την προώθηση της υγιεινής διαβίωσης στη χώρα. Η ομάδα θα συστήσει «μία ημέρα με αλκοόλ, μία ημέρα ρεπό», αναφορικά με την κατανάλωση οινοπνευματωδών.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ , ακόμη και αν σημαίνει μόλις δυο ποτήρια, μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Οι αρχές Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας ενθαρρύνουν τους Βρετανούς να απέχουν από το αλκοόλ, αν έχουν υπερβεί την ημερήσια αποδεκτή ποσότητα: 2-3 μονάδες για τις γυναίκες, 3-4 για τους άνδρες.

Το έγγραφο των 92 σελίδων αναφέρει χαρακτηριστικά : «η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου για την υγεία…».

Επί του θέματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent, η σύσταση από τον ανώτερο σύμβουλο για την υγεία της κυβέρνησης, είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν από την κατανάλωση τουλάχιστον για δύο ημέρες την εβδομάδα.
newsbeast.gr

Ένας καφές την ημέρα ενισχύει τη μνήμη

Ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της καφεΐνης σε ένα 24ωρο
Μια κούπα καφέ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν κανείς λαμβάνει ένα χάπι καφεΐνης 200mg -ποσότητα που ισοδυναμεί με αυτή που υπάρχει σε μια κούπα καφέ- σε μικρό χρονικό διάστημα μετά από μια συνεδρία μάθησης, μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά του να θυμάται καλύτερα τις πληροφορίες που μελετούσε νωρίτερα.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα να αναγνωρίσουν ορισμένα αντικείμενα που τους έδειξαν σε εικόνες, χαρακτηρίζοντάς τα ως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Πέντε λεπτά αργότερα τους έδωσαν είτε ένα χάπι που περιείχε καφεΐνη, ή ένα ψευδοφάρμακο (placebo).

Βάσει των δειγμάτων σάλιου που είχαν πάρει νωρίτερα από τους εθελοντές, οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τα επίπεδα καφεΐνης στον οργανισμό τους σε διάστημα μιας ώρας, τριών ωρών και 24 ωρών μετά τη χορήγηση του χαπιού.

Την επόμενη ημέρα έδειξαν στους συμμετέχοντες μερικές από τις εικόνες που τους είχαν παρουσιάσει την προηγούμενη ημέρα, μαζί με κάποιες άλλες παρόμοιες με τις υπόλοιπες σε τυχαία σειρά.

Και οι δύο ομάδες εθελοντών ήταν σε θέση να χαρακτηρίσουν τις εικόνες ως «καινούριες» ή «παλιές», ωστόσο εκείνοι που είχαν πάρει το χάπι της καφεΐνης ήταν πιο ακριβείς στο να προσδιορίσουν ποιες ήταν «παρόμοιες με τις αρχικές».

Όσοι είχαν πάρει το ψευδοφάρμακο τις προσδιόρισαν, εσφαλμένα, ως «παλιές».

Τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Neuroscience.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η καφεΐνη έχει ενισχυτικές επιδράσεις στη γνωστική λειτουργία, όμως δεν είχαν εξεταστεί ποτέ λεπτομερώς οι συγκεκριμένες επιδράσεις της στην ενίσχυση της μνήμης και στη σχέση που έχει με την ανθεκτικότητα στη λήθη» ανέφερε ο νευροβιολόγος Dr Michael Yassa από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης.

«Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για συγκεκριμένη επίδραση της καφεΐνης στη μείωση της λήθης για διάστημα μεγαλύτερο των 24 ωρών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα του εγκεφάλου να αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ δύο παρόμοιων, αλλά όχι ταυτόσημων αντικειμένων, που ονομάζεται διαχωρισμός μοτίβου, αντανακλά ένα βαθύτερο επίπεδο στη διατήρηση της μνήμης.

«Η καφεΐνη ενίσχυσε την απόδοση 24 ώρες μετά τη χορήγησή της. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη βοηθά στην εδραίωση των μακροχρόνιων αναμνήσεων στους ανθρώπους» συνέχισε ο Dr Yassa και κατέληξε: «Λαμβάνοντας υπόψη τη διαδεδομένη χρήση της καφεΐνης και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις αυτής, τόσο ως “γνωστικό ενισχυτή”, όσο και για τη νευροπροστατευτική της δράση, είναι σημαντικό να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθούν οι μηχανισμοί με τους οποίους επιδρά στη μνήμη».
newsbeast.gr

To βότανο που νικά τον καρκίνο

Εκχύλισμα κινέζικου βοτάνου ενδέχεται να συμβάλλει στην εξόντωση καρκινικών κυττάρων
Ο καρκίνος στο πάγκρεας αποτελεί ένα είδος καρκίνου με μεγάλη επιθετικότητα, που εξελίσσεται πολύ γρήγορα και έχει χαμηλό ποσοστό επιβίωσης. Μάλιστα, είναι η 4η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ.

Η γρήγορη εξέλιξη του καρκίνου στο πάγκρεας οφείλεται εν μέρει στο ότι είναι ασυμπτωματικός, με αποτέλεσμα όταν ανιχνεύεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, γνωστή στους επιστήμονες ως GRP78, προστατεύει τα κύτταρα και παρουσιάζεται περισσότερο στα καρκινικά κύτταρα και στους ιστούς παρά στα κύτταρα των φυσιολογικών οργάνων του σώματος. Ρόλος της είναι να βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος να επιβιώνουν και να ευδοκιμούν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Minnesota ανακάλυψαν ότι η τριπτολίδη, ένα εκχύλισμα κινέζικου βοτάνου «Βροντή του Θεού της Αμπέλου» (Tirpterygium wilforii), καταστέλλει την πρωτεΐνη GRP78, με αποτέλεσμα την εξόντωση των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology».

Πηγή: vita.gr

Η Αρχή της Αχρηστείας: «Ότι αφήνεις, σ΄αφήνει!»

Όλοι έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές το ρητό: «Ότι αφήνεις, σ΄αφήνει!» Τις πιο πολλές φορές, αυτό λέγετε σε σχέση με τον εγκέφαλο: Αν δεν γυμνάζεις τακτικά τους νευρώνες σου με εγκεφαλικά διεγερτικά, όπως σταυρόλεξα, Sudoku ή δουλειά, τότε η φαιά σου ουσία θα μετατραπεί με τα χρόνια σε πολτό.

Αλλά το ακούμε και σε σχέση με τα πάντα, από τους μυς μας, την αντοχή μας ως τη.... σεξουαλική μας ικανότητα.

Η αρχή της αναστροφής (reversibility)  ή χρήσης – αχρησίας,  εν ολίγοις σημαίνει πως: αν αφήσεις τα μέρη του κορμιού σου να μαραθούν και να πεθάνουν, τότε αυτά θα δεχτούν την προσφορά σου με μεγάλη ευχαρίστηση.

Το ποιο ακραίο ίσως παράδειγμα απώλειας αυτού που δεν χρησιμοποιούμε μας το δίνουν οι αστροναύτες που επιστρέφουν μετά από διαστημική πτήση. Μετά από το χρονικό διάστημα που πέρασαν χωρίς βαρύτητα, χάνουν σημαντικό μέρος των μυών και τις οστικής μάζας τους-τόσο πολύ, που χρειάζονται  βοήθεια μόνο και μόνο για να περπατήσουν σε σταθερό έδαφος. Συχνά επίσης, χάνουν την αίσθηση του χώρου και την αντίληψη του πού βρίσκονται. Ή ένα άλλο παράδειγμα: περάστε λίγο χρόνο με το πόδι σας στο γύψο και η ακινησία θα κάνει τους μυς του ποδιού να μαραθούν σαν τριαντάφυλλο που το ξέχασαν απότιστο!

O λόγος;

Το σώμα σας είναι πολύ αποτελεσματικό στην απόρριψη άκρων και οργάνων που δεν χρησιμοποιούνται, ώστε να μειώνει την ανάγκη ενεργειακής τροφοδότησης τους. Έτσι αν δεν το χρησιμοποιείτε, τότε το σώμα σας λέει πως το χάνετε. Στη ζωή μας, πρέπει να βάζουμε το σώμα μας να εργάζεται. Πρέπει να ασκούμε τους μυς μας, τον εγκέφαλο μας και, ουσιαστικά, όλα τα άλλα όργανα και συστήματα του κορμιού μας, για να τα κρατήσουμε δυνατότερα και πιό υγιή για όσο δυνατόν περισσότερο.

Αρχή της αναστροφής στον Αθλητισμό

Όπως αναφέραμε παραπάνω τα έμβια συστήματα αναπτύσσονται με την χρήση και εκφυλίζονται με την αχρησία. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την προπόνηση. Τα οφέλη της άσκησης δεν αποταμιεύονται . Οι βιολογικές προσαρμογές που προκαλούνται με την προπόνηση αντιστρέφονται με την αγυμνασία. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, η φυσική κατάσταση  και οι επιδόσεις (π.χ. δύναμη, μυϊκή μάζα, αντοχή κ.τ.λ.) του ασκούμενου μειώνονται αν σταματήσουν οι προπονήσεις.

health ex

Ας δούμε με συντομία δυό απο τις ιδιότητες τις φυσικής κατάστασης που επιρρεάζονται περισσότερο απο την διακοπή της άσκησης:

Αντοχή

Η αντοχή  χάνετε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την δύναμη. Ο λόγος είναι πως συνδέεται σχεδόν με όλα τα βιολογικά συστήματα του οργανισμού μας (καρδιοκυκλοφορικό, μυϊκό κ.τ.λ.) Ακόμη και μέσα σε 7 ημέρες μπορείτε να χάσετε μεγάλο ποσοστό της αντοχής σας σε σχέση με πρίν την διακοπή της άσκησης. Έρευνες έδειξαν ότι η ελάχιστη συχνότητα προπόνησης της αντοχής για εμφανή οφέλη είναι 3 φορές την εβδομάδα. Ενώ για συντήρηση 2 φορές. Πάντως, όσο συχνότερα γίνεται η αεροβική προπόνηση τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.


endur

Για να γίνει κατανοητό αυτό θα υποθέσουμε πως ένας δρομέας αντοχής με επίδοση 20 λεπτά στα 5 χιλιόμετρα σταματάει απότομα κάθε αθλητική δραστηριότητα. Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πως θα επηρεαστεί η απόδοση του σε σχέση με το χρόνο:


lose endurance


Δύναμη
Αν ο οργανισμός δεν επιβαρύνεται (διακοπή προπονήσεων, detraining) για οποιοδήποτε λόγο (τραυματισμός, διακοπές κ.τ.λ.), τότε μειώνονται οι επιδόσεις του αθλητή/ασκούμενου και συνήθως αυτό συμβαίνει σε μικρότερο χρονικό διάστημα απ' αυτό που χρειάστηκε για να επιτευχθούν οι μέγιστες επιδόσεις. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η μείωση συμβαίνει σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιθανόν σε τριπλάσιο χρόνο απ' όσο χρειάστηκε για να αποκτηθούν οι επιδόσεις. Να σημειωθεί ότι η μείωση της απόδοσης αρχικά είναι απότομη και μετά γίνεται πιο αργά. Θεωρητικά μπορεί να φτάσει ως το σημείο πριν αρχίσει ο ασκούμενος τις προπονήσεις, αλλά συνήθως κάποια από τα οφέλη της προπόνησης δύναμης μένουν (π.χ μυϊκή μάζα).


strenght lose2

Διατήρηση της μυϊκής δύναμης μετά τον τερματισμό της
προπόνησης με πλήρη αποχή από άσκηση (άνω),
με περιοδική άσκηση μια φορά κάθε έξι εβδομάδες (μέσο)
και μια φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα (κάτω) (Hettinger 1968)

Με βάση τα παραπάνω προτείνονται τα εξής:
• Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες διακοπές των προπονήσεων ή της άσκησης γενικότερα.
• Ανα διαστήματα να σταθεροποιούνται οι αποκτημένες επιδόσεις μέσα απο σωστό προγραμματισμό της προπόνησης
• Συνεχής παρακολούθηση των επιδράσεων της επιβάρυνσης της προπόνησηςΤέλος να τονισθεί πως "αν το λίγο είναι κακό, το περισσότερο δεν είναι καλύτερο". Υπάρχουν δύο ακραίες καταστάσεις : Είτε γυμνάζεστε υπερβολικά, οπότε υποφέρετε απο "φθορές" και τραυματισμούς, είτε δεν γυμνάζεστε καθόλου και υποφέρετε απο ατροφία λόγω αχρησίας. Το ιδεώδες φυσικα, είναι να βρείτε τη χρυσή τομή, όπου θα γυμνάζεστε όσο ακριβώς  χρειάζεται για να βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση.Ο Γιώργος Χατζηγιάννης είναι αθλητής και προπονητής.

Περισσότερα για τις προπονητικές υπηρεσίες που προσφέρει εδώ: www.endurancescience.grΠηγη: www.runningnews.gr

5 συμβουλές για να κατακτήσετε οποιοδήποτε στόχο.

Ο λόγος για τον οποίο δε καταφέρνετε να κατακτήσετε τους στόχους σας δεν είναι επειδή δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, στο διαδίκτυο εξάλλου μπορείτε να βρείτε άπειρες συμβουλές και προγράμματα γυμναστικής που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να κατακτήσετε τους στόχους σας, είτε αυτοί αφορούν το αδυνάτισμα, την ενδυνάμωση ή το bodybuilding. Tο θέμα είναι η παρακίνηση την οποία στερήστε. Ξεκινάτε ένα πρόγραμμα και το εγκαταλείπετε πρωτού δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αλλαγή σκέψης.


Σας παρουσιάζουμε 5 συμβουλές κλειδιά, για να κατακτήσετε οποιοδήποτε στόχο και αν θέσετε.


1)Μάθετε γιατί παλεύετε βρείτε το σκοπό σας !
Πρωτού θέσετε ένα στόχο ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί θέλετε να τον πετύχετε. Μήπως σας παρακινεί η ματαιοδοξία ; όλοι επιθυμούν 6 pack κοιλιακούς όμως είναι αυτό αρκετό για να σας παρακινεί όταν οι προκλήσεις και οι υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής αρχίζουν να μας επηρεάζουν ; Στη πραγματικότητα οι λόγοι έχουν πιο βαθιά αιτία και πρέπει να τους συνειδητοποιήσει κάποιος και να τους ξεπεράσει για να μπορέσει να ακολουθήσει συστηματικά ένα πρόγραμμα.

Όταν αναγνωρίσετε το λόγο για τον οποίο θέλετε να δραστηριοποιηθείτε, σε ότι και αν θέλετε να κάνετε, τότε θα παραμείνετε πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο σας.

2) Να είσαι υπεύθυνος με τον εαυτό σου
Ένας καλός προπονητής θα σε βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός προγράμματος, αλλά εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα τα εκτελέσει. Στο πεδίο της μάχης είσαι εσύ και οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν θα εμφανιστούν πρώτα σε σένα. Μην ξεκινήσετε συνεργασία με έναν προπονητή και ένα διαιτολόγο περιμένοντας να σας παρακινεί τόσο πολύ και τόσο έντονα όσο καλά θα είναι τα προγράμματα που θα σας βγάζουν. Το κίνητρο πάντα θα είναι δικό σας και πρέπει να πηγάζει από βαθιά μέσα σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται ή και η οποιαδήποτε στασιμότητα ακόμα οφείλεται σε εσάς. Το να αναλάβετε αυτή την ευθύνη μπορεί να μοιάζει σαν φόβητρο, μπορείτε όμως, και πρέπει να το δείτε ως τη δική σας εσωτερική ενδυνάμωση. Να θυμάστε ότι όσο πιο μεγάλο το ρίσκο τόσο πιο μεγάλη και η ανταμοιβή, και θα είναι όλη δικιά σας στο τέλος.

3) Μάθετε τα πάντα για αυτό που θέλετε να κάνετε
Πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για την πρόκληση που έχετε μπροστά σας. Ποιές είναι οι ικανότητες αυτές ή τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν και μέχρι πότε θα τα έχετε, πού αρκετοί απέτυχαν και γιατί, τι πρόκειται να κάνετε διαφορετικό;
Όσο περισσότερο κατανοητέ τι χρειάζεται για να επιτύχει κάποιος αλλά και το τι να περιμένει από την πρόκληση, τόσο περισσότερο έτοιμος θα νοιώθει.
Πρέπει επίσης να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Πρέπει να μάθετε τις δυνάμεις σας και πώς να τις χρησιμοποιήσετε ως πλεονέκτημα. Για παράδειγμα αν έχετε αρχηγικές ικανότητες συγκεντρώστε ένα group από φίλους που θέλουν και αυτοί να χάσουν βάρος και προπονηθείτε μαζί.


4) Σταμάτησε την ''παράλυση'' με ανάλυση
Ενώ η γνώση είναι δύναμη το να σκέφτεσαι υπερβολικά ένα σχέδιο είναι αδυναμία η οποία πηγάζει από το φόβο της αποτυχίας να έχετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις σας οδηγεί στο να κάνετε αλλαγές πρωτού καν να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο πρώτο σχεδιασμό. Δεν μαθαίνετε από αυτό κάτι και δεν έχετε πρόοδο. Όταν ξεκινάτε κάτι καινούργιο πρέπει να περιμένετε ότι θα κάνετε κάποια λάθη αλλά από αυτά θα μαθαίνετε, εξοικειωθείτε με αυτό. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν υπάρχει μια καλύτερη προσέγγιση σε κάτι, αυτό δε σημαίνει οτι ο δικός σας τρόπος δε θα δουλέψει μια χαρά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να περιμένετε τα πράγματα να γίνουν πιο ξεκάθαρα γιατί δεν θα γίνουν ποτέ.
Ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα που να σας ικανοποιεί. Ξεκινήστε το αμέσως. Τις περισσότερες φορές το να θέτουμε τα πράγματα σε λειτουργία αμέσως είναι το καλύτερο, θα μας πάει πιο μακριά και σε πιο γρήγορο ρυθμό, είναι καλύτερο από το να έχουμε το τέλειο σχέδιο αλλά ποτέ να μην το ξεκινάμε.

5) Δέξου το ρόλο του ασθενέστερου
Πολύ λίγοι ανάμεσά μας έχουν γεννηθεί με ''φυσικά προνόμια''. Πολύ λίγοι ανάμεσά μας έχουν γεννηθεί με χαρισματικά γονίδια τα οποία τους επιτρέπουν να έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με εμάς από την αρχή της προσπάθειας .Για τους περισσότερους από εμάς ισχύει το ότι θα συναντήσουμε εμπόδια και δυσκολίες από την αρχή.

Αν δεν υπήρχαν εμπόδια στη ζωή μας όμως τότε ποτέ δε θα μιλάγαμε για επιτυχίες έτσι δεν είναι ; Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων που παρόλο ότι είχαν αδυναμίες αυτό δε τους εμπόδισε στο να επιτύχουν. Αν τα καταφέρανε όλοι αυτοί σίγουρα μπορείς και εσύ ! ξεκίνα σήμερα !

Ο τρόπος να επιτύχει κάποιος που έχει σαν εναρκτήρια θέση μια πιο μειονεκτική σε σχέση με κάποιον άλλο, είναι να έχει πειθαρχία και αποφασιστικότητα να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να τα καταφέρει .Δεν έχει σημασία αν έχετε αργό μεταβολισμό, χαμηλές αθλητικές ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται ή αντιλαμβάνεστε ως φυσικό μειονέκτημα. Μπορείτε να τα υπερνικήσετε όλα με χρόνο υπομονή και προσπάθειαΤόγιας Κων/νος
Πηγη: www.zougla.gr