Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Παυσίπονο η... γιόγκα! Τι αποκαλύπτει έρευνα


Παυσίπονο η ... γιόγκα! Έρευνα
Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η γιόγκα μπορεί να μας «χαλαρώσει» και να μας γυμνάσει. Πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά πως η άσκηση αυτή ανακουφίζει από τους πόνους.
Πως το καταφέρνει αυτό; Πόση ώρα άσκησης απαιτείται;
 
Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί θα ενημερωθείτε για τα ευεργετικά οφέλη της γιόγκας στην ανακούφιση του πόνου,
 
Του Πέτρου Γεωργιτσογιαννάκου Ιατρού
 
 Όπως προκύπτει από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Joyrnal of pain από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της North Carolina του Chapel Hill στις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερική είναι δυνατό ασκώντας το μυαλό, να ελαττώσουμε την αίσθηση του πόνου.
 
Νους υγιής εν σώματι υγιές.
 
 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εθελοντές που μοιράστηκαν σε ομάδες και  ακολουθήσουν μαθήματα της διάρκειας των 20 λεπτών για 3 ημέρες.
 Κατά την διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονταν τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Μετά τους υπέβαλλαν σε ηλεκτρικές ώσεις για να δοκιμάσουν την αίσθηση του πόνου.
 
 
 Από την ανάλυση που ακολούθησε βρέθηκε ότι ανεξαρτήτως την στρατηγική που ακολουθήθηκε για να παρηγορήσει τον έντονο πόνο ,η αυτοσυγκέντρωση  είχε εγκαταστήσει μια ελάττωση όλων των επιπέδων του, και συνέχιζε να έχει αποτέλεσμα και μετά το πείραμα.
 
 Η έρευνα σύμφωνα με τον Fadel Zeidan  του  πανεπιστημίου της Nord Carolina, δείχνει ότι η αυτοσυγκέντρωση είναι  αποτελεσματική στην αντίληψη του πόνου ακόμα και όταν πραγματοποιείται για λίγο χρόνο.
 
 
 Φτάνουν 20 λεπτά για μια περίοδο 3 ημερών για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
iatropedia.gr

EΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ... το λίπος κάνει πέρα!

Ένας σημαντικός παράγοντας όταν γυμνάζεσαι είναι οι τροφές που επιλέγεις να φας λίγο πριν ξεκινήσεις την άσκηση. Οι υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και αργής πέψης σε συνδυασμό με το shake πρωτεΐνης είναι ό,τι πρέπει 30 λεπτά πριν ξεκινήσεις την προπόνηση. 
 
Το μήλο λοιπόν, είναι ένας καλός υδατάνθρακας στην περίπτωση αυτή μιας που είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη χάρις στην υψηλή του περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και αργής πέψης χάρις στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
 
Όμως οι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες δεν είναι ο μόνος λόγος για να φάτε μήλα πριν την άσκηση. Σύμφωνα με έρευνες (Nippon Sport Science University-Tokyo, University of Arts and Sciences-Saitame) το μήλο αυξάνει τη δύναμη σου, την αντοχή σου και μειώνει το λίπος στο σώμα σου χάρις στις πολυφενόλες που περιέχει.
 
Οι πολυφενόλες των μήλων αυξάνουν τη δράση των κυττάρων που βοηθούν στην καύση του λίπους, παράγοντας έτσι αυξημένη ενέργεια για τον οργανισμό! Επίσης, βοηθούν στη μείωση της "κακής" χοληστερίνης και στην απώλεια βάρους.
 
Οπότε, αν θέλεις να αυξήσεις τη μυϊκή σου δύναμη και την αντοχή σου, να γίνεις πιο αδύνατος και να μειωθεί η χοληστερίνη σου, πάρε 500mg πολυφαινόλης μήλου σε κάψουλα ή χάπι πριν το πρωινό και πριν το βραδινό. Επιπλέον, φάε ένα μεγάλο μήλο με τη φλούδα μαζί με την πρωτεΐνη σου και αυτό θα σου προσφέρει 200mg πολυφενόλης, 30gram υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πάνω από 5gram φυτικών ινών και μόλις 110 θερμίδες!
 

"Μίλα μου για μήλα!"

ifitnessbook.com

Το τελειο γυμναστηριο


Έρευνα του Mintel αποκάλυψε τι προτιμούν οι άντρες περισσότερο σε ένα γυμναστήριο. Η ατμόσφαιρα ενός χώρου μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά πάνω σου, λέει ο Cedric Bryant, επιστημονικός σύμβουλος στο American Counsil of Exercise. Το δικό σου πόσο καλό είναι;
Κοντά στο σπίτι σου - 63%
Μέτρα πόση ώρα σου παίρνει να πας. Δεν θα πρέπει να απέχει πάνω από μισή ώρα από το σπίτι σου.
Καθαρά αποδυτήρια - 55%
Πήγαινε στις ώρες αιχμής. Να προσέξεις να μην έχει χαλί ή μοκέτα, όπου ευδοκιμούν τα βακτήρια.
Βολικό Ωράριο - 52%
Δώσε προσοχή στις ώρες λειτουργίας της πισίνας και στο πρόγραμμα των ομαδικών.
Φιλικότητα - 51%
Πήγαινε σε ομαδικό μάθημα. Η συμπεριφορά του γυμναστή είναι σημαντική για να πιάσεις το κλίμα του γυμναστηρίου.
Πολλά Όργανα για Cardio - 47%
Δεν πρέπει να περιμένεις πάνω από 15 λεπτά για κάθε όργανο.
Νέος Εξοπλισμός - 46%
Τσέκαρε αν τα όργανα είναι σχετικά καινούρια. Θα το καταλάβεις προσέχοντας αν έχουν φθαρεί οι άκρες τους.

πηγή: www.menshealth.gr