Παυσίπονο η... γιόγκα! Τι αποκαλύπτει έρευνα






















Παυσίπονο η ... γιόγκα! Έρευνα
Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η γιόγκα μπορεί να μας «χαλαρώσει» και να μας γυμνάσει. Πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά πως η άσκηση αυτή ανακουφίζει από τους πόνους.
Πως το καταφέρνει αυτό; Πόση ώρα άσκησης απαιτείται;
 
Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί θα ενημερωθείτε για τα ευεργετικά οφέλη της γιόγκας στην ανακούφιση του πόνου,
 
Του Πέτρου Γεωργιτσογιαννάκου Ιατρού
 
 Όπως προκύπτει από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Joyrnal of pain από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της North Carolina του Chapel Hill στις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερική είναι δυνατό ασκώντας το μυαλό, να ελαττώσουμε την αίσθηση του πόνου.
 
Νους υγιής εν σώματι υγιές.
 
 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εθελοντές που μοιράστηκαν σε ομάδες και  ακολουθήσουν μαθήματα της διάρκειας των 20 λεπτών για 3 ημέρες.
 Κατά την διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονταν τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Μετά τους υπέβαλλαν σε ηλεκτρικές ώσεις για να δοκιμάσουν την αίσθηση του πόνου.
 
 
 Από την ανάλυση που ακολούθησε βρέθηκε ότι ανεξαρτήτως την στρατηγική που ακολουθήθηκε για να παρηγορήσει τον έντονο πόνο ,η αυτοσυγκέντρωση  είχε εγκαταστήσει μια ελάττωση όλων των επιπέδων του, και συνέχιζε να έχει αποτέλεσμα και μετά το πείραμα.
 
 Η έρευνα σύμφωνα με τον Fadel Zeidan  του  πανεπιστημίου της Nord Carolina, δείχνει ότι η αυτοσυγκέντρωση είναι  αποτελεσματική στην αντίληψη του πόνου ακόμα και όταν πραγματοποιείται για λίγο χρόνο.
 
 
 Φτάνουν 20 λεπτά για μια περίοδο 3 ημερών για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
iatropedia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις