Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Μάθετε τις πηγές ασβεστίου

Εναλλακτικές τροφές για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Τα οφέλη του γάλακτος και των παραγώγων του στην υγεία μας είναι σε όλους μας λίγο πολύ γνωστά. Από μικροί άλλωστε ακούγαμε τους γονείς μας να μας τονίζουν πόσο απαραίτητο είναι το γάλα για την ανάπτυξη γερών οστών.

Πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών και σύμφωνα με τις συστάσεις, 2-3 μερίδες ημερησίως είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Αρκετοί άνθρωποι όμως για διάφορους λόγους αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι η δυσανεξία στη λακτόζη, η οποία ταλαιπωρεί σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού. Η έλλειψη της λακτάσης, η οποία είναι απαραίτητη για την πέψη της λακτοζής, αποτελεί το αίτιο της εμφάνισης της δυσανεξίας.

Ενοχλητικά συμπτώματα όπως φούσκωμα, ναυτία, δυσπεψία, πόνοι στην κοιλιά ή ακόμα και διάρροια οδηγούν αυτά τα άτομα στο πλήρη αποκλεισμό των γαλακτοκομικών προϊόντων από τη διατροφή τους. Επίσης, οι αυστηρά χορτοφάγοι, στο πλαίσιο της αποφυγής κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, δεν προσλαμβάνουν κανένα γαλακτοκομικό τρόφιμο. Ακόμη όμως και για αυτά τα άτομα, η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στα τρόφιμα τους δίνει την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω διαφορετικών πηγών.

Το σπουδαιότερο θρεπτικό συστατικό των γαλακτοκομικών προϊόντων που πρέπει να αναπληρωθεί από άλλα τρόφιμα είναι το ασβέστιο. Είναι απαραίτητο δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών μας ενώ μπορούμε να το βρούμε σε σημαντικές ποσότητες στο μπρόκολο, στις λαχανίδες, στα όσπρια, στα αποξηραμένα φρούτα, στο σουσάμι, καθώς και στις σαρδέλες.

Ο φώσφορος, επίσης αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών ενώ είναι απαραίτητος σε πολλές διεργασίες του μεταβολισμού.

Σημαντικές πηγές, εκτός των γαλακτοκομικών, αποτελούν τα αυγά, τα πουλερικά, το κρέας, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά και τα όσπρια.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το τρίτο μακροστοιχείο που συναντάμε σε μεγάλες ποσότητες στα γαλακτοκομικά είναι το κάλιο, το οποίο διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην υδατική και ηλεκτρολυτική ισορροπία του οργανισμού μας.

Το αβοκάντο, οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα, τα ροδάκινα, οι πατάτες, οι ντομάτες, τα αυγά καθώς και οι ξηροί καρποί μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Στον μακρύ κατάλογο των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο γάλα, το γιαούρτι και στα τυριά, σημαντική θέση καταλαμβάνουν η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη). Η βιτ. Β2 ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συμμετέχει στον σχηματισμό των συνενζύμων FAD και FMN τα οποία είναι απαραίτητα για τη μετατροπή των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων σε ενέργεια παρουσία οξυγόνου.

Εναλλακτικές πηγές ριβοφλαβίνης είναι το κρέας, τα αυγά, τα μανιτάρια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά. Η βιταμίνη Β12 ανήκει και αυτή στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες ενώ οι πηγές της βρίσκονται αποκλειστικά σε προϊόντα ζωικής προέλευσης. Αυτό συνεπάγεται ότι οι αυστηρά χορτοφάγοι θα πρέπει να καταφύγουν στην χορήγηση κάποιου συμπληρώματος ή στην κατανάλωση εμπλουτισμένων τροφίμων.

Η βιταμίνη Β12, η οποία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, μπορεί να βρεθεί σε σημαντικές ποσότητες στο κρέας, στο ψάρι, στα θαλασσινά και στα πουλερικά.

Ακόμη λοιπόν και για τα άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές τροφές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, στις μέρες μας είναι ευρύτατα διαδεδομένα τα προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, όπως π.χ. τα προϊόντα σόγιας. Το γάλα σόγιας αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών ενώ συνήθως είναι εμπλουτισμένο σε ασβέστιο και βιταμίνες.

Από την άλλη πλευρά, τα υποκατάστατα γάλακτος, όπως το γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού διαφέρουν αρκετά στη σύστασή τους συγκριτικά με το γάλα, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές επιλογές, αφού τις περισσότερες φορές έχουν εμπλουτιστεί με επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Δεν ισχύει το ίδιο και με το γάλα καρύδας, το οποίο είναι ιδιαιτέρα πλούσιο σε θερμίδες και λίπος, ενώ η έντονη γεύση του δεν το καθιστά ως την ιδανικότερη επιλογή.

Συνεπώς, η ποικιλία της διατροφής είναι αυτή που θα παίξει το σπουδαιότερο ρόλο, ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανεπάρκειες, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: mednutrition.gr

Διατροφή για κρυολόγημα

Ιδανικό φάρμακο αποτελούν οι καυτερές τροφές
Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές του καιρού και τις ιώσεις που κυκλοφορούν, οι περισσότεροι από εμάς αυτό τον καιρό υποφέρουμε από βρογχίτιδες, ιγμορίτιδες και άλλες ασθένειες που μας ταλαιπωρούν.

Πώς μπορούμε να περάσουμε αυτές τις αρρώστιες με λιγότερη ταλαιπωρία, χρησιμοποιώντας «το φαρμακείο της κουζίνας μας».

Εδώ και χιλιετίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βότανα και τροφές για να αντιμετωπίσουν ασθένειες. Ένα καλό φάρμακο για τα συμπτώματα του κρυολογήματος, της βρογχίτιδας και της ιγμορίτιδας ήταν πάντα η κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Τα τρόφιμα, τα μπαχαρικά και τα βότανα που δίνουν στη βλέννα της αναπνευστικής οδού μια πιο υγρή μορφή βοηθούν τους πνεύμονες να αποβάλλουν ευκολότερα τις εκκρίσεις έτσι ώστε να μη φράζουν την αναπνοή. Τέτοια τρόφιμα αποκαλούνται και μυκοκινητικά.Ο βασιλιάς αυτών των τροφών στο «φαρμακείο της κουζίνας» είναι η κόκκινη καυτερή πιπεριά και άλλα πικάντικα βότανα και μπαχαρικά.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της μοντέρνας Ιατρικής, που έζησε περίπου το 460 π.Χ., συνιστούσε το ξίδι και το πιπέρι κατά των συμπτωμάτων των αναπνευστικών λοιμώξεων. Μια ουσία που βρίσκεται σε πολλά καυτερά βότανα και μπαχαρικά είναι η capsaicin, που η χημική της δομή είναι παρόμοια με το φάρμακο guaifenesin.

Αυτό το φάρμακο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αποσυμφορητικό για την απελευθέρωση της βλέννας. Υπάρχει στα σιρόπια για το βήχα και χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

Άλλη μία ουσία, η alliin, που τη βρίσκουμε στο σκόρδο και είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική του γεύση και οσμή, μετατρέπεται στο σώμα σε μια ουσία παρόμοια με την s- acetylcysteine: ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ως διαλυτικό της βλέννας.

Το σιναπέλαιο υπάρχει και στη μουστάρδα και στο ραπανάκι και περιέχει μια ουσία που ονομάζεται isothiocyanate. Η ουσία αυτή διεγείρει το νεύρο της όσφρησης με συνέπεια την αύξηση της παραγωγής του σάλιου και των δακρύων.

Όταν τρώμε πολύ καυτερά φαγητά και αυτά έρθουν σε επαφή με το στόμα μας, τον οισοφάγο και το στομάχι, στέλνονται στον εγκέφαλο ερεθίσματα που ενεργοποιούν ένα νεύρο που ονομάζεται vagus. Αυτό το νεύρο ελέγχει τους αδένες παραγωγής της βλέννας που υπάρχουν διασκορπισμένοι στις αναπνευστικές οδούς.

Γι' αυτό και οδηγεί σε μια αρκετά άμεση παραγωγή βλέννας, δακρύων και ιδρώτα, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει μετά την κατανάλωση τροφής που περιέχει, για παράδειγμα, κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Συνεπώς, οι καυτερές τροφές μπορούν πράγματι με τον τρόπο τους να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ιγμορίτιδας, του κοινού κρυολογήματος και του άσθματος, της αλλεργικής καταρροής, της χρόνιας βρογχίτιδας, αλλά και του εμφυσήματος. Μειώνουν δε τον κίνδυνο ανάπτυξης του εμφυσήματος στους καπνιστές.

Πηγή: myself.gr

Λίγη έμπνευση από τους παλιούς

Γράφει: Φώτης Χατζηνικολάου
Λίγη έμπνευση από τους παλιούς
John Grimek
Ας το παραδεχτούμε. Όλοι κοιτάζουμε στο Internet συχνά πυκνά για λίγη έμπνευση. Είτε αυτό είναι το youtube, είτε εικόνες και βίντεο στο facebook είτε ακόμα και μερικά άρθρα σε διάφορα site που για κάποιο λόγο όλοι κάνουν πάγκο 140 κιλά για επαναλήψεις και το λίπος τους είναι στο 5% ενώ τρώνε πίτσες και γλυκά.
Κοινό χαρακτηριστικό αυτών που βλέπουμε είναι η υπερβολή. Πολλά κιλά; Πολλές επαναλήψεις; Φλεβικότητα σε μεγάλο βαθμό; Όλα λίγο πολύ έχουν την υπερβολή τους μέσα.
Κάποιες δόσεις η διαίσθησή μας λειτουργει και λέμε "αποκλείεται", ενώ άλλες φορές λέμε "πωωωω απίστευτος!" (άσχετα που δεν έχουμε διακρίνει αν είναι άνδρας ή γυναίκα). Αλλά αρκετές φορές,η πικρή αλήθεια είναι ότι η διαίσθησή μας δεν μας οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα και απλά μένουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε δει.
Ναι, τα αναβολικά σίγουρα μπορούν να μας βοηθήσουν στις αποδόσεις μας είτε αυτές είναι δύναμης ή σωματικής διάπλασης. Λίγοι κύκλοι τεστοστερόνης και ο πάγκος μας αγγίζει τα τριψήφια κιλά και τις διψήφιες επαναλήψεις ενώ με μερική αυξητική ορμόνη το 6-pack μας δεν περιορίζεται πλέον σε αναφορές μπύρας.
Για όλους εμάς όμως που έχουμε αμφιβολίες και δεν θέλουμε να βλέπουμε ένα βίντεο 5 λεπτών και να το αμφισβητούμε για ώρες μετά,τί μπορούμε να κάνουμε; Η καλύτερη λύση είναι να κοιτάξουμε στο παρελθόν,τον καιρό πριν αρχίσει να δημιουργείται η τεστοστερόνη και τα άλλα αναβολικά,τον καιρό που οι άθλοι δύναμης ήταν τόσο συχνοί όσο και η καθιστική ζωή σήμερα.
Σήμερα, θα παρουσιάσουμε μερικά κτήνη της ιστορίας της δύναμης με σκοπό να μπορέσουμε να δούμε τί καταφέρνει το ανθρώπινο σώμα όταν προσπαθεί, αλλά και να νοιώσουμε λιγάκι μειονεκτικά που απέχουμε τόσο πολύ από άτομα που τόσα χρόνια πριν, χωρίς τις προπονητικές μεθόδους, τα συμπληρώματα και κυρίως, χωρίς την χημική βοήθεια του σήμερα
Ελπίζω να εμπνευστείτε έστω και λίγο και να μπορέσετε να γίνεται καλύτεροι και δυνατότεροι από σήμερα,μετά το διάβασμα αυτού εδώ του άρθρου! Ας ξεκινήσουμε!
arco-at64Dezso Ban
Ίσως από τις πιο γνωστές αλλά και ταυτόχρονα άγνωστες μορφές στο άθλημα της άρσης βαρών, ο Dezso Ban είναι ένας άνθρωπος που όταν ακούγεται το όνομά του αρκετοί νομίζουν ότι είτε τους κάνουν πλάκα ή ότι κάπως μπερδεύτηκε η γλώσσα τους.
Δάσκαλος του τρομερού Anthony Ditillo, λίγα είναι γνωστά για αυτή την αινιγματική φιγούρα που πλέον έχει σχεδόν χαθεί στην ιστορία. Τα πράγματα που είναι γνωστά για εκείνον είναι όμως σίγουρα εξαιρετικά εντυπωσιακά.
Σε βάρος μόλις 86 κιλών,ορίστε μερικά από τα νούμερα σε ασκήσεις που ο Anthony τον είδε να πραγματοποιεί
1) Επολέ ζετέ περίπου 172 κιλά
2) Αρσεις θανάτου με κλειστά τα πόδια 275 κιλά για 3 σετ των 2
3) Μπροστινό κάθισμα με 206 κιλά για 5
4) Ανυψώσεις ώμων με 425 κιλά για μονή
Και άλλα πολλά. Αναβολικά; Όχι γιατί όταν πρωτοξεκίνησε Dezso δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα. Επίσης,όταν επιτέλους πήγε στην Αμερική δεν μπορούσε να μιλήσει καλά την γλώσσα και σίγουρα δεν είχε τα λεφτά να τα αγοράσει τότε,που ήταν πανάκριβα.
Όχι,αυτό που έκανε ο Dezso ήταν να επενδύσει στην προπόνησή του,με προπονησεις 6 φορές την εβδομάδα και πάρα πολλά σετ σε κάθε προπόνηση. Με το καιρό το σώμα του συνηθισε στο προπονητικό έργο και αναγκάστικε να γίνει δυνατότερο,μεγαλύτερο αλλά και σίγουρα όχι αδιάφορο όπως είδαμε στην φωτογραφία του.
Τί μπορούμε να κρατήσουμε από τον Dezso:
1)
Μην αγχώνεστε αμα η προπόνησή σας περάσει την 1 ώρα. Χτίστε σιγά σιγά το work capacity και θα δείτε ότι το σώμα σας προσαρμόζεται.
2) Κάντε μια επένδυση στις πολυαρθρικές κινήσεις. Καλό θα ήταν σε ένα ετήσιο πλάνο,οι πολυαρθρικές ασκήσεις να πιάνουν το 75% και βάλε,ανάλογα με τις ανάγκες σας πάντα.
3) Οι επαναλήψεις δεν χρειάζεται να είναι σταθερές σε ένα νούμερο,δηλαδή μόνο 12 ή μόνο 8. Πειραματιστείτε με διάφορα εύρη επαναλήψεων και αφήστε το σώμα σας να δώσει κάποιο σημάδι για το αν ανταποκρίνεται ή όχι.
johngrimek9John Grimek
Άλλος ένας θρύλος (αν και από πολλούς θεωρείται γεννετικό φρικιό), ο John Grimek άνηκε σε μια ειδική αθλητική κατηγορία που είναι γνωστή ως power body builders. Τί σημαίνει αυτό; Ο John, σε μια εποχή τότε που αρκετοί δίνανε έμφαση κυρίως στην δύναμη χωρίς σημασία στο αν θα φαίνονται οι κοιλιακοί ή οι φλέβες τους,είχε αυτό που λέμε,το "ολοκληρωμένο πακέτο".
Με 6 διακρίσεις σε αγώνες body building σίγουρα καταλαβαίνουμε ότι για την αγωνιστική του περίοδο,που κράτησε από το 1939 μέχρι το 1949,ήταν σε πολύ καλη φόρμα,κάτι που είναι και εμφανές από τις εικόνες που θα δείτε στο internet.
Σε αντίθεση με αρκετούς από τους body builder του σήμερα,ο John ήταν και εξωφρενικά δυνατός. Είναι γνωστή μια ιστορία όπου σε ηλικία 60+ χρονών έκανε προπόνηση με έναν αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και ξεκινήσανε με καθίσματα. Ο John άρχισε με 100 κιλά και έκανε 28 επαναλήψεις.
~ξαναδιαβάστε την παραπάνω πρόταση~
Στην συνέχεια άρχισε να ανεβάζει ώσπου έφτασε τα 290 κιλά για 1-3 επαναλήψεις και τελείωσε με ένα σετ στα 140 κιλά για 20. Ο αθλητής περιττό να πούμε ότι δεν υπάρχει αναφορά για τον αν τόλμησε να ξεκινήσει καλά καλά το ζέσταμά του.
Αναβολικά; Η τεστοστερόνη άρχισε να διαδίδεται περίπου το 1940+ στο κόσμο και ο John ήταν ήδη αρκετά καλός εκείνα τα χρόνια. Να του έδωσε μήπως κάποιο έξτρα βοήθημα; Ίσως αλλά αντί να το συζητήσουμε γιατί δεν προσπαθείτε να φτάσετε τις 30 κάμψεις με καλή φόρμα;
Μερικά πράγματα για την προπόνηση του John που πιστεύω μπορούν να σας βοηθήσουν:
1)
Προπονηθείτε λίγο περισσότερο. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάθε μέρα προπόνηση για 3-4 ώρες,αλλά αν το πρόγραμμά σας είναι 3-4 ημερών με έμφαση σε 1-2 μυϊκές ομάδες,δεν θα πάθετε τίποτα με μικρότερες προπονήσεις των 20-30 λεπτών που θα γυμνάζουν σημεία που θέλουν δουλειά. Κλασσικά παραδείγματα είναι τα πόδια,πήχεις,πλάτη και γάμπες. Βρείτε μερικές ασκήσούλες,πειραματιστείτε και αφήστε τις χαζομάρες περι μυϊκού καταβολισμού.
2) Μην ακολουθείτε ένα εξαιρετικά αυστηρά δομημένο πρόγραμμα. Σίγουρα από το να κάνετε στήθος-δικέφαλους κάθε μέρα,τα πάντα είναι καλύτερα αλλά μην μένετε κολλημένοι σε μια συγκεκριμένη σειρά εκτέλεσης ασκήσεων. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι πιέσεις πάγκου,που πολλοί λένε ότι είναι η καλύτερη άσκηση για στήθος και την ξεκινάνε πρώτη. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι παρόλα αυτά που έλεγε ο Αρνολντ,ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού την νοιώθει στους τρικεφάλους και στον πρόσθιο δελτοειδή. Επομένως μήπως θα ήταν καλύτερο να έχετε σαν πρώτη άσκηση κάποια που σας πιάνει καλύτερα στο στήθος; Απλά λίγη τροφή για σκέψη.
3) Στο ίδιο ύφος με πάνω, πειραματιστείτε με διάφορες ασκήσεις. Συνήθως κάποιες μυϊκές σας ομάδες που δεν ανταποκρίνονται καλά χρειάζονται κάτι παντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ο λαιμός σας είναι μακρόστενος,οι τραπεζοειδείς σας ανύπαρκτοι και οι ανυψώσεις ώμων για 12 δεν κάνουν κάτι; Δοκιμάστε βαριά κουβαλήματα του αγρότη για αρκετή ώρα. Δεν θυμάστε που είναι οι πλάγιοι κοιλιακοί σας; Πιέστε έναν βαρή αλτήρα πάνω από το κεφάλι σας και αρχίστε να περπατάτε γύρω στον χώρο,χωρίς να σας πέσει. Την επόμενη μέρα αυτό που σας πονάει είναι αυτό που είχατε ξεχάσει τόσο καιρό τώρα.
Herman-GoernerHermann Goerner
Καμμία συζήτηση για τους παλιούς θρύλους της δύναμης δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τον αγαπημένο μου Strongman,τον ένα και μοναδικό Hermann Goerner.
Παρμένο από αυτό το άρθρο που είχα γράψει πιο παλιά για Strongmen, ορίστε μερικοί από τους άθλους του Hermnann, στα 126 κιλά με ύψος 1.83 (χα,στο ύψος τον έχω!)
1) Κάτοχος του ρεκόρ για την άρση θανάτου με το ένα χέρι για ΕΝΕΝΗΝΤΑ(90) χρόνια
2) Σήκωσε 24 άτομα,πάνω σε μια πλατφόρμα και η κίνηση θύμιζε πολύ την πρέσσα των ποδιών αν και το βάρος ήταν αρκετααααααα μεγαλύτερο
3) Αρση θανάτου 270 κιλά, με τα 2 δάχτυλα!
4) Πάλευε με έναν ελέφαντα σαν θέαμα στο show του,όπου ο ελέφαντας ζύγιζε 681 κιλά!
5) Καθιστός σε μια καρέκλα,χωρίς να χρησιμοποιεί τα πόδια για έξτρα ώθηση,έπαιρνε και σήκωνε πάνω από το κεφάλι του, μια μπάλα που ζύγιζε 100 κιλά και την ξανακατέβαζε. Αν δεν σας φαίνεται πολύ συγκριτικά με ότι έχετε διαβάσει μέχρι τώρα,θυμηθείτε ότι τα πόδια είναι από τις πιο δυνατές μυϊκές ομάδες, βοηθάνε στις δύσκολες ασκήσεις και ο Hermann δεν τα χρησιμοποιούσε καθόλου.
Όλα αυτά πριν το 1937,που αν έχετε προσέξει στο μάθημα ιστορίας μου μέχρι στιγμής,τότε συνθέθηκε η τεστοστερόνη. Μάλιστα αρκετοί λένε ότι οι δόξες του Hermann ήταν περίπου το 1920 όπου τα καλύτερα αναβολικά τότε ήταν το κρέας,τα αυγά, το ψάρι, καλής ποιότητας γάλα (όχι σαν το σημερινό) και άλλες τροφές,σε μεγάλες ποσότητες.
Μετά από τόσο διάβασμα έχουμε και άλλα να μάθουμε από αυτή την δυνατότερη από τον Χίτλερ φιγούρα; Φυσικά και έχουμε!
1)
Αρκετό φαΐ. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει,όλοι οι τότε αθλητές με τα τρομερά ρεκόρ και τα σώματα από ατσάλι,τρώγανε αρκετά χωρίς περιορισμούς. Δεν λέμε να φάτε μέχρι να παχύνετε τοσο που δεν μπορείτε να κουνηθείτε,αλλά μην περιορίζετε τον εαυτό σας έτσι και θέλετε να γίνετε μεγάλοι και δυνατοί.
2) Είναι σημαντικό να διασκεδάζετε ενώ προπονιέστε. Με τον κίνδυνο μερικοί από εσάς να νομίζουν ότι προτείνω κάποιο ομαδικό πρόγραμμα γυμναστηρίου,αφήστε με να εξηγήσω. Είναι σημαντικό η προπόνησή σας να μην είναι μονότονη. Θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα άσκηση χωρίς να ξέρετε τί μυϊκές ομάδες πιάνει; Κάντε το. Σιγουρευτείτε για την τεχνική και διασκεδάστε. Σας λένε φίλοι σας να πάτε σε ένα γήπεδο με ιμάντες και έλκυθρο για προπόνηση; Πηγαίντε και προσπαθήστε να αφήσετε κάτω αρκετό ιδρώτα για ποτίσετε τα φυτά της πεθεράς σας. Πάνω από όλα διασκεδάστε και μην κάνετε τα ίδια και τα ίδια.
3) Το πιο σημαντικό όλων. Καταγράφτε προπονήσεις και προσπαθήστε να ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Ο Herman είχε άλλους να θυμούνται για εκείνον τα κιλά αλλά μην αφήσετε την έλλειψη θαυμαστών να σας εμποδίσει. Σίγουρα το σήκωμα όλο και περισσότερων κιλών,εκτός και αν πρόκειται για κάποιο άθλημα,δεν είναι η μόνη μέθοδος προόδου,αλλά μην αντιμιλάτε. Κάντε το. Είναι μεγάλο υπέρ του να βλέπετε που είσασταν πριν λίγο καιρό και που είστε τώρα. Χτίστε μία καλή βάση δύναμης και όλοι οι άλλοι στόχοι σας θα πραγματοποιηθούν πιο εύκολα μετά. Εκτός από το να κοιμηθείτε με την Χ celebrity. Σας έχω προλάβει σε αυτό!
ensomati.gr