Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ Το καλύτερο καύσιμο κρύβεται μέσα σου και, φυσικά, η τιμή του δεν ανεβαίνει ποτέ.

Η καλύτερη πηγή ενέργειας κρύβεται μέσα σου. Τσέκαρε λοιπόν τις ασκήσεις που θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σου και θα βοηθήσουν στην απώλεια του λίπους. 
Οσο λιγότερο κρατά η μέρα τόσο γρηγορότερα μεγαλώνει η περιφέρεια της κοιλιάς σου. Σε αντίθεση όμως με τις αρκούδες, η χειμερία νάρκη στην περίπτωσή σου δεν βοηθά, μιας και δεν χρειάζεσαι την έξτρα μόνωση για το κρύο. «Το μυστικό για να αποφύγεις τα κιλά του χειμώνα είναι να αποκτήσεις περισσότερη μυϊκή μάζα» λέει ο Jim Smith, προπονητής δύναμης. «Αυτό ενισχύει το μεταβολισμό ηρεμίας σου, που σε βοηθά να κάψεις περισσότερο λίπος ακόμη κι όταν δεν γυμνάζεσαι». 
Α  Καθίσματα με Μπάρα
Κράτα μια μπάρα στο μπροστινό μέρος των ώμων χρησιμοποιώντας 1η λαβή. Διατηρώντας την τοξοειδή γραμμή της πλάτης και τον κορμό σε ευθεία, χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι οι μηροί να βρεθούν παράλληλα με το έδαφος. Μείνε σ’ αυτήν τη θέση και στη συνέχεια επίστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 6 επαναλήψεις. «Τα καθίσματα γυμνάζουν σχεδόν κάθε μυ σου και είναι ιδανικά για να αποκτήσεις δύναμη σε όλο το σώμα σου» λέει ο Smith.  
Β Ελξεις
Κρεμάσου ελεύθερα από μια μπάρα έλξεων χρησιμοποιώντας 1η λαβή με τα χέρια να έχουν άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από αυτό των ώμων και τα πόδια να είναι σταυρωμένα πίσω. Τράβα το σώμα ψηλά -ώστε να έρθει το στήθος κοντά στην μπάρα- και στη συνέχεια επίστρεψε αργά στην αρχική θέση. Εκτέλεσε όσο περισσότερες επαναλήψεις μπορείς, αλλά βάλε στόχο τουλάχιστον τις 8. «Οι έλξεις δεν βοηθάνε μόνο στο να αποκτήσεις δύναμη στον άνω κορμό, αλλά αυξάνουν τον όγκο στους δικεφάλους, στην πλάτη και τους βραχίονές σου» λέει ο Smith. 
Α Πιέσεις Πάγκου με Κλειστή Λαβή
Ξάπλωσε ανάσκελα σ’ έναν πάγκο. Χρησιμοποιώντας 1η λαβή και άνοιγμα χεριών ίσο με αυτό των ώμων, κράτα την μπάρα ακριβώς πάνω από το στήθος σου. Διατηρώντας τους αγκώνες σου λυγισμένους, κατέβασε την μπάρα ίσια προς τα κάτω, μείνε σ’ αυτήν τη θέση και στη συνέχεια σπρώξε την και πάλι προς τα πάνω. Κάνε 12 επαναλήψεις. «Η κλειστή λαβή σε βοηθά να αποκτήσεις δύναμη και αντοχή στον άνω κορμό σου, ενώ παράλληλα αυξάνεις των όγκο στους τρικέφαλους» σου λέει ο Smith. 
Β Το Βάδισμα του Αγρότη
Κράτα ένα ζευγάρι αλτήρες και φέρε τα χέρια σου στα πλάγια του κορμού. Διατηρώντας τους ώμους σου πίσω, κάνε όσο περισσότερα βήματα μπορείς. Σε περίπτωση που αντέχεις περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα, χρησιμοποίησε μεγαλύτερα βάρη. «Εκτός από δύναμη στον κορμό και σταθερότητα, η συγκεκριμένη άσκηση σε βοηθά να αποκτήσεις πνευματική αντοχή, η οποία σου δίνει ενέργεια να συνεχίσεις» προσθέτει ο Smith.
http://www.menshealth.gr/

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗ Κάνε κάθε άσκηση 40 δευτερόλεπτα και ξεκουράσου 20. Κάνε 5 τέτοιους κύκλους.

Κάνε κάθε άσκηση 40 δευτερόλεπτα και ξεκουράσου 20. Κάνε 5 τέτοιους κύκλους.
1. HINDU PUSHUP
Λάβε θέση στο πάτωμα με τα πόδια και τα χέρια τεντωμένα, ώστε το σώμα σου να σχηματίσει το ανάποδο V. Χαμήλωσε τη λεκάνη, ώστε το στήθος να έρθει κοντά στο πάτωμα. Στη συνέχεια σήκωσε τους ώμους, ώστε το κεφάλι να στραφεί προς το ταβάνι. Αντίστρεψε την κίνηση, για να έρθεις στην αρχική θέση.
2. HINDU SQUAT
Στάσου όρθιος με τα χέρια τεντωμένα στο πλάι κι ελαφρώς πίσω από την πλάτη με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα πίσω. Εκτέλεσε κάθισμα και συγχρόνως φέρε τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο ύψος του στήθους. Σήκω όρθιος και φέρε τα χέρια στο πλάι και τις παλάμες προς τα πίσω.
3. ΕΜΠΟΛΕ ΖΕΤΕ
Στάσου όρθιος και κράτα με το δεξί χέρι ένα kettlebell μπροστά σου, ανάμεσα στα πόδια. Κάνε αιώρηση και φέρε το kettlebell πάνω στο βραχίονα του χεριού, ενώ ταυτόχρονα κάνεις κάθισμα. Με μια κίνηση τέντωσε τα πόδια και το χέρι και φέρε το kettlebell πάνω από το κεφάλι. Αλλαξε χέρι μετά από 20”.
4. ΕΛΞΕΙΣ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ
Κρέμασε μια πετσέτα γύρω από μια μπάρα έλξεων και πιάσου από τις άκρες. Αιωρήσου ελεύθερα. Τράβα το σώμα, ώστε το στήθος σου να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορείς. Χαμήλωσε το σώμα στην αρχική θέση.
5. ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
Στάσου όρθιος με τα πόδια να έχουν άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων. Κάνε βαθύ κάθισμα, ώστε οι γλουτοί να έρθουν κοντά στο πάτωμα. Ρίξε το σώμα προς τα πίσω και κάνε μια ανάποδη κωλοτούμπα μέχρι τα πόδια να έρθουν πολύ κοντά στο κεφάλι. Κάνε την αντίθετη κίνηση, για να έρθεις στην αρχική θέση.
http://www.menshealth.gr/