ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ Το καλύτερο καύσιμο κρύβεται μέσα σου και, φυσικά, η τιμή του δεν ανεβαίνει ποτέ.

Η καλύτερη πηγή ενέργειας κρύβεται μέσα σου. Τσέκαρε λοιπόν τις ασκήσεις που θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σου και θα βοηθήσουν στην απώλεια του λίπους. 
Οσο λιγότερο κρατά η μέρα τόσο γρηγορότερα μεγαλώνει η περιφέρεια της κοιλιάς σου. Σε αντίθεση όμως με τις αρκούδες, η χειμερία νάρκη στην περίπτωσή σου δεν βοηθά, μιας και δεν χρειάζεσαι την έξτρα μόνωση για το κρύο. «Το μυστικό για να αποφύγεις τα κιλά του χειμώνα είναι να αποκτήσεις περισσότερη μυϊκή μάζα» λέει ο Jim Smith, προπονητής δύναμης. «Αυτό ενισχύει το μεταβολισμό ηρεμίας σου, που σε βοηθά να κάψεις περισσότερο λίπος ακόμη κι όταν δεν γυμνάζεσαι». 
Α  Καθίσματα με Μπάρα
Κράτα μια μπάρα στο μπροστινό μέρος των ώμων χρησιμοποιώντας 1η λαβή. Διατηρώντας την τοξοειδή γραμμή της πλάτης και τον κορμό σε ευθεία, χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι οι μηροί να βρεθούν παράλληλα με το έδαφος. Μείνε σ’ αυτήν τη θέση και στη συνέχεια επίστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 6 επαναλήψεις. «Τα καθίσματα γυμνάζουν σχεδόν κάθε μυ σου και είναι ιδανικά για να αποκτήσεις δύναμη σε όλο το σώμα σου» λέει ο Smith.  
Β Ελξεις
Κρεμάσου ελεύθερα από μια μπάρα έλξεων χρησιμοποιώντας 1η λαβή με τα χέρια να έχουν άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από αυτό των ώμων και τα πόδια να είναι σταυρωμένα πίσω. Τράβα το σώμα ψηλά -ώστε να έρθει το στήθος κοντά στην μπάρα- και στη συνέχεια επίστρεψε αργά στην αρχική θέση. Εκτέλεσε όσο περισσότερες επαναλήψεις μπορείς, αλλά βάλε στόχο τουλάχιστον τις 8. «Οι έλξεις δεν βοηθάνε μόνο στο να αποκτήσεις δύναμη στον άνω κορμό, αλλά αυξάνουν τον όγκο στους δικεφάλους, στην πλάτη και τους βραχίονές σου» λέει ο Smith. 
Α Πιέσεις Πάγκου με Κλειστή Λαβή
Ξάπλωσε ανάσκελα σ’ έναν πάγκο. Χρησιμοποιώντας 1η λαβή και άνοιγμα χεριών ίσο με αυτό των ώμων, κράτα την μπάρα ακριβώς πάνω από το στήθος σου. Διατηρώντας τους αγκώνες σου λυγισμένους, κατέβασε την μπάρα ίσια προς τα κάτω, μείνε σ’ αυτήν τη θέση και στη συνέχεια σπρώξε την και πάλι προς τα πάνω. Κάνε 12 επαναλήψεις. «Η κλειστή λαβή σε βοηθά να αποκτήσεις δύναμη και αντοχή στον άνω κορμό σου, ενώ παράλληλα αυξάνεις των όγκο στους τρικέφαλους» σου λέει ο Smith. 
Β Το Βάδισμα του Αγρότη
Κράτα ένα ζευγάρι αλτήρες και φέρε τα χέρια σου στα πλάγια του κορμού. Διατηρώντας τους ώμους σου πίσω, κάνε όσο περισσότερα βήματα μπορείς. Σε περίπτωση που αντέχεις περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα, χρησιμοποίησε μεγαλύτερα βάρη. «Εκτός από δύναμη στον κορμό και σταθερότητα, η συγκεκριμένη άσκηση σε βοηθά να αποκτήσεις πνευματική αντοχή, η οποία σου δίνει ενέργεια να συνεχίσεις» προσθέτει ο Smith.
http://www.menshealth.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις