Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Μπύρα Ενυδατώνει Καλύτερα Μετά Την Άσκηση, Απ' Ότι Το Νερό

Ο καθηγητής Manuel Garzon, μέλος της ιατρικής σχολής της Granada, μετά από ερευνητές και δοκιμές σε 25 φοιτητές του κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, διαπίστωσε πως τα σάκχαρα, τα άλατα, καθώς και φυσαλίδες σε μια μπύρα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να απορροφήσουν τα υγρά πιο γρήγορα. Τα άτομα της μελέτης κλήθηκαν να τρέξουν σε διάδρομο, σε θερμοκρασίες 40°C έως ότου φτάσουν σε σημείο εξάντλησης. Μόλις έφτασαν σ' αυτό το σημείο, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα ενυδάτωσης τους, κινητικές δεξιότητες και την ικανότητα συγκέντρωσης.
Παράλληλα στα μισά απ' τα άτομα του πειράματος έδιναν δύο πίντες μπύρας (τύπου lager) για ένα εξάμηνο και στα άλλα μισά μόνο νερό.
Ο Garzon είπε ότι, "η επίδραση ενυδάτωσης σε εκείνους που τους δόθηκε η μπύρα ήταν «ελαφρώς καλύτερη» από εκείνους που λάμβαναν μόνο νερό". Πιστεύει επίσης ότι το διοξείδιο του άνθρακα στην μπύρα βοηθά να σβήνουν τη δίψα πιο γρήγορα, καθώς, οι υδατάνθρακες αντικαταστούν τις θερμίδες που χάνονται κατά τη φυσική άσκηση.
Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη

http://www.beer-pedia.com/beer_pedia...r_running.html

Σεξ στο πρώτο ραντεβού ή σχέση; Ιδού η απορία (ή μάλλον η επιστήμη έχει την απάντηση)

Οι σχέσεις είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιητικές, όταν το ζευγάρι καθυστερεί το σεξ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.Τα ζευγάρια που δε βιάζονται να προχωρήσουν σεξουαλικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια ουσιαστική σχέση πριν κάνουν σεξ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Iowa ανέλυσαν μια σειρά από έρευνες με αντικείμενο τις σχέσεις και διαπίστωσαν ότι η μέση ποιότητα της σχέσης ήταν υψηλότερη για τα άτομα που έκαναν σεξ αργότερα από ό, τι για εκείνους που βιάστηκαν.

Ωστόσο το σεξ πολύ νωρίς μέσα στη σχέση δεν ήταν ο λόγος για τη διαφορά αυτή, σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Anthony Paik. Όταν διερεύνησε τη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονταν για μια σοβαρή σχέση, διαπίστωσε ότι εκείνοι που ήρθαν σεξουαλικά κοντά ως φίλοι ή γνωστοί και ήταν παρόλα αυτά ανοικτοί στο ενδεχόμενο μιας σοβαρής σχέσης ήταν εξίσου ικανοποιημένοι με εκείνους που έβγαιναν ραντεβού αλλά καθυστέρησαν τη σεξουαλική πράξη.

Πως έγινε η μελέτη

Η μελέτη ανέλυσε μια έρευνα που είχε γίνει σε δείγμα 642 ετεροφυλόφιλων ενηλίκων στο Σικάγο. Για τη μέτρηση της ποιότητας των σχέσεων, οι άνθρωποι απάντησαν σε ερωτήσεις του τύπου πόσο αγαπούν το σύντροφό τους, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την οικειότητα που έχουν με το σύντροφό τους, πώς εκτιμούν το μέλλον της σχέσης τους και πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές τους αν η σχέση τελείωνε.

«Δεν είδαμε πολλές ενδείξεις ότι οι σχέσεις ήταν χαμηλότερης ποιότητας, μόνο και μόνο επειδή ξεκίνησαν καθαρά σεξουαλικά», δήλωσε ο Anthony Paik.

«Η μελέτη αναφέρει ότι οι σχέσεις είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιητικές, όταν το ζευγάρι καθυστερεί το σεξ. Αλλά είναι επίσης πιθανό να προκύψει αληθινή αγάπη αν τα πράγματα ξεκινούν με μια προσέγγιση πιο κοντά στο ‘’Sex and the City’’, εφόσον οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις και στη συνέχεια χτίζουν τη σχέση», πρόσθεσε.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Science Research.

Το αλκοόλ οδηγεί στην πρόωρη άνοια


Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ συμβάλει στην εκδήλωση πρόωρης άνοιας σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Δρ Αντριέν Γουϊθαλ, από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, από την μελέτη που έκανε προκύπτει ότι «το ένα πέμπτο των ασθενών που εκδηλώνουν πρόωρη άνοια έχει να κάνει με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ».

«Τα ποσοστά είναι διπλάσια από προηγούμενες μελέτες και ανησυχητικά» είπε η Δρ. Γουΐθαλ και πρόσθεσε:

«Ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους και ειδικά τα σφηνάκια. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό κάνει μακροπρόθεσμα στην υγεία τους η κατάχρηση στο ποτό».
newsbeast.gr

20 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις


Είτε το θες είτε όχι, υπάρχουν μερικές αλήθειες και σταθερές σε τούτη τη ζωή, που καλό είναι να γνωρίζεις από τη στιγμή που θα ενηλικιωθείς και μετά. Μιλάμε για πράγματα χρηστικά, για συμπεριφορές αντρικές, για εμμονές γυναικείες, αλλά πάνω απ' όλα για εκείνα που θα συναντήσεις 100% στο διάβα της ζωής σου.

1. Η σαμπάνια, η βότκα, το τζιν και η μπίρα δεν κάνουν ποτέ καλό συνδυασμό. Μπορεί να ξεχάσεις στιγμιαία την απιστία που σου έκανε ο πρώην καλός σου, αλλά ο πονοκέφαλος του επόμενου πρωινού θα σε κάνει να θυμηθείς τα πάντα.

2. Αν εκείνο το αγόρι που σε πολιόρκησε στενά στο μπαρ, για ν' αποσπάσει το τηλέφωνό σου, δεν σε πάρει ποτέ πριν από τις 11 το βράδυ, είναι λάθος να θεωρείς πως θέλει σοβαρό δεσμό και γάμο μαζί σου.

3. Η άνεση και ασφάλεια δεν αποτελούν τόσο σημαντικούς λόγους για να παραμείνεις σε μια σχέση, ειδικά αν είσαι κάτω από 25.

4. Κανένας άνδρας δεν θα πάρει χαμπάρι ότι πήρες ή έχασε 3 κιλά (εκτός κι αν είσαι μοντέλο και ο άνδρας σχεδιαστής).

5. Είναι πολύ πιο ευγενικό και ντρόμπρο να είσαι ευθύς και ειλικρινής με τους άλλους, παρά να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

6. Ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά για να κάνεις τις φιλίες σου να διατηρούνται στο χρόνο είναι να είσαι ελαστική με τις προσδοκίες που έχεις από τους άλλους.

7. Αν δεν διαθέτεις αρκετά χρήματα για ν' αγοράσεις κάτι με μετρητά, καλύτερα να μη χρεώσεις την πιστωτική κάρτα.

8. Όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες, ειδικά στο ξεκίνημα.

9. Αν βγάλεις τα φρύδια σου περισσότερο απ' όσο πρέπει, μην περιμένεις να ξαναβγούν!

10. Τα εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος είναι το μόνο αποδεκτό χρώμα εσωρούχου που μπορείς να βάλεις κάτω από λευκό παντελόνι ή φούστα.

11. Οι στιγμές που περνάς σήμερα -καλές ή κακές- θ' αποτελούν μακρινή ανάμνηση σε λιγότερο από δύο χρόνια!

12. Αν εκείνος δείχνει κολλημένος με την πρώην του, μάλλον είναι!

13. Ένα κουταλάκι του γλυκού δεν είναι το ίδιο με ένα κουταλάκι της σούπας.

14. Αγοράζοντας ένα ρούχο (κυρίως ένα μαγιό) δύο νούμερα μικρότερο, με την ελπίδα να χάσεις βάρος γρηγορότερα, αποτελεί αποτυχημένη συνταγή!

15. Οι άνδρες μοιάζουν με τα βαγόνια του Μετρό. Μην τρέχεις πίσω τους. Σε λίγα λεπτά θα έρθει το επόμενο.

16. Μην εμπιστεύεσαι ποτέ άνθρωπο που δεν ξέρει να γελά/ χαμογελά.

17. Ο άνδρας κολλητός σου θα στην πέσει κάποια στιγμή (νηφάλιος ή μεθυσμένος).

18. Δεν μπορείς ν' αλλάξεις έναν άνθρωπο που δεν θέλει ν' αλλάξει, όσο και να προσπαθείς.

19. Τα ηλιακά εγκαύματα που παθαίνεις κάθε καλοκαίρι θα φανούν στην επιδερμίδα σου μετά τα 30, τότε που οι κρέμες νεότητας δεν θα κρύβουν τον χρόνο!

20. Υπάρχουν σχέσεις που ανοίγουν μπροστά σου κάτι νέο και εξωτικό, άλλες που είναι παλιές και οικείες, κάποιες που σε γεμίζουν ερωτηματικά, αυτές που σε πάνε κάπου αναπάντεχα, άλλες που σε πάνε μακριά από εκεί που ξεκίνησες και αυτές που σε φέρουν πίσω σε αυτό που ήσουν. Αλλά η πιο σημαντική και συναρπαστική σχέση απ' όλες είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου.
ZOUGLA.GR

Ένα μήλο την ημέρα…


Για λαμπερό χαμόγελο
Την παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα» τη γνωρίζουμε όλοι από πολύ μικροί. Αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζουμε όλοι είναι ότι τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα και τα λαχανικά δρουν σαν… μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάμε. Ο λόγος; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, διαθέτουν μια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.
NEWSBEAST.GRhttp://www.newsbeast.gr/health/arthro/46917/ena-milo-tin-imera/