Σεξ στο πρώτο ραντεβού ή σχέση; Ιδού η απορία (ή μάλλον η επιστήμη έχει την απάντηση)

Οι σχέσεις είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιητικές, όταν το ζευγάρι καθυστερεί το σεξ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.



Τα ζευγάρια που δε βιάζονται να προχωρήσουν σεξουαλικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια ουσιαστική σχέση πριν κάνουν σεξ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Iowa ανέλυσαν μια σειρά από έρευνες με αντικείμενο τις σχέσεις και διαπίστωσαν ότι η μέση ποιότητα της σχέσης ήταν υψηλότερη για τα άτομα που έκαναν σεξ αργότερα από ό, τι για εκείνους που βιάστηκαν.

Ωστόσο το σεξ πολύ νωρίς μέσα στη σχέση δεν ήταν ο λόγος για τη διαφορά αυτή, σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Anthony Paik. Όταν διερεύνησε τη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονταν για μια σοβαρή σχέση, διαπίστωσε ότι εκείνοι που ήρθαν σεξουαλικά κοντά ως φίλοι ή γνωστοί και ήταν παρόλα αυτά ανοικτοί στο ενδεχόμενο μιας σοβαρής σχέσης ήταν εξίσου ικανοποιημένοι με εκείνους που έβγαιναν ραντεβού αλλά καθυστέρησαν τη σεξουαλική πράξη.

Πως έγινε η μελέτη

Η μελέτη ανέλυσε μια έρευνα που είχε γίνει σε δείγμα 642 ετεροφυλόφιλων ενηλίκων στο Σικάγο. Για τη μέτρηση της ποιότητας των σχέσεων, οι άνθρωποι απάντησαν σε ερωτήσεις του τύπου πόσο αγαπούν το σύντροφό τους, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την οικειότητα που έχουν με το σύντροφό τους, πώς εκτιμούν το μέλλον της σχέσης τους και πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές τους αν η σχέση τελείωνε.

«Δεν είδαμε πολλές ενδείξεις ότι οι σχέσεις ήταν χαμηλότερης ποιότητας, μόνο και μόνο επειδή ξεκίνησαν καθαρά σεξουαλικά», δήλωσε ο Anthony Paik.

«Η μελέτη αναφέρει ότι οι σχέσεις είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιητικές, όταν το ζευγάρι καθυστερεί το σεξ. Αλλά είναι επίσης πιθανό να προκύψει αληθινή αγάπη αν τα πράγματα ξεκινούν με μια προσέγγιση πιο κοντά στο ‘’Sex and the City’’, εφόσον οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις και στη συνέχεια χτίζουν τη σχέση», πρόσθεσε.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Science Research.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις