Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Κάμψεις δικεφάλων σε επικλινή πάγκο

Οι κάμψεις δικεφάλων σε επικλινή πάγκο είναι μια άσκηση που αν την συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας, θα δώσει στους δικέφαλους μήκος και εξτρά όγκο, κάνοντάς τους να φαίνονται πιο πλήρεις από όλες τις γωνίες. Η φύση της άσκησης αναγκάζει τα χέρια να εκτείνονται πλήρως, καθώς κρέμονται στο πλάι από τα βάρη, τεντώνοντας τις μυϊκές ίνες.
Προφίλ της άσκησης:

  • Κύρια μυϊκή ομάδα: Δικέφαλοι
  • Δευτερεύουσα μυική ομάδα: Βραχίονες
  • Τύπος άσκησης: Έλξης
  • Μηχανική: Απομόνωσης
  • Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
  • Εξοπλισμός: Αλτήρες
Οδηγίες:
Στήστε τον πάγκο στις 30-45 μοίρες και και καθίστε με την πλάτη να ακουμπά πλήρως πίσω.
Κρατήστε τους αλτήρες στο πλάι με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα επάνω.
Κάμψεις δικεφάλων σε επικλινή πάγκοΜην αφήνετε πλήρως το βάρος να κρέμεται, λυγίστε ελαφρώς τους αγκώνες.
Σηκώστε ταυτόχρονα τους αλτήρες χωρίς να κινείτε τους αγκώνες. (Μπορείτε και εναλλάξ αν σας βολεύει)
Στην κορυφή κάντε μια μικρή παύση και νιώστε τους δικέφαλους να σφίγγονται.
Αργά, κατεβάστε τα βάρη στην αρχική τους θέση.

Συμβουλές: 

  • Προσπαθήστε να πάτε όσο ελεγχόμενα γίνεται. Το συνηθέστερο λάθος που γίνεται με τις ασκήσεις δικεφάλων είναι η ορμή. Εκτελέστε την κίνηση αργά και σταθερά και νιώστε τους δικέφαλους να σηκώνουν το βάρος, όχι άλλος μυς. 
  • Οι αγκώνες δεν θα πρέπει να κινούνται σε όλες τις φάσεις της κίνησης. 
  • Όσο μειώνετε την κλίση του πάγκου τόσο αυξάνεται η δυσκολία της άσκησης. Ξεκινήστε με 45 μοίρες και αν νομίζετε ότι θέλετε περισσότερη πρόκληση χαμηλώστε την πλάτη του πάγκου!
  •  ensomati.gr

To αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου

Νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών
Νέα έρευνα παρέχει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που το αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Όταν ο οργανισμός μεταβολίζει το αλκοόλ, δημιουργείται ουσία που ονομάζεται ακεταλδεΰδη που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA, δήλωσαν ειδικοί.

Τα χημικά στοιχεία της ακεταλδεΰδης είναι παρόμοια με το γνωστό καρκινογόνο, φορμαλδεΰδη, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ερευνήτρια Silvia Balbo, του University of Minnesota στη Μινεάπολις, δήλωσε ότι τώρα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις από ανθρώπους ότι η ακεταλδεΰδη που δημιουργείται μετά την κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σημαντική βλάβη στο DNA.

Η ακεταλδεΰδη προσκολλάται στο DNA, και παρεμβάλλεται με τη δραστηριότητα του DNA με τρόπο που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, εξήγησε η Balbo.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 10 εθελοντές αυξημένες δόσεις βότκα μια φορά την εβδομάδα για 3 εβδομάδες. Ανακάλυψαν ότι στοιχεία του DNA που προσκολλώνται σε χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του DNA αύξαναν μέχρι 100 φορές στα στοματικά κύτταρα, ώρες μετά από κάθε δόση. Τα επίπεδα μειώνονταν περίπου 24 ώρες αργότερα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ωστόσο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ σε κοινωνικές περιστάσεις δεν εμφανίζουν καρκίνο επειδή έχουν φυσιολογικό μηχανισμό επιδιόρθωσης. Οι περισσότεροι έχουν ένα ένζυμο γνωστό ως αλκοολική αφυδρογονάση που μετατρέπει την ακεταλδεΰδη σε αβλαβή ουσία γνωστή ως οξικό άλας.

Ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να μετατρέψουν την ακεταλδεΰδη σε οξικό άλας επειδή έχουν ποικιλομορφία του γονιδίου αλκοολική αφυδρογονάση.

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου από κατανάλωση αλκοόλ.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν την τρέχουσα εβδομάδα στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε συνέδρια θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Πηγή: iatronet.gr