Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μυεσ στο 100% Ενεργοποίησε την κινητικότητά σου κι εξαφάνισε το λίπος με πέντε εξελιγμένες ασκήσεις.

Δοκιμάστηκε από τον Men’s Health Fitness Expert Βαγγέλη Πολυμερόπουλο 
Προπόνηση σχεδιασμένη από τον Tyler English, καθηγητή φυσικής αγωγής
Ιδανικo για... ενεργοποίηση της μυϊκής υπερτροφίας, αύξηση του μεταβολισμού, μείωση των αποθηκών λίπους
Εξοπλισμός: Αλτήρες, μπάρα έλξεων
Επικεντρωνεται σε... δύναμη, κινητικότητα, απώλεια λίπους
Θερμίδες που καις: 314
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
Κάνε το παρακάτω πρόγραμμα σε κυκλική μορφή εκτελώντας τη μια άσκηση μετά την άλλη με 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση ανάμεσά τους. Ολοκλήρωσε 6 επαναλήψεις στον πρώτο κύκλο και μετά πρόσθετε 2 επαναλήψεις σε κάθε κύκλο. Κάνε 4 κύκλους.
1. Κάθισμα και Πιέσεις Ωμων με Αλτήρες

Στάσου όρθιος κρατώντας αλτήρες στο ύψος των ώμων με λυγισμένα χέρια. Κάνε ένα κάθισμα φέρνοντας τους μηρούς παράλληλα με το πάτωμα. Με μια εκρηκτική κίνηση τέντωσε χέρια και πόδια μαζί, έτσι ώστε οι αλτήρες να έρθουν πάνω από το κεφάλι. Χαμήλωσε τους αλτήρες κι επανάλαβε.
2. Ελξεις κι Ανύψωση Γονάτων

Κρεμάσου ελεύθερα από μια μπάρα έλξεων πιάνοντας τη με 2η λαβή κι άνοιγμα χεριών ίσο με των ώμων.  Εκτέλεσε 1 έλξη και φέρε το στήθος κοντά στην μπάρα. Από εκείνη τη θέση, σήκωσε τα γόνατα ψηλά -για να έρθουν όσο πιο κοντά στην μπάρα- έτσι ώστε να ενεργοποιήσεις τους κοιλιακούς σου. Επίστρεψε στην αρχική θέση κι επανάλαβε.
3/ Οπίσθια Προβολή με Αλτήρες και Κάμψη Δικεφάλων

Στάσου όρθιος κρατώντας αλτήρες με τεντωμένα χέρια. Φέρε το δεξί πόδι πίσω και λύγισέ το μέχρι το γόνατο να έρθει κοντά στο έδαφος. Συγχρόνως, λύγισε το αριστερό γόνατο 90°. Μετά λύγισε τους αγκώνες μέχρι οι αλτήρες να έρθουν κοντά στους ώμους. Επίστρεψε στην αρχική θέση και κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι. Αυτό είναι 1 επανάληψη.
4. Κωπηλατική και Πλάγια Εκταση με Αλτήρα

Πάρε θέση προβολής με το δεξί πόδι μπροστά. Στο αριστερό χέρι κράτα έναν αλτήρα κι άσε τον να κρέμεται ελεύθερα κάτω από τον ώμο. Τράβα το χέρι πίσω μέχρι ο αγκώνας να έρθει στα πλευρά. Μετά σήκωσε το χέρι στα πλάγια. Ολοκλήρωσε τις επαναλήψεις και κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά.
5. Κάμψεις με Κωπηλατική

Πάρε θέση για κάμψεις, αλλά ισορρόπησε τα χέρια σου σε αλτήρες. Εκτέλεσε 1 κάμψη μέχρι το στήθος να έρθει πολύ κοντά στο έδαφος. Τέντωσε τα χέρια για να σηκώσεις το σώμα και μετά σήκωσε το ένα χέρι ψηλά μέχρι ο αγκώνας να έρθει πίσω από την πλάτη. Κάνε το ίδιο και με το άλλο χέρι. Αυτό είναι 1 επανάληψη.

menshealth.gr