Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Είναι γλυκιά και κάνει καλό!

Φυσικά, μιλάμε για τη σοκολάτα, η οποία σύμφωνα με βρετανική έρευνα, σε μικρές δόσεις έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην λειτουργία της καρδιάς.
Ειδικότερα, επιστήμονες του πανεπιστημίου Cambridge ανακοίνωσαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μία φορά την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, καθώς επίσης για εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.
Πιο αναλυτικά, όσοι τρώνε σοκολάτα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή νόσο, και 29% εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο λόγος που η γλυκιά - σαν αμαρτία, σοκολάτα δρα ως ασπίδα για τον οργανισμό είναι οι θαυματουργές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτει.
Χάρις σε αυτές μειώνονται τόσο η αρτηριακή πίεση, όσο και ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη.
Δυστυχώς, όμως, η απόλαυση πρέπει να έχει κάποιο μέτρο, αφού είναι γνωστό ότι οι σοκολάτες έχουν ουκ ολίγες θερμίδες.Άρα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μαζί της για μην πάρουμε βάρος και για να έχουμε απόλαυση + υγεία !
newsit.gr