Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Γυμναστείτε ανάλογα με τον σωματότυπό σας

 F305D0BFE9A81B371259E71A5998C926.jpg

Για να επωφεληθείτε τα μέγιστα
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλαπλά για το σώμα μας. Ωστόσο, μπορείτε να ωφεληθείτε ακόμα περισσότερο αν εντάξετε στο πρόγραμμα σας ασκήσεις που ταιριάζουν απόλυτα στον δικό σας σωματότυπο...

1. ΣΩΜΑ-ΑΧΛΑΔΙ

Για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας, η αεροβική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για σας. Το ποδήλατο, το περπάτημα και το aqua training είναι τα ιδανικότερα.

Η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε είναι το πρωί και το βράδυ μεταξύ 8-9.

Ξεκινήστε με δύο φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά και αργότερα συνεχίστε με τρεις φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά.

Κάντε ήπιες ασκήσεις με βαράκια, μόνο για το πάνω μέρος του σώματος.

Τέλος, κάντε διατατικές ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα για 10 λεπτά.

2. ΛΕΠΤΟΚΑΜΩΜΕΝΗ

Εφόσον είστε αδύνατη, δε χρειάζεστε πολλή και έντονη αεροβική γυμναστική. Αντίθετα, εκείνο που χρειάζεστε είναι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, καθώς θα βοηθήσουν να αποκτήσετε μυς και να «χτίσετε» σωστά το σώμα σας. Το αν τις κάνετε στο γυμναστήριο ή το σπίτι, δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι να τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Αν ανησυχείτε μήπως γίνετε υπερβολικά μυώδεις, μάθετε ότι δεν πρέπει να φοβάστε κάτι τέτοιο, αφού ο σωματότυπός σας δε θα το επιτρέψει.

Για να ισορροπήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, κάντε μία φορά την εβδομάδα ένα workout για ολόκληρο το σώμα (ποδήλατο, κολύμπι ή περπάτημα) και τρεις φορές την εβδομάδα μερικές διατατικές ασκήσεις.

3. ΑΓΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΡΜΙ

Η μυϊκή σας δύναμη είναι αρκετή, οπότε δε χρειάζεστε να «χτίσετε» μυς.

Η γυμναστική σας πρέπει να προσανατολίζεται στην αερόβια άσκηση, καθώς έτσι θα βοηθηθείτε να «καίτε» λίπος.
Επίσης, στην περίπτωσή σας καλό κάνουν και τα προγράμματα γυμναστικής που χαρίζουν ευλυγισία. Το ποδήλατο, η κωπηλασία και το κολύμπι είναι μερικά αθλήματα χαμηλής έντασης που θα σας βοηθήσουν πολύ.

Επιπλέον, επειδή στερείστε λίγο σε ευκινησία, θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας κι ένα δεκάλεπτο με ασκήσεις στρέτσινγκ.

Τέλος, η γιόγκα θα βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη συγκέντρωση.

4. ΣΩΜΑ-ΚΛΕΨΥΔΡΑ

Το μυοσκελετικό σας σύστημα είναι η αχίλλειος πτέρνα σας. Για να δυναμώσετε επομένως τους μυς και τα οστά σας, χρειάζεστε συστηματική μυϊκή ενδυνάμωση. Πρέπει, όμως, να ξεκινήσετε με αερόβια γυμναστική (περπάτημα, ποδήλατο, στεπ).

Χρειάζεται να γυμνάζεστε τρεις φορές την εβδομάδα με αερόβια άσκηση επί 30 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να κάνετε προπόνηση με βάρη τρεις φορές την εβδομάδα, δύο με τρία σετ για κάθε ομάδα μυών.
Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε.

Πηγή: belife

Μιάμιση ώρα άσκησης την εβδομάδα θωρακίζει τη μνήμη

 B9AB17E762335B4CE0C0C8A2B2141C0A.jpg

Σύμφωνα με Πορτογάλους επιστήμονες
Η άσκηση επί τριάντα λεπτά τη φορά, τρεις μέρες την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, όσοι ασκούνται επί 90 λεπτά την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας αγγειακής αιτιολογίας κατά 40% και τον κίνδυνο έκπτωσης των νοητικών τους ικανοτήτων κατά 60%.

«Συστήνουμε την φυσική δραστηριότητα μέτριας έντασης τουλάχιστον 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα για την πρόληψη της έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Ana Verdelho.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Stroke της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.
.newsbeast.gr