Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Ίσως η σημαντικότερη συμβουλή για να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε !

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ξεκινόντας το τρέξιμο (ειδικά τώρα που έχει γίνει trend και ο κόσμος έχει εξοικειωθεί επιτέλους μαζί του) και κάνοντας τακτικά μέσα στην εβδομάδα τα χιλιόμετρά τους, θα φτιάξουν και ένα τέλεια γυμνασμένο σώμα.


Οι γυμναστές όμως, έχουν μια αντίρρηση σε αυτό το σημείο. Το τρέξιμο, όπως και όλες οι cardio ασκήσεις, είναι ένα εξαιρετικό και απαραίτητο κομμάτι της προπόνησης που πρέπει να κάνεις, όχι όμως το μοναδικό. Το μόνο που καταφέρνεις κάνοντας μόνο cardio είναι να «μαζέψεις», χάνοντας τα περιττά κιλά. Θα έχεις, δηλαδή, ακριβώς το ίδιο σώμα, με τις ίδιες ατέλειες, απλά σε μικρότερο μέγεθος.Για αυτό και είναι απαραίτητες οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι ασκήσεις δηλαδή με βάρη και αντιστάσεις, οι οποίες θα γραμμώσουν όλες τις περιοχές του σώματός σου, θα το κάνουν πιο «σφιχτό» και εν τέλει θα εξαφανίσουν κάθε προβληματικό σημείο που σου προκαλεί ανασφάλεια. Φρόντισε λοιπόν να μην αφιερώνεις όλη σου την προπόνηση σε ένα είδος άσκησης, αλλά να τα συνδυάζεις όλα μαζί σε ίσες ποσότητες και με συχνές εναλλαγές. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και άκρως ικανοποιητικά.www.med24.gr

20 πράγματα που θα σου συμβούν όταν ξεκινήσεις το τρέξιμο

Αν τρέχεις ήδη, θα αναγνωρίσεις κάποια κοινά στοιχεία.


Σου είπαν να ξεκινήσεις το τρέξιμο. Επίσης, σου είπαν ότι γίνεται ευκολότερο στην πορεία.


Η αλήθεια είναι ότι, ναι, το τρέξιμο θα γίνει πιο εύκολο, ωστόσο, όταν το τρέξιμο γίνει κομμάτι της ρουτίνας σου τότε θα παρατηρήσεις και κάποια μικρά κι ελαφρώς ενοχλητικά θέματα που θα αρχίσουν να σε απασχολούν.


Εντάξει, υπερβάλλουμε με το “ενοχλητικά”. Το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξουν την ζωή σου προς το καλύτερο. Οπότε, ακόμα κι αν τα χρήματα που επενδύεις για εγγραφές σε αγώνες και για αθλητικά παπούτσια είναι σχεδόν τόσα όσο ένα μηνιαίο νοίκι, στο τέλος θα δεις ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.


 20 πράγματα που θα σου συμβούν όταν ξεκινήσεις το τρέξιμο

 1. Ξαφνικά, πολλοί φίλοι σου θα αρχίσουν να ανησυχούν για την υγεία σου, ειδικά για τα γόνατα σου.
 2. Θέλεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να φας υγιεινές τροφές. Ειδικά οταν δεις πόσο καλύτερα τρέχεις όταν έχουν προηγηθεί γεύματα όπως μούσλι με μπανάνα και φυστικοβούτυρο, τότε ναι, θα αρχίσεις να βλέπεις το σώμα σου ως κάτι καλύτερο από “σκουπιδοτενεκέ”.
 3. Γίνεσαι εφευρηματικός: έχεις τον τρόπο να αναφέρεις ότι έτρεξες (και πόσο) σε ΚΑΘΕ κουβέντα.
 4. Όμως θα αρχίσεις να εκνευρίζεις κόσμο. Ε και θα ακούσεις ατάκες για το ότι “είσαι τρελός”, “δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις στην ζωή σου” και, το αγαπημένο μας: “ΤΙ ;;; ΕΤΡΕΞΕΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ;;;”
 5. Το σώμα σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ανεξάρτητα από το σωματότυπο σου, θα χάσεις λίπος και θα “δέσουν” οι τετρακέφαλοι σου. Γενικά, θα σου αρέσεις περισσότερο.
 6. Αρχίζεις να δίνεις χρήματα για εγγραφές σε αγώνες και να το χαίρεσαι που θα τρέξεις στο δρόμο, μαζί με αρκετούς άλλους, με ένα νούμερο εγγραφής κολλημένο στο μπλουζάκι σου (το μετάλλιο και τα δωράκια που μπορεί να σου δώσουν οι διοργανωτές αποτελούν ιδιαίτερο κίνητρο για τη συμμετοχή σου).
 7. Προσπαθείς να πείσεις τους φίλους σου να τρέξουν. Είτε αυτούς που δεν τρέχουν κι είναι αδιάφοροι, είτε αυτούς του 4 (ναι, ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ).
 8. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσεις ότι θα πείσεις ελάχιστους.
 9. Οπότε θα κάνεις καινούργιους φίλους (#1morekm σε αγαπάμε *φουσκώνουμε με υπερηφάνεια*) και θα δεις ότι οι καλύτερες μέρες είναι αυτές που τρέχεις και κουβεντιάζεις με τους φίλους σου.
 10. Και επιτέλους θα αρχίσεις να αισθάνεσαι την ευφορία του δρομέα (επιστημονικά: έκκριση των ενδορφινών).
 11. Έτσι, λοιπόν, θα αρχίσεις να χαίρεσαι που τρέχεις και να το επιδιώκεις.
 12. Μερικά πιασίματα και πονάκια εδώ και εκεί θα σου υπενθυμίζουν τη σημασία της ξεκούρασης, της yoga και του μασάζ. Για το καλό σου.
 13. Θα μάθεις καινούργιες λέξεις όπως κύλινδρος ισορροπίας.
 14. Εχμ, θα δεις ότι δεν είναι απαραίτητα και τα 10 νύχια στα δαχτυλάκια των ποδιών σου.
 15. Βροχή, ζέστη, ήλιος, συννεφιά είναι απλές λεπτομέρειες, ντύνεσαι κατάλληλα και τρέχεις.
 16. Αρχίζεις να αποκτάς ρούχα για το τρέξιμο. Τα βαμβακερά είναι πλέον μια μακρινή αγάπη.
 17. Τα αθλητικά σου παπούτσια αποκτούν κατηγορίες: για βόλτα, για τρέξιμο στο δρόμο και για τρέξιμο στο βουνό.
 18. Η μουσική το ίδιο, τραγούδια για τα long runs, για τις διαλειμματικές ή για το χαλαρό τρέξιμο.
 19. Οι υδατάνθρακες είναι οι καλύτεροι σου φίλοι.
 20. Σε λένε τρελό. Αλλά εσύ ξέρεις ότι εννοούν “αυτός που τρέχει και περνάει καλά
 21. 1morekm.com