Τα μυστικά της μακροζωίας

 D54802468617427D55CAD9DA76BA2926.jpg

Μυστικά που αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής
Κερδίστε επιπλέον χρόνια ζωής, ακολουθώντας τα απλά μυστικά και συμβουλές που ακολουθούν...

Κερδίστε 2 χρόνια τρώγοντας σαλάτες

Ιταλική έρευνα βρήκε ότι η κατανάλωση μίας κούπας ωμών λαχανικών καθημερινά μπορεί να προσθέσει δύο χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής σας.

Γιατί να τα προτιμήσετε ωμά; Διότι το μαγείρεμα εξατμίζει έως και το 30% των αντιοξειδωτικών που περιέχουν τα λαχανικά.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να τρώτε πάντα σαλάτα με το γεύμα σας ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να αυξήσετε την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Κερδίστε 3 χρόνια μειώνοντας το λίπος σας

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το Δείκτη Μάζα Σώματός σας (το πηλίκον του βάρους σας σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σας σε μέτρα) μεταξύ στις τιμές 18 -25.

Αν ο Δ. Μ. Σ. παραμένει στο 25-35 μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής έως και τρία χρόνια (το περιττό λίπος σώματος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπαθειών, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου του παχέος εντέρου).

Εάν δεν γυμνάζεστε ξεκινήστε σήμερα κιόλας και ακολουθήστε μια πιο άλιπη διατροφή.

Κερδίστε 3 χρόνια καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς

Καταναλώνετε ξηρούς καρπούς, χωρίς να ξεχνάτε τα καρύδια που περιέχουν ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα. Προσπαθήστε να τρώτε 55 γραμμάρια ανάλατους ξηρούς καρπούς καθημερινά ως σνακ ή μέσα στη σαλάτα σας.

Κερδίστε 7 χρόνια κάνοντας φίλους

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έχουν πολλούς φίλους, εμφανίζουν και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Το να έχετε σταθερούς και καλούς φίλους γύρω σας μπορεί να σας προσθέσει έως κι επτά χρόνια ζωής.

Προσπαθήστε να γίνετε κοινωνικοί στη δουλειά σας, στη γειτονιά σας, παντού. Φοβάστε τη γήρανση; Αντιμετωπίστε το θετικά και θα ζήσετε επτά χρόνια περισσότερο από εκείνους που αντιμετωπίζουν τα γηρατειά ως μία μαύρη περίοδο.

Πηγή: omorfamystika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις