Οι κίνδυνοι που κρύβει το ροχαλητό

Τι συνιστούν οι ειδικοί
Ουκ ολίγες φορές το θέμα του ροχαλητού γίνεται αντικείμενο αστείων συζητήσεων ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί είναι οι αϋπνίες του (της) συντρόφου.

Κι όμως, το ροχαλητό είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αφού πίσω από αυτό ενδεχομένως να κρύβονται διάφορα νοσήματα που είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας, ακόμη και τη ζωή μας.

Υπάρχουν πολλές παθήσεις που προκαλούν ροχαλητό. Η υπνική άπνοια είναι μια από τις σοβαρότερες καθώς συνδέεται με την παχυσαρκία, την υπέρταση, την καρδιακή ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι βαριές άπνοιες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε ποσοστό που αγγίζει το 46%.

Γενικότερα, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή όσων ροχαλίζουν δυνατά κάθε νύχτα και τους συνιστούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να έχουν υψηλή πίεση ή να πάσχουν από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Επιπλέον, το ροχαλητό μπορεί να συνδέεται με το ρινικό διάφραγμα, τις μεγάλες αμυγδαλές, το κάπνισμα, το άγχος και την κατάθλιψη.
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις