Ποιο είναι το κατάλληλο βάρος για μένα;


Υπολογίστε το ιδανικά κιλά που πρέπει να δείχνει η ζυγαριά σας
Ο μαγικός αριθμός που πρέπει να δείχνει η ζυγαριά εξαρτάται από το φύλο και το ύψος του κάθε ανθρώπου κατά κύριο λόγο. Το σώμα του καθενός είναι μοναδικό και αυτό συνεπάγεται πολλές ιδιαιτερότητες, εξαιτίας των οποίων μόνο ενδεικτικά μπορεί να υπολογιστεί ένα ιδανικό νούμερο. Η ηλικία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο ως παράγοντας διαφοροποίησης.

Ωστόσο, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεστε από άποψη βάρους και να υπολογίσετε περίπου τον αριθμό των κιλών που «αντέχει» ο οργανισμός σας. Τα επίπεδα βάρους μας συνδέονται άμεσα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος, ο οποίος με τη σειρά του είναι η συσχέτιση βάρους και ύψους. Πρακτικώς, αν διαιρέσετε το βάρος σας σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σας σε μέτρα, θα προκύψει ένας αριθμός, ο οποίος:

- Αν είναι από 19,5 ως 24,9 για τους άνδρες ή 18,5 ως 23,5 για τις γυναίκες, το βάρος σας είναι μια χαρά και απλώς πρέπει να το διατηρήσετε στα ίδια επίπεδα.
- Αν είναι κάτω από 19,5 για τους άνδρες ή κάτω από 18,5 για τις γυναίκες, μάλλον δεν τρέφεστε αρκετά και ανήκετε στην κατηγορία των λιπόσαρκων.
- Αν είναι από 25 ως 29,9 για τους άνδρες ή από 23,6 ως 28,6 για τις γυναίκες, η σωματική σας κατάσταση σάς κατατάσσει στους υπέρβαρους, που σημαίνει πως πρέπει να ξεφορτωθείτε μερικά περιττά κιλά.
- Αν είναι πάνω από 30 ή 28,7 αντίστοιχα, χρειάζεται να αναθεωρήσετε ριζικά τον τρόπο ζωής σας, καθώς ανήκετε στις υψηλές κατηγορίες παχυσαρκίας.

Πηγή: in2life.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις