Οδηγός επιβίωσης για μαλλιά που πέφτουν


Αν νομίζεις ότι η τριχόπτωση είναι μια κατάσταση που επηρεάζει μόνο τ' αρσενικά, πλέον ξέρεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πάνω από το 1/3 των γυναικών ηλικίας 25 έως 35 υποφέρει από έντονη τριχόπτωση (και δεν μιλάμε μόνο για την εποχιακή φθινοπωρινή)!

Ανάμεσα στις αιτίες της ενοχλητικής αυτής κατάστασης, το άγχος, η πίεση και οι ρυθμοί ζωής στην εποχή που ζούμε. Όπως εύστοχα σημειώνει ο τριχολόγος δρ.Μπέσαμ Φάρτζο (Bessam Farjo), οι γυναίκες βιώνουν σήμερα μια ζωή γεμάτη στρες και πίεση που δεν αντιμετώπιζε το γυναικείο φύλο στο παρελθόν.

Τη σήμερον ημέρα, οι γυναίκες έχουν να χειριστούν επιτυχημένα την καριέρα τους, να είναι σωστές μητέρες και σύντροφοι, να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού και γενικά να παίξουν το ρόλο του supergirl!

Παράγοντας στρες: Τη σήμερον ημέρα, οι γυναίκες έχουν να χειριστούν επιτυχημένα την καριέρα τους, να είναι σωστές μητέρες και σύντροφοι, να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού και γενικά να παίξουν το ρόλο του supergirl! Όλο αυτό το άγχος της καθημερινότητας, κάνει το σώμα να παράγει περισσότερες ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα μαλλιά, ενισχύουν την τριχόπτωση και σε γερνούν πριν την ώρα σου.

Οι άλλοι παράγοντες: φυσικά, δεν είναι μόνο το στρες που κάνει τα μαλλάκια σου να πέφτουν αυτή την εποχή. Αυτή η πρόωρη τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε μια εξαντλητική δίαιτα, σε χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα σου, ορμονικές μεταβολές (ειδικά μετά από μια εγκυμοσύνη) ακόμα και σε κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείς.

Παράγοντας γονίδια: σίγουρα και τα γονίδια παίζουν το ρόλο τους σε θέματα τριχόπτωσης. Αν η μητέρα σου είχε λεπτή τρίχα, τότε κι εσύ είναι πιθανό να την κληρονόμησες.

Για εμάς τις γυναίκες, η τριχόπτωση έχει και συναισθηματικό αντίκτυπο πέραν του προβλήματος υγείας, όπως ανέφερε δρ Λίντα Παπαδοπούλου (Linda Papadopoulos) στην εφημερίδα "Daily Mail":

"Στην κουλτούρα μας, τα μαλλιά αποτελούν το σήμα κατατεθέν της γυναικείας σεξουαλικότητας και θηλυκότητας. Επιπλέον, ζούμε σε ένα κόσμο που δίνει τεράστια σημασία στην εμφάνιση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης κάθε γυναίκας".

Βρες λύση στο πρόβλημα:

Υπό κανονικές συνθήκες, χάνουμε 50 έως 100 τρίχες την ημέρα, έτσι κι αλλιώς. Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβεις πως η τριχόπτωση σου ξεπερνά τα φυσιολογικά επίπεδα, είναι οι παραπανίσιες τρίχες που θα μένουν στο μπάνιο, τη βούρτσα ή το μαξιλάρι σου για διάσημα που ξεπερνά τον ένα μήνα. Κατόπιν, επισκέψου έναν ειδικό γιατρό που θα μπορέσει με σιγουριά να σου πει πόσο έχει λεπτύνει η τρίχα σου κι αν όντως το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι σοβαρό και απαιτείται να το αντιμετωπίσεις ιατρικά με κάποια αγωγή.

Αν μιλάμε για μια απλή περίπτωση τριχόπτωσης, μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μικρές κινήσεις για σίγουρα αποτελέσματα. Ξεκίνα από την διατροφή σου και βάλε όσα περισσότερα φρούτα, λαχανικά και κρέας στο καθημερινό διατροφικό σου πλάνο.

Επιπρόσθετα, μπορείς να επενδύσεις σε συμπληρώματα βιταμινών και σιδήρου που θα σου προτείνει ο γιατρός για να μειώσεις το πρόβλημα. Φυσικά, μια αιματολογική εξέταση θα φανερώσει το ποιά έλλειψη αντιμετωπίζεις και σε πιό βαθμό. Αν πάσχεις από έλλειψη σιδήρου, μπορείς να επενδύσεις σε μια διατροφή πλούσια σε σκουροπράσινα λαχανικά και κόκκινο κρέας.

Αν η διατροφή δεν βελτιώσει το πρόβλημα, ο γιατρός θα σου συστήσει την ειδική φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται ν' ακολουθήσεις Στο εμπόριο κυκλοφορούν και ειδικά σαμπουάν για την τριχόπτωση που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ρίζα, το θύλακα της τρίχας Ταυτόχρονα, μπορείς να το ρίξεις στη γιόγκα και το πιλάτες για μια πιο ζεν και ήρεμη ζωή, δίχως στρες που είναι και ανέξοδη. Φυσικά, μπορείς να κάνεις και το ακόμα πιο ανέξοδο αλλά θαυματουργό μασάζ με λαδάκι (παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι αγιουβέρδας), του οποίου το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει!


Κ.Π
http://www.womenonly.gr/article.asp?...ubid=58152657#

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις