Ποια άσκηση σας πάει;

Σύμφωνα με έρευνες πάνω στην ανθρώπινη ψυχολογία, η προσωπικότητα του ατόμου αποτελείται από τα εξής πέντε χαρακτηριστικά: ευσυνειδησία, εξωστρέφεια, ηπιότητα, νευρικότητα και περιέργεια. Με βάση λοιπόν αυτά, υπάρχουν και πέντε αντίστοιχα είδη άσκησης που ταιριάζουν περισσότερο στον καθένα….
Η ευσυνείδητη:
Aν είστε από εκείνες που ακολουθείτε τους κανόνες κατά γράμμα, τότε σίγουρα σας αρέσει να ακολουθείτε και τη γυμναστική σας ρουτίνα. Τα όργανα ή ο διάδρομος είναι από τα αγαπημένα σας πράγματα, μιας και είναι πάντα στη διάθεση σας, βρέξει, χιονίσει.
Η κοινωνική:
Σας αρέσει να μιλάτε με τους συναδέλφους σας και να οργανώνετε πάρτι - έκπληξη; Ακολουθήστε ομαδικά sport αν δεν θέλετε να τα παρατήσετε αμέσως.
Η ήπια:
Αν πάλι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μόνη σας και συμφωνείτε με ό,τι σας προτείνουν οι εκάστοτε γνωστοί και φίλοι, τότε χρειάζεστε κάτι που δεν θα έχει κανένα ίχνος ανταγωνιστικότητας. Η yoga είναι μια καλή άσκηση για εσάς.
Η νευρωτική:
Είστε μονίμως αγχωμένη και οι διαθέσεις σας αλλάζουν ώρα με την ώρα; Τότε είστε άτομο που ασκείσαι περισσότερο για να χάσεις κιλά και να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση. Η άσκηση βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση της ενέργειας, οπότε οτιδήποτε περιλαμβάνει πολύ ιδρώτα, είναι καλό. Τρέξτε και δώστε βάρος στην αεροβική άσκηση.
Η περίεργη:
Αν η περιπέτεια είναι γραμμένη στο αίμα σας, τότε η άσκηση στη φύση είναι απαραίτητη για σας. Ποδηλασία, κολύμβηση ή ιππασία, δοκιμάστε τα όλα και κρατήστε αυτό που σας πάει περισσότερο.
 http://www.newsbomb.gr/gynaika/story/poia-askhsh-sas-paei

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις