Πολεμήστε την κυτταρίτιδα τρώγοντας

Τα τρία βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα.

Ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Όταν το δέρμα είναι ενυδατωμένο, υγιές και σφριγηλό δημιουργεί πάνω από την κυτταρίτιδα ένα στρώμα που δεν επιτρέπει να γίνεται ορατή. Για καλή υδάτωση καταναλώστε 2-3 λίτρα νερού ημερησίως. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε υγρασία όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.
Το κολλαγόνο σχηματίζει ένα δίχτυ που περικλείει τα λιποκύτταρα. Αν αποδυναμωθεί αυτή η δομή, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, τα λιποκύτταρα εξωθούνται προς τα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας και γίνονται ορατά. Στη σύνθεση του κολλαγόνου συμμετέχει ενεργά η βιταμίνη C. Τη βιταμίνη C θα τη βρείτε σε εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φράουλες, μάνγκο, παπάγια μπρόκολο, τομάτα, μαϊντανός, κόκκινη πιπεριά.
Μείωση της ποσότητας του αποθηκευμένου λίπους.
Όλοι γνωρίζουμε ότι για να ελαττώσουμε το λίπος που αποθηκεύεται πρέπει να μειώσουμε το ποσό των θερμίδων που προσλαμβάνουμε ημερησίως. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουμε είναι ότι τα επεξεργασμένα αμυλούχα τρόφιμα (λευκό ψωμί, δημητριακά με ζάχαρη, λευκό ρύζι και μακαρόνια) προάγουν την αποθήκευση λίπους. Τα τρόφιμα αυτά αυξάνουν σημαντικά την παραγωγή ινσουλίνης μεταγευματικά. Η ινσουλίνη δίνει σήμα αποθήκευσης και όχι καύσης λίπους. Για να διατηρήσουμε τα επίπεδα της ινσουλίνης χαμηλά και να εμποδίσουμε την αποθήκευση λίπους πρέπει να καταναλώνουμε αμυλούχες τροφές ολικής άλεσης (άγριο καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά  και ψωμί ολικής άλεσης).
http://www.queen.gr/RSS-Feed/item/357-Polemhste-thn-kyttaritida-me-th-diatrofh

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις