5 τέλεια σνακ για μετά την προπόνηση

Όσοι από εσάς ασχολείστε με την γυμναστική εντατικά, σίγουρα θα γνωρίζετε τη σημασία της διατροφής τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση.
Πριν την προπόνηση, ανάλογα με το είδος της άσκησης που ακολουθείται, οφείλεται να παρέχεται στον οργανισμό σας την απαραίτητη ενέργεια αλλά και τον αντίστοιχο χρόνο προκειμένου να την αφομοιώσει.
Μετά την προπόνηση, ο κύριος στόχος σας πρέπει να είναι η αναπλήρωση των υγρών, των ηλεκτρολυτών και της μυϊκής μάζας. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, το σουβλάκι δεν αποτελεί μία από τις ιδανικές επιλογές. Τι μπορείτε να επιλέξετε;
- φέτες μήλου με γαλοπούλα και τυρί. Το μήλο συμβάλλει στην αναπλήρωση του γλυκογόνου και των μικροθρεπτικών απωλειών, ενώ η γαλοπούλα και το τυρί, παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες και ηλεκτρολύτες.
- 1 φλ. Χυμό με ξηρούς καρπούς. Ο χυμός συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην αναπλήρωση του γλυκογόνου. Οι ξηροί καρποί αποτελούν πηγή φυτικής πρωτεΐνης.
- Σάντουιτς σίκαλης με γαλοπούλα ή τόνο και 1 φλ. Χυμό. Αν φροντίσετε να εμπλουτίσετε το σάντουιτς με φρέσκα λαχανικά, τότε έχετε το τέλειο γεύμα για μετά την προπόνηση.
- 1 γιαούρτι με δημητριακά μούσλι και 1 φρούτο. Αποτελεί άλλη μία πολύ καλή επιλογή, αναπληρώνει τις απώλειες και σας γεμίζει με ενέργεια.
- 1 τοστ (με τυρί cottage, μαρούλι, ντομάτα, γαλοπούλα) και 1 χυμό φρούτων. Όπως και όλες οι προηγούμενες επιλογές, αναπληρώνει τις αποθήκες γλυκογόνου παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Τέλος, οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως οι παραπάνω επιλογές δεν αφορούν άτομα που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά εκείνους που γυμνάζονται για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Εάν, το πρόγραμμα της γυμναστικής σας είναι ιδιαίτερα έντονο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ειδικό για να σας δώσει τις κατάλληλες για εσάς επιλογές.

Καλαμάρη Ασπασία-Σοφία
MSc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις