Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Η πολλή δουλειά καταστρέφει τη σχέση

Σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση, σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους εξωθεί τη σχέση με τον/την σύντροφό του στα άκρα, εξαιτίας της πίεσης που νιώθει από τη δουλειά του.
Οι επιστήμονες από το ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (IOSH), αφού επιστράτευσαν 2.000 εργαζομένους, για να διερευνήσουν αν και κατά πόσον επηρεάζει η δουλειά την προσωπική τους ζωής, διαπίστωσαν ότι το 29% από αυτούς δεν κατόρθωνε να βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην υπόλοιπη ζωή του, με συνέπεια να φτάνει στα πρόθυρα ή και να χωρίζει τελικά εξαιτίας της.
Συνολικά, όμως, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είπαν πως η πολλή δουλειά και το στρες επηρέαζαν αρνητικά την προσωπική τους ζωή, και ασφαλώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, εάν δούλευαν λιγότερο ή με πιο χαλαρούς ρυθμούς.
Τα δύο κυριότερα προβλήματα που οδηγούσαν τη σχέση στα άκρα ήταν η δουλειά επί ατελείωτες ώρες κάθε μέρα και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που δεν επέτρεπε ούτε καν ένα τηλεφώνημα στον/στην σύντροφο.
«Στη σύγχρονη κοινωνία, η προσπάθεια να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής αποτελεί ένα ολοένα σημαντικότερο πρόβλημα» δήλωσε η δρ Λουΐζ Βέισι, εκτελεστική διευθύντρια Πολιτικής του IOSH.
«Οι εργασιακές απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται και πολλοί από εμάς αφήνουν μοιραία τη δουλειά να κυριεύει τη ζωή τους – και το επακόλουθο είναι να υποφέρει το σπίτι τους».
Η δρ Βέισι εκτιμά ότι το όλο θέμα δεν αφορά μόνον στους εργαζομένους, αλλά και τους ίδιους τους εργοδότες. «Όταν ένας εργαζόμενος έχει προβλήματα στο σπίτι του εξαιτίας της δουλειάς του, είναι πιθανό να μην μπορεί να αποδώσει στην εργασία του, με συνέπεια να μειώνεται η παραγωγικότητά του» είπε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, την αλληλουχία αυτή των αρνητικών γεγονότων θα μπορούσε να αποτρέψει η εργασία σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς.
Πηγή: ygeia.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.