Τα λάθη στη γυμναστική

Σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών πολύ συχνά οι γυναίκες άδικα χτυπιούνται στα στρώματα γυμναστικής αφού με τόσα λάθη που κάνουν, δεν πρόκειται να δούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και ποια λάθη είναι αυτά;
1.Δεν χρησιμοποιείς… τη γλώσσα
Όταν τα δίνουμε όλα στους κοιλιακούς έχουμε την τάση να ταλαιπωρούμε πολύ τους μυς του λαιμού πράγμα που είναι τελείως άβολο και άσκοπο. Το κόλπο για να επικεντρωθούμε στους κοιλιακούς μυς είναι να κολλήσουμε τη γλώσσα στον ουρανίσκο πριν την άσκηση. Έτσι θα αναγκάσουμε το στομάχι να κάνει την σωστή δουλειά.
2. Κάνεις στρέτσινγκ πριν το τρέξιμο
Το να κάθεσαι σε ένα στρωματάκι και να προσπαθείς να αγγίξεις τις άκρες των ποδιών σου είναι ένας τρόπος για να ζεστάνεις τους μυς πριν από το τρέξιμο… αλλά στην ουσία δεν χρειάζεται.
Για προθέρμανση μπορείτε να αρχίσετε την άσκηση απλά με πιο αργό ρυθμό. Αν δηλαδή ανέβεις στο διάδρομο και για 5 λεπτά περπατήσεις πριν ανεβάσεις την ένταση στο επιθυμητό όριο θα έχεις ανεβάσει τους καρδιακούς παλμούς και δε θα εξαντληθείς.
3. Σηκώνεις τα ίδια βάρη κάθε φορά
Πολλές γυναίκες φοβούνται πως θα δημιουργήσουν τους μυς των body builders αν αυξάνουν τα βάρη. Αυτό δεν είναι όμως σωστό. Αν γυμνάζεστε με βάρη, πρέπει κάθε 2 ή 3 εβδομάδες να αλλάζετε τα βάρη προς τα πάνω για να αντιμετωπίσετε την αυξημένη αντίσταση των μυών σας.
4. Κάνεις αληθινά πους απς.
Αφού υπάρχει η πολύ χρήσιμη παραλλαγή να κάνεις τα πους-απς με τα γόνατα ακουμπισμένα στο πάτωμα, γιατί μπαίνεις στην άβολη έως και οδυνηρή διαδικασία να τα κρατάς στον αέρα; Τοποθέτησε τα τεντωμένα χέρια σου ακριβώς κάτω από τους ώμους και ευθυγράμμισε το σώμα από τα γόνατα μέχρι τον λαιμό καθώς αργά χαμηλώνεις προς το έδαφος. Τα μπράτσα σου θα γυμναστούν υπέροχα.
Τέλος, μην αισθανθείς ελεύθερη να φας κάποια λιχουδιά μετά την γυμναστική. Προσοχή, δεν πρέπει να ξεπεράσεις τις 150 θερμίδες. Αλλιώς, όλος ο κόπος θα πάει χαμένος!!!
http://www.newsbomb.gr/gynaika/story/ta-lathh-sth-gymnastikh

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις