Τι ρίχνει τη λίμπιντό σας;

Το σεξ βοηθάει τον οργανισμό σας να παράγει τις ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της καλής διάθεσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας, αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα, ανακουφίζει από τον πόνο, προστατεύει από την ακράτεια, μειώνει τις αϋπνίες, έχει αντικαρκινική δράση και συντελεί στην μακροζωία. Εάν νιώθετε πεσμένη την ερωτική σας επιθυμία μπορείτε να την σηκώσετε ψηλά υιοθετώντας αυτές τις απλές συνήθειες που σας προτείνω.
Η ανεπάρκεια σιδήρου
Μία στις τέσσερις γυναίκες υπολογίζεται ότι δεν καταναλώνει επαρκείς ποσότητες σιδήρου μέσω της διατροφής της. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος δημιουργώντας κόπωση στον οργανισμό. Επομένως, όταν κάποιος νιώθει εξάντληση, το σεξ είναι το τελευταίο που τον απασχολεί.
Τι να κάνετε: Φάτε μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα. Είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν τους υδατάνθρακες των τροφίμων να μετατραπούν σε ενέργεια. Ο δε ψευδάργυρος που περιέχει είναι απαραίτητος για την παραγωγή της τεστοστερόνης, η οποία συμβάλλει στην ερωτική επιθυμία.
Η αυξημένη περίμετρος μέσης
Τα παχάκια και η κοιλίτσα μειώνουν την ποσότητα της πρωτεΐνης SHBG. Η πρωτεΐνη αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία, διότι προσκολλάται στα μόρια της τεστοστερόνης μεταφέροντας την σε όλο το σώμα. Δίχως αυτήν, η τεστοστερόνη ελαττώνεται και μαζί της, η όρεξη για σεξ.
Τι να κάνετε: Προσπαθήστε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος με άσκηση και διατροφή. Φροντίστε η περίμετρος της μέσης σας να μην ξεπερνά τα 80 εκατοστά για τις γυναίκες και τα 100 εκατοστά για τους άντρες.
Το κάπνισμα
Η νικοτίνη που περιέχεται στα τσιγάρα μπορεί πραγματικά να μειώσει τη λίμπιντο. Το κάπνισμα, άλλωστε, έχει κατηγορηθεί ότι βουλώνει τις αρτηρίες και εμποδίζει σημαντικές ποσότητες αίματος να κυκλοφορήσουν στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της στύσης και τη μειωμένη διάθεση.
Τι να κάνετε: Να προσπαθήσετε να κόψετε το κάπνισμα. Αν πιστεύετε ότι δεν έχετε ισχυρή θέληση τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος ή ένας ψυχολόγος θα σας βοηθήσουν.
Οι δίαιτες εξπρές
Η απότομη απώλεια βάρους διαταράσσει τις ορμόνες ή ακόμα και τη γονιμότητα. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε όποιον χάνει γρήγορα λίγα κιλά, αλλά παρατηρείται συνήθως σε όσους χάνουν γρήγορα το 10% ή περισσότερο του αρχικού σωματικού βάρους τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού, διότι νομίζει ότι λιμοκτονεί και έτσι ελαττώνονται η ερωτική επιθυμία και οι άλλες λειτουργίες που προορίζονται για τεκνοποίηση.
Τι να κάνετε: Να υιοθετήσετε ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα σταθερό σωματικό βάρος.
Οι υδατάνθρακες
Η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της ενέργειας. Επιπλέον, το πολύ σάκχαρο παχαίνει. Και η παχυσαρκία είναι ένας παράγοντας που κάνει πολλούς να μην αισθάνονται ελκυστικοί. Ακόμη, παρατηρείται και μειωμένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα γεγονός που μειώνει και την ερωτική επιθυμία.
Τι να κάνετε: Αντί για άσπρο ψωμί και επεξεργασμένα δημητριακά, προτιμήστε τις ολικής αλέσεως εκδοχές τους.
Το άγχος
Αφήστε τη δουλειά πίσω όταν φεύγετε από το γραφείο. Στις γυναίκες, οι ορμόνες του στρες, επηρεάζουν αρνητικά το ορμονικό σύστημα με αποτέλεσμα τη μείωση της επιθυμίας. Στους άνδρες, το σωματικό ή ψυχολογικό στρες, προκαλεί μια άμεση πτώση της τεστοστερόνης στο αίμα. Αυτή σβήνει τη σεξουαλική ορμή ενώ υποσκάπτει τη σεξουαλική απόδοση, συμβάλλοντας στη στυτική δυσλειτουργία και στην πρόωρη εκσπερμάτωση.
Τι να κάνετε: Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Η μυρωδιά των αιθέριων ελαίων, όπως το περγαμόντο, το χαμομήλι και η λεβάντα, αρκεί για να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να κατευνάσει το στρες. Επίσης, ένα μασάζ ηρεμεί της αρθρώσεις και διευκολύνει τη ροή του αίματος προς (όλους) τους μύες σας.
Το μυστικό
Πιείτε λίγο αλκοόλ, κάνει καλό! Σύμφωνα με νέα έρευνα αυστραλών ειδικών
βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κατάχρηση είναι αυτή που προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία ενώ η μέτρια κατανάλωση ωφελεί.
http://www.omorfamistika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις