Παλέψτε... χορεύοντας

Η Capoeira δε γυμνάζει απλά
Δεν είναι ούτε χορός, ούτε και πολεμική τέχνη. Προέρχεται από τη Βραζιλία και γι’ αυτό οι κάτοικοι της χώρας το αποκαλούν παιχνίδι. Η Capoeira έχει τις ρίζες της στον 16ο αιώνα. Εκείνη την περίοδο, οι μαύροι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν στη χώρα του καφέ, έφεραν μαζί τους τις παραδόσεις τους. Και επειδή ήταν σκλάβοι, βρήκαν αναγκαστικά διέξοδο και ανέπτυξαν μία μέθοδο αντίστασης μέσα από την τέχνη αυτή.

Η τέχνη της Capoeira απαγορεύτηκε το 1890 όμως εφαρμοζόταν με ψευδώνυμα. Η πρώτη σχολή χορού δημιουργήθηκε στη Βραζιλία κοντά στο 1937.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η τεχνική αυτή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Ο χορός μοιάζει σαν μάχη, ένα ασταθές ακροβατικό παιχνίδι με προσποιητές επιθέσεις, κλοτσιές στον αέρα και ανάποδες κινήσεις με τα χέρια στο πάτωμα. Η μουσική εναλλάσσεται.

Εάν θέλετε να τη δοκιμάσετε, να ξέρετε ότι βοηθά στη ρύθμιση της φυσική και ψυχολογικής δομής, στην ικανότητα αντίληψης του χώρου και τη λογική σκέψη. Όπως λένε και οι δάσκαλοί της, με την άσκηση αυτή μαθαίνεις να θέτεις στόχους και να προσπαθείς να τους επιτύχεις.
 newsbeast.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις