Μάθετε γιατί το περπάτημα κάνει καλό.

'Όταν ορίσετε το στόχο ρυθμού καρδιάς σας και έχετε πάρει την απόφαση ν' ασκηθείτε περισσότερο, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε το βάδισμα σαν τρόπο βελτίωσης της φυσικής σας κατάστασης και της αποδοτικότητας της καρδιάς σας. Το περπάτημα είναι ιδανική μορφή άσκησης, επειδή μπορεί να ταιριάζει στην καθημερινή σας ρουτίνα, έχει μικρό αριθμό τραυματισμών και μπορεί να το απολαύσουν όλες οι ηλικίες. Βελτιώνει το ρυθμό της καρδιάς σας, βοηθάει να χάσετε βάρος, φτιάχνει την γραμμή σας και βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, μια μελέτη  μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει, ότι ακόμα και n μέτρια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και πολλές άλλες διαταραχές.
Ευκαιρίες για περπάτημα
Η κύρια έλξη του βαδίσματος είναι ότι σχεδόν ότι όλοι μπορούν να το κάνουν, οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα. Σκεφτείτε κάπως να εκμεταλλευτείτε  κάθε ευκαιρία για ένα γρήγορο περπάτημα που παρουσιάζεται στη διάρκεια της ημέρας. Μερικές φορές μπορείτε να πάτε με τα πόδια στην δουλειά αντί με το αυτοκίνητο ή τη συγκοινωνία. Ή μπορείτε να πάτε με τα πόδια στο σταθμό του τρένου σας. Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι, αν πρέπει να ταχυδρομήσετε ένα γράμμα. Πηγαίνετε τα παιδιά σας με τα πόδια στο σχολείο.
Λέσχες βαδίσματος
Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι παρακινούνται περισσότερο να περπατήσουν αν γραφτούν σε μια λέσχη βαδίσματος. Πολλές λέσχες φροντίζουν ειδικά τους ηλικιωμένους πολίτες. Μπορείτε να έρθετε σ' επαφή με την τοπική περιφέρεια του πάρκου σας, το ΚΑΠΗ ή τις εφημερίδες για ονόματα και διευθύνσεις λεσχών βαδίσματος.
Μεταφορά βαρών
Μπορεί ν' αποφασίσετε να βάλετε βάρη στα χέρια και στους αστραγάλους, έτσι ώστε όπως περπατάτε να ισιώσετε ορισμένους μυς και να βελτιώσετε την κυκλοφορία, κάνοντας την καρδιά σας να εργαστεί ταχύτερα. Για παράδειγμα: μπορείτε να περπατάτε με βάρος 1,5 κιλό στα χέρια ή  στα πόδια ή  και στα δύο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ
Ακόμα και αν δεν έχετε ασκηθεί πολύ στο παρελθόν, ήδη είστε σε αρκετά καλή φόρμα για ν' αρχίσετε ένα γρήγορο περπάτημα αρκετές φορές τον εβδομάδα. Αρχίστε αργά, με ρυθμό περίπου 4-6 χιλιόμετρα την ώρα, και σταδιακά ανεβάστε την απόσταση. Το πρόγραμμα βαδίσματός σας πρέπει να είναι απολαυστικό, συνεπές και διαρκές. 'Ένας λογικός στόχος θα ήταν να περπατάτε για 30 με 45 λεπτά, με ρυθμό περίπου 5-6,5 χλμ. την ώρα, τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
 your-health.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις