Πείτε STOP στους υδατάνθρακες και θα χάσετε βάρος






















Ασφαλής και αποτελεσματική είναι  η περιοδική μείωση των υδατανθράκων στη μείωση του βάρους. Σύμφωνα με μια σχετικά πρόσφατη μελέτη οι γυναίκες που αποφεύγουν τους υδατάνθρακες για δύο ημέρες την εβδομάδα ενώ έτρωγαν κανονικά τις άλλες ημέρες έχαναν περισσότερο βάρος σε σύγκριση με εκέινες οι οποίες μείωναν την πρόσληψη θερμίδων κατά 1500 ημερησίως ( CTRC-AACR San Antonio Breast Cancer Symposium Nov. 2011 )

 

 Η υπεύθυνη ερευνητήτρια στο University Hospital στο Manchester M . Harvie , επισήμανε οτι η διαλλείπουσα χρήση των υδατανθράκων που οδηγεί σε αίσθημα κορεσμού είναι αποτελεσματική στη μείωση του βάρους.

 Η μείωση του σωματικού βάρους είναι ευεργετική για τις γυναίκες επειδή εκτός των άλλων μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στήθους , ενώ η παχυσαρκία και οι συναφείς διαταραχές τον αυξάνουν.

 Η μελέτη διήρκεσε 4 μήνες και περιέλαμβανε 88 γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στήθους .Το ένα τρίτο των γυναικών ακολούθησε μεσογειακή διατροφή στις 1500 θερμίδες , ενω μια δευτερη ομάδα ετρωγε κανονικά με αποκλεισμό των υδατανθράκων δυο φορες την εβδομάδα και σχετική μείωση κατά 650 των προσλαμβανομένων θερμίδων.

 Οι βασικές ορμόνες που συνδεόνται με το μεταβολισμό και τον κίνδυνο καρκίνου λεπτίνη και ινσουλίνη , μετρήθηκαν και ειχαν καλύτερες τιμές στις γυναίκες της δεύτερης ομάδας , οι οποίες έχασαν και το περισσότερο βάρος.

 Η σύσταση των ερευνητών είναι να ακολουθείται αυτή η δίαιτα μειώνοντας τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες περιοδικά δύο φορές την εβδομάδα και αυτές τις δύο ημέρες να καταναλώνονται πρωτείνες και καλά λιπη . Για παράδειγμα , αποφεύγουμε το ψωμί, τα ζυμαρικά , καρότα , πατάτες ενώ επιτρεπεται η κατανάλωση ενός φρούτου και μανιταριών , πράσινων λαχανικών και μπρόκολου η κολοκυθιού λχ.

 Παρά το ότι δεν είναι εντελώς αγνωστες οι συνέπειες της υπερβολής στην κατανάλωση υδατανθράκων όσον αφορά το βάρος , η σχετική και όχι μόνιμη αποφυγή τους είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που μένει να αξιολογηθεί σε μελέτες μεγαλύτερης διάρκειας.
iatropedia.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις