Εξαφανίστε το σωματικό λίπος με… 4 κινήσεις!

Εξαφανίστε το σωματικό λίπος με… 4 κινήσεις!


Δοκιμάστε απλούς και πρακτικούς τρόπους που προτείνουν οι επιστήμονες μετά από έρευνες και… διώξτε το λίπος!
Δίαιτες, άσκηση, επεμβάσεις και άλλες μέθοδοι είναι μερικές από αυτές στις οποίες καταφεύγουν όσοι έχουν περιττά κιλά ή συσσωρευμένο λίπος σε κάποια σημεία του σώματος τους. Κάθε άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει λίπος σε διαφορετικά σημεία, κάτω από τη μέση, μέσα στην κοιλιά, στο άνω ή κάτω μέρος αλλά και γενικά να ταλαιπωρείται από επιφανειακό λίπος (βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι το λίπος που χαλάει την εμφάνιση σας)

Στους άντρες κυρίως η μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους παρατηρείται στο άνω μέρος του σώματος σε αντίθεση με τις γυναίκες που εμφανίζουν στο κάτω μέρος. Στο άνω μέρος υπάρχει και το σπλαγχνικό λίπος, το οποίο παλαιότερα ήταν χρήσιμο στους άντρες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κυνήγι του θηράματος, αφού απαιτούνταν δύναμη και ενέργεια που αποθηκευόταν σε αυτό το σημείο του σώματος. Στη σημερινή εποχή αυτό το λίπος δεν είναι χρήσιμο και καλό είναι να μειωθεί ή να καταπολεμηθεί για να αποφευχθούν κα τυχόν καρδιολογικά προβλήματα.

Ακολουθήστε λοιπόν τις 4 παρακάτω κινήσεις και…ξαλαφρώστε!

1.Δημητριακά ολικής αλέσεως: Πρωί, μεσημέρι, βράδυ

Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν περίπου 3 φορές την ημέρα δημητριακά ολικής αλέσεως είχαν 10% λιγότερο σπλαγχνικό λίπος σε σχέση με αυτούς που δεν τα περιελάμβαναν στη διατροφή τους. Η έρευνα διεξήχθη σε άτομα με εντελώς διαφορετικές διατροφικές συνήθειες για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

2. Φρουκτόζη…από μακριά

Η υπερβολική κατανάλωση φρουκτόζης έχεις ως αποτέλεσμα την συσσώρευση λίπους κυρίως γύρω από την κοιλιά. Η φρουκτόζη που υπάρχει στα φρούτα και στους φυσικούς χυμούς δεν πρέπει να αποφεύγεται στη καθημερινή σας διατροφή. Αν θέλετε να μειώσετε δραστικά το κοιλιακό λίπος μειώστε τροφές με επιπλέον φρουκτόζη ως γλυκαντικό(αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων). Τέτοια προϊόντα είναι κυρίως παγωτά και μπισκότα. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή της φρουκτόζης είναι το σιρόπι καλαμποκιού που χρησιμοποιείται σε κάποια τρόφιμα για να διατηρούνται περισσότερο αλλά και για να κρατάει την υγρασία μακριά.

3. Αεροβική άσκηση κατά του λίπους

Η άσκηση στο γυμναστήριο ή στο σπίτι με βαράκια και γενικά οι ασκήσεις που «χτίζουν» σώμα δε σημαίνει κιόλας ότι εξαφανίζουν και το λίπος. Αν κάνετε όμως αεροβική άσκηση, τότε σε 12 μήνες, σύμφωνα με έρευνες, θα έχετε ρίξει έως και 10% το σωματικό σας λίπος. Κάντε ποδήλατο, τρέξτε ή χρησιμοποιήστε κάποιο όργανο αεροβικής άσκησης σε καθημερινή βάση και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

4. Ύπνος: ο «εχθρός» του λίπους

Μετά από έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες κάθε μέρα εμφάνισαν αυξημένο λίπος. Όσοι όμως απολάμβαναν περίπου 7-8 ώρες τον βραδινό τους ύπνο διαπιστώθηκε ότι είχαν πιο χαμηλά επίπεδα σπλαγχνικού αλλά και γενικά επιφανειακού λίπους. Αρκετά άτομα που έχουν μεγάλη συσσώρευση επιφανειακού λίπους καταφεύγουν στη λιποαναρρόφηση η οποία μπορεί να απομακρύνει μόνο το επιφανειακό λίπος.Το κρυμμένο λίπος μπορεί να καταπολεμηθεί με διατροφή και άσκηση όπως οι παραπάνω προτάσεις του θέματος.
lifezone.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις