Οι χορτοφάγοι πιο θερμοί στο κρεββάτι σύμφωνα με νέα μελέτη Κλειδί η κατανάλωση σόγιας λένε οι ειδικοί

 SEX_b2.jpg

Στην Ελλάδα οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζονται πολλές φορές ως οι ξενέρωτοι της παρέας λόγω της άρνησής τους να καταναλώσουν οτιδήποτε έχει σχέση με το κρέας.

Όμως, μια νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν τόφου και άλλα τρόφιμα που φυτρώνουν, ενδεχομένως απολαμβάνουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Αυτό επειδή συγκεκριμένα λαχανικά επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Ορμόνες και Συμπεριφορά και είναι η πρώτη που παρατηρεί τη σύνδεση μεταξύ των φυτοοιστρογόνων που βρίσκονται στα φυτά και τη συμπεριφορά άγριων πιθήκων, συγκεκριμένα των κόκκινων κολόμπους στην Ουγκάντα.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Μάικλ Γουάσερμαν, όσο ήταν πτυχιακός φοιτητής στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Μπέρκλει, στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Πολιτικής και Διαχείρισης. Για διάστημα 11 μηνών, ο Γουάσερμαν και η ομάδα του κατέγραψαν τι έτρωγε μια ομάδα πιθήκων στο Εθνικό Πάρκο τους Ουγκάντας, Κιμπάλε. Επικεντρώθηκαν στο θέμα της επιθετικότητας των πιθήκων, την οποία αξιολόγησαν μετρώντας τα κυνηγητά και τους καυγάδες τους. Επίσης παρατήρησαν τη συχνότητα των συνευρέσεων και τον χρόνο που αφιέρωναν στον καλλωπισμό. Οι ερευνητές έπαιρναν δείγματα από τα κόπρανα των πιθήκων προκειμένου να εξετάσουν τα επίπεδα των ορμονών.

Η ανάλυση όλων αυτών των στοιχείων, οδήγησε την επιστημονική ομάδα στο συμπέρασμα ότι όσο οι αρσενικοί κόκκινοι κολόμποι έτρωγαν φύλλα ενός τροπικού δέντρου που περιέχει στοιχεία παρόμοια με τα οιστρογόνα και τη σόγια, τόσο πιο υψηλά ήταν τα επίπεδα της εστραδιόλης, της «ορμόνης του σεξ» και της κορτιζόλης, της «ορμόνης του άγχους». Τα αυξημένα ποσοστά αυτών των δύο ορμονών, έκαναν τους πιθήκους να περνούν περισσότερη ώρα μέσα στην ημέρα κάνοντας σεξ, παρά καλλωπίζοντας το τρίχωμά τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τους ανθρώπους.
news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις