ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο μέσος όρος δουλειάς την εβδομάδα είναι 40 ώρες. Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι μεγαλύτερος αν προσθέσεις υπερωρίες και μετακίνηση. Είτε η δουλειά σου κουράζει το σώμα σου, είτε το μυαλό σου, είτε και τα δυο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: γυρνάς σπίτι κουρασμένος, κακόκεφος ή αγχωμένος. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις κάποιες τεχνικές που βοηθούν στη χαλάρωση του σώματος, ξεκουράζουν το μυαλό και “αδειάζουν” την ένταση.

Γυμναστική
Η άσκηση είναι ο τέλειος τρόπος να διώξεις την ένταση μετά από μια κουραστική μέρα. Ιδιαίτερα αν η δουλειά σου είναι καθιστική, είναι πολύ σημαντική η γυμναστική που θα σε ξεμουδιάσει και θα σου δώσει ενέργεια μετά από την ακινησία. Περπάτημα ή τρέξιμο είναι καλές επιλογές. Αν η δουλειά σου απαιτεί να στέκεσαι όρθιος πολλές ώρες ή να κάνεις χειρωνακτικές εργασίες τότε stretching ή yoga θα τονώσουν το σώμα σου και θα σου χαρίσουν ευεξία.

Μασάζ
Ένα καλό μασάζ θα κάνει θαύματα στους τεντωμένους και κουρασμένους μύες σου, ιδίως αν η δουλειά σου είναι χειρωνακτική. Μειώνει τους σωματικούς πόνους από κούραση ή τραυματισμούς, χαρίζει ευεξία και γενικότερα σε χαλαρώνει. Για όσους υποφέρουν από πονοκεφάλους λόγω έντασης και κούρασης των ματιών μετά από ένα κοπιαστικό εργασιακό «σετ» τότε το μασάζ στο κεφάλι και τον αυχένα είναι απίστευτα χαλαρωτικό και διώχνει το άγχος. Ναι, όταν δεν μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικό μπορεί να βοηθήσει λίγο την κατάσταση και η κοπέλα σου.

Πάρε έναν υπνάκο
Ok, όταν καθημερινά επιστρέφεις από τη δουλειά αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, δεν υπάρχει χρόνος για μεσημεριανή σιέστα. Όλοι όμως οι ειδικοί συμφωνούν ότι 30΄χαλάρωσης στο κρεβάτι, ακόμα και αν δεν είναι κανονικός ύπνος αλλά έστω ισιώνεις το σώμα σου με κλειστά τα μάτια, είναι αρκετά για να σε ξεκουράσουν στο μυαλό και στο σώμα και να ξαναγεμίσουν –σε κάποιο βαθμό– τις μπαταρίες σου για να μπορέσεις να δεις τους φίλους σου ή να βγεις ραντεβού.

Κάνε sex
 Όσο μεγάλη και αν είναι η κούραση από μια απαιτητική μέρα δουλειάς μάλλον αναγνωρίζεις πως το sex είναι ο καλύτερος τρόπος να αναζωογονηθείς και να νιώσεις καλύτερα σωματικά και ψυχικά. Δώσε λίγα λεπτά στον εαυτό σου να χαλαρώσει με ένα ντους και μετά αφιέρωσε χρόνο στη σωματική απόλαυση τη δική σου και εκείνης. Εννοείται πως ο ύπνος σου μετά θα είναι ακόμα καλύτερος.
blog.proteinsuperstore.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις