Είναι επικίνδυνη η ενασχόληση κάποιου με τις πολεμικές τέχνες;



Πολλοί έχουν κρίνει τα πολεμικά αθλήματα ως επικίνδυνα και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η ενασχόληση με αυτά μπορεί να οδηγήσει τον αθλητή ακόμα και στο θάνατο. Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες να πεθάνει ένας καθημερινός οδηγός αυτοκινήτου στον δρόμο από κάποιο ατύχημα είναι πολύ μεγαλύτερες από το να πεθάνει κάποιος αθλητής πολεμικών τεχνών, (πυγμαχίας, kickboxing, muay thai, karate , mma κλπ) πάνω σε έναν αγώνα. Επίσης η αλήθεια είναι πως δεν είναι απαραίτητο κάποιος που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, να πρέπει παίξει και σε αγώνες. 
 
Έτσι και αλλιώς οι αγώνες πολεμικών τεχνών είναι για αληθινούς μαχητές που θέλουν να δοκιμάσουν την τέχνη τους και όχι για τον οποιοδήποτε. Δεν είναι όλα για όλους.
Παρόλα αυτά ένα άθλημα πολεμικής τέχνης αποτελεί γνώση και εφόδιο για κάποιον.
 
Στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς καλούς δασκάλους με υψηλή κατάρτιση στα αθλήματα αυτά που όχι μόνο εγγυώνται την ασφάλεια σας αλλά και την άρτια εκπαίδευσή σας προκειμένου να αποκομίσετε τόσο σωματική όσο και πνευματική πειθαρχεία. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε καταξιωμένους αθλητές με διεθνείς διακρίσεις όπως ο Ζαμπίδης που ακόμα και οι ξένοι υποκλίνονται στο όνομα του.
Προτρέπουμε τον κόσμο να επισκεφτεί το τοπικό του fightclub και να δει από μόνος του πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα. Στα fight clubs έχει να κάνει κανείς με ανθρώπους αληθινούς που θα σεβαστούν τον μαθητή και θα τον προσέξουν. Οι περισσότεροι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών έχουν τους μαθητές τους σαν παιδιά τους, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία.
 
Ας μην φοβόμαστε λοιπόν.
Ε.Θ
πηγή: www.pygmaxia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις